iPon Hírek

8X-os Blu-raypörkölők a Buffalo-tól

Dátum | 2008. 07. 26.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Állítása szerint a világon elsőként alkotta meg a cég a nevezett médiumot ilyen sebességen írni képes hardvert, külső (BR-816U2) és belső (BR-816FBS) változatban egyaránt. A sebességet az írók elméletileg a kétrétegű, 50GB-os korongok esetében is tudják tartani, így akár fél óra alatt is végezhetnek ennyi adattal.

Írják továbbá természetesen az újraírható Blu-ray-eket is, bár ezeket csupán 2x-es tempóval, valamint hagyományos DVD-ket és CD-ket is, értelemszerűen, a hagyományos sebességeken.


A külső változat további különlegessége az is, hogy egyaránt rendelkezik egy igen jól optimalizált USB 2.0-ás csatlakoztatási lehetőséggel, valamint külső SATA-val is, amely utóbbi használata esetén ugyanolyan sávszélességet biztosít, mintha a meghajtót ténylegesen beépítettük volna a gépbe.

Valamennyi meghajtóhoz mellékelnek Cyberlink szoftvereket is, amelyek konkrétan Windows-felhasználók számára teszik lehetővé Blu-ray tartalmak összeállítását, kiírását és lejátszását is.

Az új írókat elsőként - természetesen - Japán kapja meg, augusztus elején, a nemzetközi kiadás pedig valamivel később következik. A belső változat legalábbis náluk $382-nak, míg a külső $435-nak megfelelő jenbe kerül majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Multitask
2008.07.26. 13:58
vissza a hírhez

Komoly kis cuccnak néz ki, elfogadnék egyet. Régebben azt olvastam valahol, hogy a Blu-ray írók kék lézerrel írnak majd és nem tudnak majd CDt meg DVDt írni, mert ahhoz meg vörös lézer kéne. Mit tudtok erről mondani?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2008.07.26. 14:29
Az átlátszó a nagyobb nem a kék!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!