iPon Hírek

910W-os tápegység szörnyeteg az OCZ-től

Dátum | 2009. 04. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az idei CES alkalmával az OCZ standján már szemügyre lehetett venni a gyártó tulajdonában lévő PC Power & Cooling által készített Silencer tápegység sorozat 910W-os teljesítménnyel büszkélkedő tagját, de a termék most végre hivatalosan is elérhetővé vált. A felsőkategóriás tápegység nagyon jó hatásfokkal dolgozik, és hasonló kinézettel bír, mint a korábban már piacra dobott 750W-os változat.

A két tápegység egyaránt 80 mm-es hűtőventilátorral, magas hatásfokkal és rengeteg csatlakozóval bír, valamint mindketten rendelkeznek az NVIDIA SLI minősítésével is. Közös a termékekben az 5 év garancia és az egyetlen, nagy teljesítmény leadására képes 12V-os ágs. A ventilátor fordulatszáma mindkét terméknél a pillanatnyi terhelésnek megfelelően automatikusan változk.

A 910W-os Silencer modell 12V-os ágán nem mindennapi, egészen pontosan 74A-es folyamatos áramerősség folyhat, így a termék ezen az ágon 888W-os folyamatos teljesítményt kínál. A tápegység összesen 910W-os folyamatos- és 1000W-os csúcsteljesítmény biztosítására képes a gyártó állítása szerint. A termék a maga 88%-os hatásfoka miatt kiérdemelte a 80 plus Silver minősítést is. Összehasonlításképpen, a 750W-os Silencer modell 50%-os terhelés alkalmával 84%-os hatásfok mellett üzemel. Kábelek tekintetében az újdonság két darab 6/8 tűs PCI Express tápcsatlakozóval, két darab hat tűs PCI Express tápcsatlakozóval és 12 darab SATA tápcsatlakozóval bír. Ezeken kívül a szokásos 24-tűs alaplapi-, a 4/8 tűs processzor- és a 8 tűs processzor tápcsatlakozók sem hiányoznak a kínálatból. Molex csatlakozóból 7 darab, míg Floppy tápcsatlakozóból egy darab áll rendelkezésre. A gyártó szerint a termék 100 000 üzemórán keresztül képes meghibásodás nélkül működni. A tápegységben elhelyezett 80 mm-es átmérőjű, golyóscsapággyal ellátott légkeverő 25 és 50 CFM közötti levegőmennyiség megmozgatására képes, a zajszint eközben 28 dB(A) és 38 dB(A) között helyezkedik el.

 Az OCZ sajtóközleménye szerint a Silencer 910-es példány 200 dollár alatti ajánlott végfelhasználói áron kerül majd forgalomba, ám ennek ellent mond az a tény, hogy a PC Power & Cooling hivatalos webáruházában 229 dollárt kérnek az új tápegységért. Ezzel egy időben a 750W-os modell pedig 119 dollárért érhető el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. fricsi
2009.04.29. 12:37
VISSZA A HIRHEZ

Mégis mi ez a retró, hátulra teszek egy 8-as ventit dolog? Most mindenki alulra tesz egy 12-14 cm-es ventit. Akkor most ennél miért tértek vissza a régebbi megoldásra? Kisebb venti, magasabb fordulat, nagyobb zaj. Érthetetlen. Vagy sok volt a fölös 8cm-es ventijük vagy rájöttek valamire, amire a többi gyártó nem. Bár ezt kétlem. Meg amúgy is egy ilyen nagy teljesítményű táphoz inkább elkélne egy alulra helyezett 14cm-es légkavaró a nagyobb légszállítás miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. prohlep
2009.04.29. 12:46
Magas kategóriában elvárnám a csöndet, vagy legalábbis a nyugalmat.

"A tápegységben elhelyezett 80 mm-es átmérőjű, golyóscsapággyal ellátott légkeverő 25 és 50 CFM közötti levegőmennyiség megmozgatására képes, a zajszint eközben 28 dB(A) és 38 dB(A) között helyezkedik el."

28 dB(A) nagyon sok, 38 dB(A) pláne. Miért kispályáznak 80mm ventivel?

Ha az ember napi 10-14 órákat ül a gépénél vagy annak közelében, akkor a mai realitásokat is figyelembevéve valahol 17-19 dB(A) körül van a tűréshatár, ha az ember elmélyülten akar dolgozni.

Ne mondják, hogy nem találtak helyet egy 140mm ventinek, annak a felülete 3.0624-szer nagyobb a 80mm-esénél!

Régi szép idők, amikor az ember olyan apróságokról beszélgetett haverjaival, hogy valamelyik tekercsre egy kis ragasztót kéne folyatni, mert zavar a zümmögése, ... ... ... értsd valami semmiség 10 dB(A) alatt.

Manapság, ha elővigyázatlan vagyok, akkor már a frissen vásárolt törülközőmön is egy ventillátor zajong, hogy a törülköző gyorsabban száradjon.

Jajj, közben leesett a tanusz, meg van a megoldás!

TERMÉKMENEDZSER! MARKETING STRATÉGIA!

Most ugye azért veszed meg, mert végre ilyen nagy teljesítmény ilyen jó hatásfok mellett.

Aztán meg majd megveszed a következőt is, amely mellett már lehet élni is, meghallod, ha valaki hozzád szól.

Komolyabbra fordítva: 80mm esetén könnyebb átszivatni egyenes útvonalon a tápot, mint 140mm esetén benyomatni és derékszögben tovább. Azaz még nem tudtak vagy nem akartak megalkotni olyan 140mm-es elrendezést.

Ja, és megveszed a következő utánit is, mert azon pedig lesz valami sepciális csati a ma még nem is létező I9-es Intel plattformhoz, és persze már nem bírsz az "elavult" I7-el dolgozni, játszani.

Valami szerencse folytán sikerült a termék menedzsereket és a marketing stratégákat távol tartani a 230V-os fali csatlakozóktól. Különben azokat is cserélgethetnénk ilyen olyan hiper szuperebbekre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bigmac
2009.04.29. 17:38
Ezek a tápok nagyon drágák, a hatásfokuk pedig nemis olyan jo(gondolok itt az 1200 asra ami 580dollár és még csak sima 80plus os minösitése sincs, azon is 8 cm es venti van és még csak nemis moduláris.
Nemtudom miböl vannak ezek, de fele ennyiért már Enermaxot kapok vagy más jot ami szvsz jobb ennél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Tomato
2009.04.30. 19:16
Akkor ez, előzőt majd törlik, remélem ...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!