iPon Hírek

99$-os tábla a csehektől

Dátum | 2011. 01. 24.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

A4-es méret, 750 x 1080-as felbontás, ujj- és ceruza-támogatás, 180 órás üzemidő, egyelőre ismeretlen, de nyílt forráskódú oprendszer - röviden így jellemezhető az elvileg júniusra várható, kifejezetten olcsó cseh tábla, a NoteSlate, ami e-papír-kijelzőt használ.


Az oprendszer egyelőre csak tervezett későbbi verzióiban egyebek mellett lesz kézírás-felismerés is, így idővel valószínűleg többet fog majd nyújtani a sima e-olvasóknál - de kevesebbet a tábláknál.

A fejlesztés jelen szakaszában a rendszer még csak a sima rajzolgatást, betűfelismerés nélküli jegyzetelgetést és MP3-lejátszást tudja kezelni, később azonban lesz PDF támogatás is hozzá. Lesz rajta továbbá mini USB, SD-kártyaleolvasó, 3,5 mm-es audió csatlakozó, WiFi-modul (bár böngészni jelen tervek szerint nem lehet rajta, így feltehetőleg ehhez is lesz majd valamilyen online bolt, aminek a kínálatát egy külön alkalmazással lehet majd böngészni) és opcionális tartozékként felmerült még a napelemes töltő-borító ötlete is.


A NoteSlate elvileg négy színben (vörös, kék, zöld vagy fekete) érkezik majd (ez nem csak a készülék külsejének, hanem a képernyőjének a színe is lesz), de esett szó többszínű változatról is. Külön érdekessége a NoteSlate-nek, hogy nem egy vállalat, hanem egy magánember, bizonyos Martin Hasek találta ki és tervezte meg, majd keresett hozzá gyártót, terjesztőt, stb. . Ebből a magánjellegből következően persze még az is kérdéses kissé, hogy mennyire sikerül majd tartaniuk a tervezett határidőket, és megfelelően haladniuk a fejlesztéssel - de a projekt mindenképpen érdekesnek tűnik, úgyhogy reméljük a legjobbakat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. Joachim21
2011.01.24. 10:40
A rajzokat, vagy kélpeket (?) elnézve fapados.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. ghostgear
2011.01.24. 11:17
I-Palatábla Felsőoktatásban órai jegyzethez szerintem jó lehet, bár ennyiért már lazán veszel csájníz 7-colost. Színesbe!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. jotek007
2011.01.24. 11:20
Jegyzetfüzet helyett tökéletes lesz, hát még ha lesz benne kézírás-felismerés is.
Az üzemidő is barátságosnak tűnik. Tetszik ez az irány.
A 7"-os szerintem ilyen feladatra kicsi. Ez 14"-es, és nem értem miért kellene színes kijelző. Amire kitalálták, arra tökéletesen megfelel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. anubys
2011.01.24. 12:02
Számomra az első értelmes táblagépnek tűnik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Szerzetes
2011.01.24. 12:16
Egyetértek az két előttem hozzászólóval! Pont ilyenre lenne szükségem. Olcsó, lehet rajta olvasni (ha elkészül a PDF támogatás), hosszú akuidő, jegyzetelési lehetőség. Más nem is kell!
Hajrá!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Fzoltan
2011.01.24. 13:13
Na igen, ez nekem is tetszik! Ha tényleg az ígért áron lesz, kötelező darab! Semmi csicsa, semmi extra, csak a funkcionalitás! Bárcsak nekem is lett volna hasonlóm, amíg suliba jártam...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. noPublicFG
2011.01.24. 13:25
ahh... Ez kéne nekem. Nem kéne ötven füzetet, meg húsz könyvet magamnál tartani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ghostgear
2011.01.24. 14:02
Na igen meg milyen jól lehetne vele órai jegyzeteket cserélgetni! Azzal mindíg csak a baj volt. Elkérted aztán, vagy gyorsan átírni, vagy beállni a fenymásoló előtt kígyózó sorba...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. iteq47
2011.01.24. 19:18
a fehér tök pofás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. prohlep
2011.01.25. 00:39
99 dollarert egy majdnem A4 meretu digitalis papir szerintem nagyon jo. Feher alapon fekete eppen annak felel meg, ahogy a feher papiron egyetlen iroszerrel irogatunk es felskiccelunk egy abrat, vagy egy kiegeszito szoveget benyilazunk a helyere, stb.

Digitalis jegyzetfuzet. Teljesen ertelmesen korulhatarolt cel.

Na jo, az meg kidolgozatlan, hogy mit valaszoljak, ha a szomszed ker egy darab papirt. Nem tudok kitepni belole egy oldalt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. meridaboy
2011.01.26. 08:12
prohleb@
-ha elterjed akkor többet nem papírt fognak kérni, hanem azt mondják majd, hogy kapcsold be a wifi-t mert megtelt a memória és át akar dobni pár file-t amit majd te otthonról visszaadsz neki!
-vagy , hogy nem tudsz- e kölcsönadni holnapig egy memória kártyát!

De komolyan, a legtöbb suliba tutti lenne és ha belegondoltok, akkor a wifi is szuper!
Száguldunk a felhő alapú felhasználás felé, tehát amit megírsz órán, előadáson azonnal fel is tudod majd dobni a saját felhődbe, amit mindenhonnan mindíg elérsz majd ahol van wifi!
pl.:
óra/előadás elején lekapod az összes jegyzeted az aktuális témában, amit kiegészítesz újakkal, majd a végén elmentet a felhőbe a már új információkkal együtt!!!

Óra/előadás elején megszólal a tanár:
-Mindenki kapcsolja be a wifi-t az e-papírján!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Enquil
2011.01.31. 19:30
jól értettem, hogy már most 2011 júniusra tervezik piacra dobni??? O_O

ÉN PONT EGY ILYEN CUCCOT KERESTEM!!!

kell a francnak a duplamagos majdnem ezer eurós 64gb tárhelyes énnemtudom milyen csicsás tábla... tök fölös... netezésre ott az okostelefonom, meg gps-re, meg e-mailre meg a kismillió mini alkalmazásra... ez pont azt pótolná amire a jelenlegi okostelcsik nem képesek, mivel kicsi a kijelzőjük...
és a legjobb, csak 100 dolcsi? az kb. ingyen van! veszek mindjárt többet is, még a gyerekeknek is, hisz úgyis imádnak rajzolgatni, és amennyi papirt tele rajzolgatnak a krix kraxaikkal...
támogatni fogja remélem a legtöbb e-book formátumot is, igy telerakhatom könyvekkel, meg doksikkal...
már csak abban reménykedem, hogy a kütyük közt a wifi segitségével majd lehet cserélgetni a file-okat, jegyzeketek, rajzoka, stb. még az se fájna igazából, ha nem lenne tapizós, hanem csak a cerkával működne... ennyi pénzért... KELL!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!