iPon Hírek

A 17. századi London térképe 3D-ben

Dátum | 2013. 10. 24.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Egyetemisták egy csapata elkészítette a 17. századi London gyönyörű 3D-s reprezentációját, amely még az 1666-os nagy tűzvész előtti állapotokat mutatja. A projekt, melyet a De Montfort University Pudding Lane Productions névre hallgató csapata készített lett az első a Crytek, a British Library és a GameCity "Off the Map" című versenyén, melynek lényege az volt, hogy a CryEngine 3 segítségével kell interaktív környezetet alkotni. A Pudding Lane Joe Dempsey, Dominic Bell, Luc Fontenoy, Daniel Hargreaves, Daniel Peacock és Chelsea Lindsey másodéves hallgatókból áll, akik a British Library történelmi térképei és metszetei segítségével hozták létre a 17. századi London részletgazdag mását. A zsűri egyik tagja, Tom Harper, aki egyben a British Library térképészeti részlegének kurátora elmondta, hogy a hallgatók által létrehozott látképek némelyike simán beleillene egy hollywoodi produkcióba. "A város felett elterülő köd effekt briliáns, és nagyon odafigyeltek a London Bridge apró részleteire is, a Queenhithe folyó feletti fa szerkezeteire, még a csillogó ablakkeretekre is. Nagy örömömre szolgált, hogy a Pudding Lane csapata a British Library csodálatos térképgyűjteményének - amely virtuális világok tárháza - néhány darabját új célokra tudta felhasználni ilyen alapossággal." Chelsea Lindsey, a csapat vezetője elmondta, hogy örül, hogy elképzeléseiket sikerült megvalósítaniuk, és hogy kemény munkájuknak meglett a gyümölcse. A verseny 2013 január 18-án vette kezdetét, és augusztusban ért véget, de a csapat műve már júniusban elkészült. Születésének részleteiről a Pudding Lane blogján található még több információ.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. KisDre
2013.10.25. 01:39
hun
Ne hidd hogy olyan sokkal jobb lenne nekünk. Nem lett az ember boldogabb. Csak kényelmesebb és mozgolódóbb. Jó persze pl az egészségügy fejlődött, de vele arányosan a háborúk mértéke is a 20. század idejére brutális mértéket öltött. Szóval... Relatív

Na de nem offolok.

Jó lett a vidi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog
2013.10.25. 09:14
Sajnos meg egy ilyen projectnel sem tudjak a termeszetes nezopontot es perspektivat visszaadni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. asdsa
2013.10.25. 17:17
Ha esetleg valakit érdekelne, nem rég találtam ennek a srácna a csatornáját. Ő is sok rekonstrukciót csinált, főleg várakat, meg 1-2 régi városképet.
[LINK]
[LINK2]

Minél több ilyet, szerintem rengeteget segítenének annak a szemléltetésében, hogy nagyjából hogyan éltek az emberek a régebbi időkben.

Egyébként nagyon tetszik a videó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. KatonaKM
2013.10.26. 18:17
Örülnék, ha valaki megcsinálná a viktoriánus idők Londonját is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!