iPon Hírek

A 2007-es év RPG játéka új kiadásban

Dátum | 2008. 09. 22.
Szerző | Magrathea
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

A kiváló lengyel író Andrzej Sapkowski regényéből adoptált  "The Witcher" névre keresztelt játék bizonyára sokunknak hozott már jó néhány órányi kellemes single player RPG játékélményt, de aki még nem játszott vele, vagy szívesen nosztalgiázna, azok számára jó hírrel szolgálhatunk, ugyanis most kapunk egy teljesen felújított változatot. (Akinek már ott van a polcán a játék és bosszankodik, hogy újra meg kell vennie, ne tegye, hiszen a kiegészítések letölthetők lesznek azok számára akik már birtokolják a korábbi verziót.)

No de lássuk milyen változtatásokra számíthatun kaz új kiadásban!

A négy fő aspektus, melyeken számos meglepetéssel rukkol elő a CD Projekt "régi-új" játéka a testreszabhatóság, a teljesítmény, az interfész, valamint természetesen a játékélmény. Elsőként említenénk a megrövidült töltési időt, nincs több GUI crash, eltávolították az ósdi másolásvédelmet, így mindennek eredményeképp a játék sokkal gyorsabb és gördülékenyebb. Ennyit a teljesítményjavításról. Ami a játékélményt illeti, talán itt találhatók a legérdekesebb dolgok, hiszen kapunk 50 új NPC modelt, 100 új gesztikulációs és mimikai animációt (így látható mikor untatjuk az npc-ket) és szemmozgás követést.Ezen felül  rengeteg dialógust is jelentősen felturbóztak, így jobban visszaadják a világ hangulatát (a régi dialógusokat igyekeztek rövidre és tömörre csinálni, most rájöttek, hogy egy két helyen esetleg túl tömör lett). Ja és persze ígértek nekünk interfész változtatásokat is (személyes kedvenc a játék, de még elfogultan is be kell látni, hogy bizony ezen a téren ráfér a fejlesztés). Változtattak a kezelési módon, a harc közbeni reakciók gyorsabbak lesznek és az egész invetory-t és fegyver/harcstílus választó panelt is átalakították. Talán ezek a legfontosabb változtatások, amit még hozzá lehet tenni, hogy az új verzióhoz megkapjuk a Djinni-t is, amely a Witcher kalandszerkesztője, így létrehozhatjuk saját történeteinket, amit később meg is oszthatunk a neten. Anno a Neverwinter nights-nak sok plusz játékidőt hoztak az ilyen modulok, így örvendetesnek mondható ez a kis figyelmesség.

Akinek az eddigiek még nem adtak elég indokot, hogy újra feltelepítse a játékot, akkor még meggondolhatja, ugyanis a fent említettek mellett a kíváncsi sokaság kielégítésére raktak be 2 új kalandot, ami 8 teljesen új küldetést tartalmaz. Ezek Geralt barátunk múltjában játszódnak…
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Svindler
2008.09.22. 19:45
Gery attól függ hol nézed, nem kevés helyen a Witcher jött ki annak. Tavaly PC-re nem is volt Mass Effect még.

Mivel a hír nagy "The Witcher" ikonja pár embernek nem volt elég árulkodó, így a hír elejébe is betettem a nevét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Fix3r
2008.09.22. 21:11
A Mass Effect RPG méghozzá nem is rossz. Mondjuk a KOTOR2 után ennyit el is vártam a fejlesztőcsapattól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zotya
2008.09.22. 21:15
A mass effect-nek kb semmi köze az rpg-hez, inkább az rpg elemekkel vegyített tps akció a korrekt megnevezés.
A kotor2-t meg nem a bioware, hanem az obsidian csinálta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Fix3r
2008.09.22. 22:48
(Zotya @ 2008 Sep 22, 20:15) A mass effect-nek kb semmi köze az rpg-hez, inkább az rpg elemekkel vegyített tps akció a korrekt megnevezés.
A kotor2-t meg nem a bioware, hanem az obsidian csinálta.

Bocsi KOTOR1-et akartam írni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Alamos
2008.09.22. 22:53
Bocs hogy hülyeséget írok, hátha valaki köp angolul:
Role Playing Game - ez az RPG rövidítése. Vagyis SzerepJáték magyarul. Ez lehet sci-fi, fantasy vagy egy csomó minden más is. Igazából a legtöbb játék már RPG-nek nevezhető, de ha a hősöd kb. 3 sec-et utazik, hogy 15 milliárd fényévvel alrébb kiszálljon egy járgányból azt nem mondanám RPG-nek.

Legtöbbször számítógépen a Fantasy-kat nevezik annak. Nem véletlenül.
Mass Effect max. tartalmaz pár küldit. A Witcherrel csak egy a bajom. Egy helyen rosszul döntöttem és a fele játékidőmet újra kéne csinálnom, amihez nagyon nem fűlik a fogam. Hogy miért? Mert kb. 2 chapterrel arrébb derül ki, hogy melyiket is választottam volna...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!