iPon Hírek

A 2022-es Ázsiai Játékok hivatalos része lesz az e-sport

Dátum | 2017. 04. 20.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

Az e-sport népszerűségének és jelentőségének növekedését mi sem illusztrálja jobban, mint az, hogy a műfaj részt vesz majd a 2022-es Ázsiai Játékokon, mégpedig a hivatalos versenyek között, illetve előzetes bemutatkozásként meg fog jelenni egy idén szeptemberben rendezett ázsiai sporteseményen, illetve a 2018-as Ázsiai Játékokon is.
A lebonyolítást az ázsiai olimpiai bizottság és a kínai Alisports nevű cég együttműködése teszi lehetővé. Eddig egyedül a FIFA 17-et nevezték meg, mint versenyszámot, de MOBA- és akciójátékok is jelen lesznek majd. A partnerségben nyilván jelentős szerepe van a hatalmas üzleti lehetőségnek is. Ahogy az Alisport elnöke fogalmazott, az e-sportokkal több lehetőséget nyújtanak majd az Ázsiai Játékok szponzorainak, az esemény piaci értékének növekedése pedig az olimpiai bizottságnak is javára válik. Bár hajlamosak vagyunk úgy tenni, mintha a hasonló sportesemények amatőr versenyek lennének, valójában kőkemény anyagiak húzódnak meg a háttérben és hajtják az egész gépezetet. Ebbe a díjaktól az edzésekig és - a legismertebbek számára – a versenyek utáni lehetőségekig minden beletartozik. Napjainkban már rengeteg pénz van az e-sportban is, így gyakorlatilag törvényszerű volt egy ilyen lépés megtétele és nagyjából borítékolható, hogy a siker hatalmas lesz, ezzel pedig akár az olimpia felé is megnyílhat az e-sportok útja.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Sadenal
2017.04.20. 12:15
Ez mi durva?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. junpet
2017.04.20. 13:00
Lehet továbbra is kapálózni az esport ellen... TI6 Prize Pool$20,770,460 First place $9,139,002 Az idei pedig ennél is több lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!