iPon Hírek

A 3D menti meg a Sonyt

Dátum | 2009. 11. 19.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Sony közölte, hogy terveik szerint profitábilis lesz a cég a 2011 márciusával végződő pénzügyi évben. Azt remélik, hogy a 3D technológia segítségével erősíthetnek majd a szórakoztató termékek piacán és veszteség helyett nyereségről tudnak majd beszámolni. "A munkánk már hozott gyümölcsöket" - fogalmazott Howard Stringer, a cég vezérigazgatója csütörtökön a vállalat tokiói központjában, amikor is felvázolta a Sony "sorsfordító" stratégiáját. Ehhez azonban még sokat kell dolgoznunk - tette hozzá.

A PlayStation 3 játék konzol gyártója immár a második egymást pénzügyi évben fog milliárdos veszteségről számot adni 2010 márciusa után a globális válság és a műszaki cikkek csökkenő ára miatt.

A Sony Corp. összevonta több üzletágát, olyanokat is, amelyeket korábban különválasztottak és nem voltak hatékonyak. Stringer, aki ötletesebb és modernebb Sonyt ígért még 2005-ben, amikor átvette az irányítást, arra hivatkozott, hogy a dolgok azóta megváltoztak. Mint fogalmazott, a Sony mostanra teljesen átalakult. Hozzátette: az újraszervezés előrehaladott állapotban van, 500 milliárd jenes (5,6 milliárd dolláros) csökkenést értek el a beszerzési költségekben, ami 20 százalékos javulást jelent a korábbi pénzügyi évhez képest. Mérsékelték a munkavállalók számát is 19 500 fővel, azaz 12 százalékkal.

A Sony bejelentette azt is, hogy az LCD-televíziók globális piacán 20 százalékos részesedést kívánnak elérni a 2012-es pénzügyi évre. Az új, 3D technológiára alapuló termékekből az eladási cél 1000 milliárd jen (11,2 milliárd dollár) a 2013 márciusi pénzügyi évre. A PlayStation 3 konzolokból is 3D-s verziót fognak piacra dobni. Mint látható, a Sony stratégiájának a középpontjában a 3D-s technológia áll.

A cég ugyanakkor korábbi gyakorlatuknak megfelelően egy újabb késést jelentett be: most éppen elektronikus könyvolvasójukat nem sikerül időben piacra dobni a Wall Street Journal értesülése szerint. A cég a karácsonyi időszakban szeretett volna megjelenni új termékével, de a közölték, hogy nem garantálják a december 18-ai szállítást.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!