iPon Hírek

A 3D Realms új FPS-e és a Gambitious

Dátum | 2012. 09. 25.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Duke Nukem Forever alkotója, a 3D Realms új FPS-sel akar előrukkolni, ehhez egy ma frissen elindult új, a Kickstarterhez hasonlóan a rajongók támogatását összegyűjtő honlapon jelent meg a projekttel. A Gambitious annyiban különbözik a Kickstartertől, hogy ezen a honlapon kizárólag videojátékok támogatásával foglalkoznak, míg a Kickstarteren mindenféle projekt előfordul az interaktív lámpától a napelemes csibekeltetőig. A másik különbség, hogy a Gambitious Európai székhelyű, így a fizetés Euróban történik majd. A támogatás módjában is találhatunk eltéréseket, míg a Kickstarteren minden adományok segítségével működik, a Gambitiousnál részvényeket is vásárolhatunk, azaz befektetők is lehetünk ha segíteni akarunk egy projekt megvalósításában.

Az új játék, amelyhez a 3D Realms támogatást szeretne szerezni az Earth No More, a róla szóló leírás szerint az emberiség oly mértékben és oly régóta pusztította a Földet, hogy az biológiai védelmi reakciót váltott ki, amely akár a környezet teljes pusztulásához is vezethet. A játékot koprodukcióban készítenék egy egyelőre meg nem nevezett másik csapattal. A Gambitious bennfentesei azért annyit elárultak, hogy ez az együttműködés hasonló lesz ahhoz a kollaborációhoz, amely a Remedy-vel együtt a Max Payne-t hozta létre, illetve a Prey-t a Human Headdel karöltve. Az Earth No More-t eredetileg 2009-ben szerették volna megjelentetni, de szervezési és anyagi problémák miatt nem készülhetett el. A  tervezett platformok PC, PlayStation 3 és Xbox 360 lesznek. A Gambitious honlapján egyelőre hét játékot lehet támogatni, többek között a Tink című színes akció-kalandjátékot az IGF-től PC-re és konzolokra, és a Cosmic DJ futurisztikus ritmusjátékot iOS-re. A hamarosan támogatható darabok között szerepel a Stronghold Crusader 2 a brit Firefly Studiostól és a fent említett Earth No More is. A videóban szereplő érdekes alakú szemöldökkel rendelkező hölgy arról beszél, miért szép és jó a Gambitious.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. Skorbut
2012.09.25. 19:16
Hehe. Ma kérdeztem rá náluk levélben, és IGEN, támogatnak minden MAGYAR projektet is, nincs régionális probléma (éljen az EU ezegyszer)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. patrik2991
2012.09.25. 19:17
Kinek kell még FPS?? Én már egy normális építkezős, egységgyártós stratégiát szeretnék. Annyi FPS van már, hogy az nem igaz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. thspo
2012.09.25. 19:19
mondj már egy jó FPS-t manapság (itt nem a kólofgyudira és társaira gondolok)? Egyébként egyet értek veled, hol vannak már a régi starcraft 1-es és Age of Empires 2-s idők
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Gyurkov
2012.09.25. 20:29
Sneak peak: Interceptor Entertainment áll a háttérben, Pathfinder kódnéven fut a fejlesztés már régóta, de nem én mondtam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. vivanto
2012.09.25. 22:02
@thspo
Csak hogy trollkodjak, Borderlands 2 Egyébként én is egyet értek, tucatszám jönnek a sablon action játékok, mondjuk én inkább egy igazi rpg/adventure-nek örülnék, akár oldschool point and click, vagy kicsit modernebb tps stílusban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Terror
2012.09.25. 22:33
Egy Bulletstorm folytatásnak éppen örülnék, de állítólag nemlett sikeres játék. Kár, én marhajól szórakoztam rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Skorbut
2012.09.26. 04:21
Thspo - lett helyettük a 2 meg a 3 stb.

Vivanto - pontosan! Olyan fegyverek és sztori van benne, még mindig hitetlenkedve szívja napi 2-3 órámat és sosincs vége, minden kaland mindig jobb, nagyobb, badass-ebb

Terror - az Epic Games egy fosós-tyúkkal ér fel fejlesztésügyileg; bebukták az UT3-at a GoW meg siker lett Boxon, ere kihozták azt is PC-re ahol CliffyB-t idézve "9 a 10-ből az nem elég, nye-nye-nye-nyee, 8.5 meg már lehetne akár 1.0 is a 10-ből", és a barmai erre levonták a következtetést, hogy hol a profit... Azóta is tombol náluk a kapitalizmus ezerrel, "a PC-s közönség a vajunk és kenyerünk" egy rákfenét
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Skorbut
2012.09.26. 04:24
...ééés a People Can Fly elnyelése az Epic által ugyanaz tökben, mint ahogy az EA vagy az Aktivision falja fel sorra a stúdiókat és cs*szi el; zéró kockázati fejlesztés, klónban tolja gyártósorra a szemetet mindkét fél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kray
2012.09.26. 13:09
Valóban jól jönne egy új "hagyományos" építkezős stratégiai játék!

Szégyen, hogy még mindig a DawnOfWar Soulstormal kell csapatni, mert a 2. részt átbaszták TPS-re
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Lacroix
2012.09.26. 13:10
RIP PCF
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Gatee
2012.09.26. 15:35
Akik új építős stratégiára várnak: http://planetaryannihilation.com/
Pont most lett durván sikeres játék kickstarteren, én nagyon várom és eszméletlen jónak tűnik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. vivanto
2012.09.26. 15:49
Lehet, hogy tudatlan kérdés, de a következő StarCraft epizóddal mi a gond, mint RTS? Tudom, hogy erős hangsúlyt fektetnek a hero-rendszerre, de azért még az is klasszikus építgetős lesz, vagy én tudom rosszul?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kray
2012.09.26. 15:53
Vivanto nekem az volt a bajom vele, hogy multiban kevés volt az egység típus benne. Míg a kampányban volt ilyen-olyan amolyan egység, addig multiban ez redukálódott erős túlzással 3ra!

Nekem speciel ez volt a bajom vele De azért lehet, hogy előveszem még
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!