iPon Hírek

A 9600 GT feszültség hibája már a múlté

Dátum | 2008. 02. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Egyes források már arról kezdtek pletykálni, hogy az Nvidia GeForce 9600 GT ismét egy hét csúsznásnak néz elébe, azaz február 21. helyett majd csak február 28-án válik elérhetővé a nagyközönség számára, de szerencsére az Nvidia közleménye elejét vette a pletykák terjedésének: a gyártó bejelentette, hogy sikerült elhárítani a kártyát érintő feszültség hibát, még a hiba orvoslásának menetéről is beszámoltak.


A gyártó eredetileg a partnerek számára küldött ki egy körlevelet, amelyben kifejti, hogy mi okozza a kártya feszültségproblémáit, pontosabban mivel lehet megoldani a gondokat. A vállalat leírása szerint az NVVDD feszültséget 1,15V-ra kell módosítani, az alábbiak végrehajtásával: az R587-es ellenállás helyére 0 ohm-os "ellenállást" kell helyezni, majd az R561-es, R566-os és R570-es ellenállásokat el kell távolítani. További változtatás, hogy az R522-es ellenállás helyére szintén 0 ohm-os egységet kell tenni, valamint egy 22 nF-os kondenzátort kell elhelyezni a C519-es helyen, illetve el kell távolítani az R527-es ellenállást. Nagyjából ezt tartalmazta a közlemény, legalábbis ezek voltak azok a részek, amelyek kiszivárogtak belőle.

A megoldásnak köszönhetően most már úgy tűnik, hogy a vállalat tartani tudja a korábban beharangozott február 21-ei dátumot, így ekkor végre elérhetővé válik a GeForce 9600GT.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások