iPon Hírek

A banhammer visszatért

Dátum | 2010. 12. 01.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Blizzard megint megunta a Battle.neten tevékenykedő csalókat és a következő bejelentést tette:

"Nemrégiben megint StarCraft II játékos accountokat függesztettünk fel és tiltottunk le, mert megszegték a StarCraft II felhasználói szerződését azzal, hogy csaltak, hackeltek, vagy játék közben meg nem engedett segédprogramokat használtak.  Ezek a cselekedetek aláássák a Battle.net által támogatott fair versenyszellemet és versenylehetőséget  és rendszer instabilitáshoz, valamint a teljesítményének romlásához vezethetnek. Cégünk számára a legfontosabb, hogy becsületes játékosaink stabil, biztonságos és biztos online tapasztalatokat szerezhessenek, így változatlanul figyelünk minden illegális tevékenységet a Battle.neten és fellépünk ezek ellen."

Fontos megjegyezni, hogy az újabb banhullám nem csak a multiplayer csalókat érintette, hanem azokat az embereket is, akik a single player kampány során alkalmaztak trainer programokat, ezért ha az egyjátékos módban elakadunk, használjuk inkább a beépített csalásokat, ha nem akarunk kitiltásban részesülni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

22. LavX
2010.12.01. 16:22
Nem azért, de singleban hol károsítjuk a Battlenetet és a közösséget?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. raiden
2010.12.01. 16:23
hajrá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Smith166
2010.12.01. 16:31
Érdekes hozzáállás hogy single módban sem szabad csalni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. sleepingdr...
2010.12.01. 16:34
Nem a beépített cheatért kaptak bant, hanem külső programokért. Nagy különbség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. energon
2010.12.01. 16:42
LavX: gondolom mert ott is lehetnek achievementek, vagy időrekordok, amiket lehet egy gombnyomásra megszerzel egy trainerrel, míg mások hetekig szórakoznak vele. gfwl-en azért elég zavaró h pl. (re5-ben) a pályaidőd sohasem szállhat versenybe az online ranglista 1. helyezettjeivel, mert 0mp alatt végezték el vagy százan az egész játékot.. és ez azért tud bosszantó lenni (meg a milliós mercaneries online eredmények.. 9 számjegyű eredmények.).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Zelbacsi
2010.12.01. 16:53
1: Helyes! Öljék csak a b***áns csalókat multiplayerben, ahogy csak lehet!

2: A single player játékélményemet meg viszont ne piszkálják, mert csak felhúznak vele... Mondjuk SC1hez sem használtam soha trainert, hanem csak a beépített cheatjeit, amikor pl 7 gép ellen próbálgattam a játékot
Biztos a nyomi "öcsívmentek" miatt kell ez, mint ahogy energon is mondja, hogy ne érhesse el a józsika a "leöltél 7 gépet IMPOSSIBLE fokozaton ISTEN VAGY" achievementet külső trainerrel, mert akkor azzal mennyire károsítja az önérzetét vagy a hóhér tudja mijét azoknak akik nem érték el ezt az achievementet.... De most komolyan... Netes ranglistákat nézegetsz, hogy ki volt a janibb single playerben? Miért nem multizol inkább, ha versenyezni akarsz? O_O
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. juron
2010.12.01. 17:44
Mikor játszani akarsz, tiltsd le a netet a hálozati kapcsolatokál (vezérlő pult).
A játék ugyan úgy futni fog.
By, by battlenet controll!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Ranger
2010.12.01. 17:49
Zelbácsi: Lehet hogy nem nézed mások single achijait, de pl amikor a B.net berakja neked az ellenfelet és betöltésnél látod a portálját, akkor máris látod hogy ő végignyomta brutalon, vagy 8 insane ellen FFA-ban stb.

juron:A játék futni fog, de ha nem csatlakozol a b.netre akkor hiaba csinálsz meg valamit achievmentre, de nem kapod meg az öcsit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Sturmtiger
2010.12.01. 18:29
Bírom ezeket az achievmenteket Pont a totális hülyeség, illetve a viagra közt van félúton.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. gebana
2010.12.01. 19:10
minden multi átvehetné ezt, bannolják a serialt, égessék le a hálózati kártyáját, rohadt cheaterek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Terror
2010.12.02. 11:43
Lassan ugyanolyan önkényeskedő majmok lesznek ezek is, mint a Ubi meg EA.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. felziusz
2010.12.02. 11:57
vannak olyan játékok ahol jó dolog csalni, van ahol pedig nem szabad mert a játékélmény rovására megy…
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Zelbacsi
2010.12.02. 18:50
Terror: Ha meg viszont nem vennék komolyan, akkor olyan lenne az egész, mint SC1ben: Battle netre ne menjél, mert ott annyi a csaló, hogy nem lehet egy normálisat játszani. Akik nem csalók ellen akartak játszani, azoknak külön szerver kellett, pl. az iCCup Abbyss szervere, mint az egyik legismertebb alternatíva. SC2ben nincs ilyen alternatíva.

Ranger: Aztán úgyis játék közben fog kiderülni, hogy mit érnek a single eredményei multiban (SC1ben is ég és föld volt a különbség singleplayer és multiplayer tudás között) Lehet, hogy életében nem single playerezett, és mégis darabokra ver multiban, mert abban meg már van sok tapasztalata. Az én véleményem szerint marhaság az achievement rendszer, de ez csak egy szál ember véleménye
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Antiserver
2010.12.02. 19:55
Nem értem, miért lennének "önkényeskedő majmok" azok, akik kitiltják azokat, akik csalással tönkreteszik mások szórakozását...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Terror
2010.12.02. 20:16
Nem arról van szó. A csalókat büntetik, oké. Mondjuk jogilag ez is macerás, mert a csaló is fizetett a termékért.

Inkább arról van szó, hogy egyrészt nekik mi közük van ahhoz, hogy én itthon a gépemen mit csinálok játék közben? Ha akarom, száz trainert használok egyszerre, semmi közük hozzá. Meg mi az, hogy itt online ellenőrizgetnek? Majd akkor csekkoljanak ha én is őket, bár a halál meg kíváncsi rájuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Svindler
2010.12.02. 20:36
Van offline play is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. arkman Terro...
2010.12.02. 20:55
"a csaló is fizetett a termékért" - Igen, azért hogy a feltételeket betartva használja. Különböző exploitok, botok, trainerek nem engedélyezettek, ezt a telepítésnél is ismerteti, innentől kezdve meg semmit nem szólhat.
A második felét meg már Svindler leírta. Ha online akarsz játszani (Single Player is az, ha bejelentkezel), akkor nem használhatsz semmilyen szabályokba ütköző dolgot, és ezt ellenőrizni is fogják. Ha meg mindenfélével el akarsz szórakozni, arra ott az offline mód, ott nem banolnak. Egyébként meg nem értem mit kell ezen annyit rugózni, vannak beépített cheat kódok is, azokat használva semmilyen módban sem lesz senki banolva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Antiserver
2010.12.02. 23:01
Terror!
Senkit sem zavar, hogy offline playben mit csinálsz játék közben, de ha így elérsz bizonyos achievementeket, különböző eredményeket, és azokat feltöltöd a profilodra, és így kerülsz a ranglisták X. helyére, az csalás, és mások elől veszi el az ember a tisztességes játék élményét. Szerintem teljesen korrekt a Blizzard ezen lépése.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Antiserver
2010.12.02. 23:03
Most látom, hogy energon nagyrészt kifejtette a dolgot, lényegében erről van szó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Terror
2010.12.03. 10:55
Protected mode, csak a program által módosítható memóriatartomány, titkosított kapcsolat a kliens és server között. Sok játékban megoldották, trainert azt tölthetsz hozzá, csak éppen nem fog működni.

Ja hogy a számítógépedet csekkolni egyszerűbb, és a user még örül is neki. Hát akkor hajrá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. reednow
2010.12.03. 13:45
Offline game, oszt' jól van. Én is utálom a csalókat, bár Én nem nyomulok multiban, mégis azt mondom, hogy ha már valaki előfizet arra, hogy játszhasson, azzal szemben ne legyünk gerinctelenek, bár ez igaz az élet minden területére.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CyberPunk6...
2010.12.05. 13:32
Azért érdemes tisztázni, hogy a trainer elkészítéséhez meg kell szegni néhány törvényt, ugyanis nem lehet belenyúlni a játékba. A fizetett dologra meg annyit, hogy te nem veszed meg a játékot az nem lesz a te tulajdonod, te csak használói jogot vásárolsz annak minden megkötésével együtt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!