iPon Hírek

A Battlefield 4 fejlesztői a Commander Mode-ról

Dátum | 2013. 09. 02.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Lars Gustavsson a Battlefield Blogon részletesen beszámolt a Commander Mode történetéről, Valerian Noghin, a multiplayer dizájnere pedig bemutatta, hogyan működik ez a játékmód. A BF4-ben a Commander vs. Commander játék 3D-ben megy, így a parancsnokok élőben láthatják, mi folyik a csatamezőn, így jobban tudják támogatni csapataikat. A parancsnok szerepe teljes odaadást kíván, így nem lesz rá lehetőség, hogy váltogassunk a belső nézet és a Commander mód között, mint a BF 2-ben. "Biztosak akartunk lenni abban, hogy a parancsnok a teljes csapat támogatásának szenteli magát, és nem csak magával foglalkozik. Mindannyian emlékszünk azokra BF2 parancsnokokra, akik a tankjukban ültek és nem foglalkoztak a csapatukkal, és ezt mindenképpen el akartuk kerülni." "Amikor parancsnokkal játszunk, lényegében két ökoszisztéma fut párhuzamosan: az egyik a csapaté, a másik a parancsnoké. Ezeken kívül még mindig ott van az alap eszköztárunk, melynek segítségével támogathatjuk földi csapatainkat. Az alap eszköztárban vannak UAV-ok a szkenneléshez és EMP-k a zavaráshoz, és ott van még a Cruise Missile Warning, amely kijelöli azt a területet, ahová az ellenséges lövedék be fog csapódni, hogy saját csapataink még időben kivonulhassanak onnan." "Ezen kívül még kijelölhetjük a legfontosabb célpontokat, ez hasznos lehet a különösen veszélyes ellenfelek esetében. Az olyan ellenfelek, akik hat, vagy több emberünket ölték meg megjelennek a parancsnoki képernyőn, és kiválaszthatók lesznek. Az ilyen játékosok pozícióját egy időre kiadhatjuk teljes csapatunknak (ez az időtartam egyelőre 45 mp). A csapat aztán arra a játékosra koncentrál, és levadássza/megvédi. Az ilyen célpontok kijelöléséről mindkét csapat értesül." "A támadók extra bónuszokat kapnak, ha elintézik azt a bizonyos célpontot, a célpont pedig bónuszokat kap azokért a megölt ellenfelekért, melyeket a kijelölésének ideje alatt ölt meg, így ez a dolog mindkét csapatnak hasznára lehet. Ehhez a GTA klasszikus "wanted stars" rendszere szolgált inspirációul, szerintünk az ügyes játékosok elfogadják majd ezt a kihívást, amely ékesszóló bizonyítéka lesz annak, ki jelent halálos fenyegetést a csatamezőn." Valerian Noghinnak személy szerint ez a rendszer a kedvence amiatt az adrenalinlöket miatt, amit akkor érez, amikor tudja, hogy egy egész csapat rá vadászik. A Commander Mode a mobil platformokon is játszható lesz, melyek a DICE ígéretei szerint nem maradnak le a versenyben a konzol és PC-s verziók mögött, így a parancsnokok hatékonyan tudják majd támogatni csapatukat akkor is, ha nem otthonról játszanak. A Battlefield 4 október 29-én jön ki PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra, valamint PS4-re és Xbox One-ra is megvásárolható lesz, miután azok megjelentek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. rieper
2013.09.02. 19:58
bullshit a köbön
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. aAron_
2013.09.02. 21:20
rieper köszönjük a velős és értelmes hozzászólásod, ma is megérte felkelnem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Runciter
2013.09.03. 09:47
"csillagok", te géniusz, nem "sztárok"...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Ronan
2013.09.03. 10:03
Elképzelem a kérdést egy harcmezőn egy lány parancsnok esetében..Hogy mi miért mindig értelmetlen parancsokat kapunk..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Magrathea
2013.09.03. 15:41
Ezt a soviniszta megjegyzést kikérem magamnak a női játékosok nevében! ><
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Csaber
2013.09.03. 16:39
Én hülyeségnek tartom hogy , tabletről lehessen commanderkedni ,alap lesz Pistike beszáll és kiderült hogy órán van és 1 percenként nyomkodja jó esetben , és elég sokat nyomtam a BF 2142-őt ott is elég problémás volt valami értelmes Commandert találni , na meg leváltani az idiótákat , kiindulási alap jelenleg pl a mai bf3 játékosok fele ha él a !votekick egy csalót nem lehet kiütni mert talán 4-en reagálnak rá 62 főből ....közbe látja az ember hogy az ellenség soraiból elég sokan írogatnak a csalónak , de nem tudja mit is kéne csinálni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. EpicTroll
2013.09.03. 18:16
A lehető legnagyobb hülyeség a battlefield történelmében. PUB-on nekem ne akarja senki megmondani mit csináljak. WAR-on pedig úgy is TS-en vagy más comm. csatornán beszélek a csapat társakkal. Iszonyat fejetlenség van sokszor és ha jön még egy ökör aki játsza a janit valószínűleg még nagyobb lesz. Sokszor egy heal packot képtelenek kidobni, vagy engi létére kilőni a tankot az ammo supportról már nem is beszélek... Jól működő dolog lehet ha van mögötte egy fegyelmezett csapat. Csak erre elég csekély esélyt látok. Mint egy admin eszköz player kézben. Remélem nagyon hamar lesz rá valami megoldás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!