iPon Hírek

A beltéri levegő minőségét figyeli az Acer új terméke

Dátum | 2017. 02. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Acer egy új kiegészítőt mutatott be, amely a modern, okos eszközökkel ellátott otthonokban jöhet különösen jól. Az egyszerűen csak Acer Air Monitor névre keresztelt újdonság tulajdonképpen nem más, mint egy levegőminőség-szenzor, ami segít az adott szoba vagy helyiség légterének monitorozásában, sőt, egyéb kiegészítőkkel karöltve az adataitól függően akár levegőminőség-javításra is sor kerülhet.
Az eszköz egyszerű, négyzet alapú dizájnnal rendelkezik, ami mindenféle sallangtól vagy látványelemtől mentes, mégsem muszáj elrejteni, hisz a szoba berendezési tárgyai között jól elvegyülhet. A levegő minőségéről egyrészt egy LED alapú, az élek mentén végigfutó világító rendszer gondoskodik, ami pulzál, mintha lélegezne az eszköz, a levegő minőségét pedig különböző színekkel jelzi, így azonnal látható, ha beavatkozásra van szükség. Másrészt mobilalkalmazás is rendelkezésre áll, így valós időben ellenőrizhető, hogyan alakul a levegő aktuális „összetétele”.
A levegőminőség-szenzor a hőmérséklet és a páratartalom mellett a PM2.5-ös és PM10-es szállópor mennyiségét is képes mérni, de ezzel együtt széndioxid-érzékelő, illetve TVOC szenzor is van benne. Utóbbi egyébként nem más, mint egy illékony szerves-vegyület érzékelő, ami számos szennyező anyag érzékelésére képes, illetve ezek koncentrációját is méri. Az adatokat okostelefonon és táblán keresztül lehet elérni szinte bárhol, ahol éppen rendelkezésre áll internetkapcsolat.
Remek opció, hogy az IFTTT integráció jóvoltából akár más eszközök működését is befolyásolhatja a levegőminőség-szenzor: például elindulhat a párásító, ha a mért értékek alapján az optimálisnál alacsonyabb az aktuális páratartalom – de ez persze csak a jéghegy csúcsa, hisz infrastruktúrától függően egyéb lehetőségek is vannak. Az Acer Air Monitor az év második negyedévében kerülhet az üzletek polcaira, ám várható végfelhasználói áráról egyelőre nem hullott le a lepel. Az Aces sajtóközleménye csak annyit árult el, hogy a termék listaára régiónként eltérő lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. jedi
2017.02.27. 11:10
Hmmm ! Az első okos cucc, ami felkeltette az érdeklődésemet !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim jedi
2017.02.27. 11:19
Nekem is, ezért sem értem azt a kijelentést, hogy "meglehetősen túlzsúfolt szegmensben próbál majd érvényesülni". Eddig egyetlen másik ilyen termék hírére emlékszem, amit azóta sem láttam boltban felbukkanni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Flegeton jedi
2017.02.27. 18:37
Szintén. Első okos tárgy, aminek értelme is van. Mikor, hol és mennyiért lehet kapni vajon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!