iPon Hírek

A billentyűzet fertőzőbb a WC-nél

Dátum | 2008. 05. 05.
Szerző | Freeman07
Csoport | MULTIMÉDIA

A Which brit fogyasztói lap tanulmánya szerint a számítógépek billentyűzetei piszkosabbak, és sokkal több baktériumot hordoznak, mint az illemhelyek.

Hányást is okozhatnak a kutatók által "koszos QWERTY"-nek nevezett billentyűzetek, és számtalan baktériumot hordoznak, többet között Staphylococcus-t és Escherichia coli-t. A vizsgálat során harminc billentyűzet lett összehasonlítva egy átlagos londoni iroda WC-ülőkéjével és az illemhely kilincsével. A teszt során az egyik billentyűzet olyannyira szennyezett volt, hogy egészségre veszélyesnek nyilvánították. Ötször több szennyeződés volt rajta, mint a WC-ülőkén.

Két másik billentyűzeten már "veszélyes szintű" baktériumtelepek voltak megtalálhatók, és további két billentyűzeten magas coliform-szint volt, ami az ürülékkel hozható kapcsolatba. A szennyeződést tovább fokozza, ha a billentyűzet felett eszünk, mivel a leeső morzsák az ott élő élőlények táplálkozását segítik elő. Átalában ez okozza még a baktériumok szaporodását, növekedését.

A billentyűzetek tisztítását általában külön erre a célra beszerezhető antibakteriális tisztítókendővel, pálcával történhet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. n1x!t
2008.05.05. 16:40
persze.. hiszen a wc a legtisztább hely az egész házbn..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Tyrel
2008.05.05. 17:55
Szerintem ez a kutatás elsősorban a nyilvánosabb billentyűzetekről szól, tehát munkahelyi, iskolai billentyűzetek, vagy akár egy internet-caféban találhatóak, amikkel sok ember érintkezik, köztük azok a kedves társaink is akik nem mosnak kezet az illemhely elhagyása után...

Azért a saját billentyűzetét, ha nem is tisztítja az ember, jobban vigyáz rá, nomeg (nem vagyok egy orvos...) ezen a saját baktériumaink és maradványaink vannak amikkel azért csak-csak jobban "kijövünk"... gondolom én... :S
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!