iPon Hírek

A Bing is megeleveníti a világtérképét

Dátum | 2009. 12. 03.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Öles léptekkel igyekszik felzárkózni a Bing a Google-hoz; ezúttal konkrétan a térképek terén fejlesztettek nagyot. A Bing Maps Silverlight-os változata ugyanis újabban már egy, a Google Street View-éhoz hasonló funkciót is kínál.


A Bing variációját erre a témára Streetside-nak nevezik, és a Google-éhoz hasonlóan az adott helyszínek panorámáját mutatja meg, valamint lehetővé teszi az azon keresztül való navigálást is. Különlegessége, hogy 3D-perspektíva szempontjából is helyesen illeszti össze a képeket - valamint adott helyszínekhez kötött adatokat is meg tud jeleníteni az utcanézetben (mint pl. adott helyszínekkel kapcsolatos tweet-eket, vagy odavágó blogokat).


Emellett behoztak még egy fejlesztett madártávlatú (Bird's Eye) nézetet is, ami 3D modellekkel teszi még látványosabbá a városi és a vidéki tájakat egyaránt. Raktak még bele photosynth galériákat, könnyebben követhetővé tették a navigációs útmutatást és beleszőtték az időjárást is, egyéb újítások mellett.


Ezzel együtt Windows Mobile-ra is kifejlesztettek egy új alkalmazást, melynek segítségével könnyebben lehet keresni a Bingen. Támogatja például a hangvezérlést, gyorsan megtalál térképeken is bármit.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!