iPon Hírek

A biometrikus érzékelők nem hagynák, hogy unatkozzatok!

Dátum | 2014. 04. 08.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Stanford University kutatói próbaképpen biometrikus érzékelőkkel szereltek fel egy Xbox 360-kontrollert. Az érzékelő az idegrendszer által leadott különböző jeleket figyeli a játékos kezén. Képes érzékelni a szívritmust, a légzést, az izzadást és a mozgást is. Gregory Kovacs, az egyetem elektromérnök professzora fejtette ki, hogy ezzel olyan játékok készíthetők, melyek reagálni tudhatnak a játékos által leadott jelekre. Például ha felhasználó elkezd unatkozni, ami kimutatható a biometrikus adatok segítségével, akkor mondjuk rá tudnak küldeni pár plusz zombit. Az elmélet ezen része persze nem feltétlenül akkora újdonság: az Xbox One-hoz mellékelt Kinect is képes figyelni a szívritmust, így már a konzol megjelenése előtt beszéltek a Microsoft szakemberei hasonló megoldásokról. Kovacs szerint egyébként a gyerekeknek is hasznos lehet egy biometrikus érzékelővel ellátott kontroller. Ha például a szülők aggódnak, hogy csemetéjüket túlságosan beszippantotta egy játék, akkor kicsit "lejjebb lehet tekerni", vagy figyelmeztetni, hogy itt az ideje egy kis egészséges pihenőnek. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a jövőben a konzolgyártók terveznek-e alkalmazni ilyet - a Sony állítólag kísérletezett hasonlóval a PS4 fejlesztése közben -, az viszont elképzelhető, hogy a Valve a Steam Controllerrel megpróbálkozik egy hasonló technológiával - Gabe Newell korábban beszélt róla, hogy a Left 4 Dead folytatásához el tudná képzelni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. nemlehet
2014.04.08. 20:11
Ez mondjuk nem hülyeség lévén nem vagyunk egyformák. Ami nekem nehéz az másnak lehet, hogy nem az és fordítva. Persze szerintem ebből is csak ilyen matyi félmegoldásokat hoznak majd ki, meg nagyon hangzatos marketinget raknak köré kvázi 0 tényleges fejlesztéssel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim nemle...
2014.04.08. 20:24
Aki meg story módban akarja felfedezni a játékot tömeghent nélkül, az rárakja a macskájára, a szenzor meg 200-as pulzust mérve meg automatikusan tárcsázza a 112-t!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kray
2014.04.09. 09:01
Ezek szerint lesz Left 4 dead 3?

Milyen szentségtörésre készülnek ezek
Bár biztos, 2.1 nevet adják majd neki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!