iPon Hírek

A Britek megadóztatják az erőszakos játékokat?

Dátum | 2009. 03. 12.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Richard Taylor, a meggyilkolt iskolás, Damilola Taylor apja, aki immár Gordon Brown tanácsadója a késeléses gyilkosságokkal kapcsolatban, azzal a javaslattal állt elő, hogy meg kéne adóztatni az erőszakos játékokat.

Munkája részeként összeállított egy nyilatkozatot, melyben azt magyarázza, hogy az agresszív játékok "túlságosan olcsóak" és, hogy jelentős mértékű adót kéne rájuk helyezni, olvashatjuk a The Telegraph hasábjain.

Richard Taylor
"Számos fiatallal foglalkozom, tanácsokat adok nekik, és látom ahogyan mennek és megveszik ezeket a játékokat és teljesen elszomorít, hogy milyen elképesztő negatív hatásoknak teszik ki ezek őket" - mondta el a Családi Ügyek Bizottságának.

Taylor azt is hozzátette, hogy elkötelezett a rap zene ügyében is, ugyanis az is igen romboló hatással van a gyerekekre.

A parlamentjük várhatóan ma fogja előterjeszteni új terveit a késeléses gyilkosságok számának csökkentésére egy 2 millió fontos programon belül, melynek neve "The Tackling Knives Action Plan".

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. Svindler
2009.03.12. 15:19
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Ver_Pistik...
2009.03.12. 15:28
Virágozni fog a warez ott is... most még megveszik de ha ráhúzzák az adót akkor nem hiszem hogy mindenki úgy gondolja hogy ez jó neki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Terror
2009.03.12. 15:36
Nem mindegy hogy egy okos hülyéskedik vagy egy hülye okoskodik, jó példa az utóbbi szituációra a képen látható "úriember"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. mtrx220
2009.03.12. 15:53
arról meg nem is beszélve, hogy ez nevelés kérdése. a cigire sem fogsz rászokni, ha anyád megcsap még időben, hogy ez rossz dolog...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Phantomstr...
2009.03.12. 16:07
Senki nem lesz tömeggyilkos késes Rambo attól, hogy erőszakos játékokkal játszik. Az egy másik dolog, hogy erre hivatkozik, azt remélve, hogy így kisebb büntetésre számíthat. Még azt el tudom képzelni, hogy valaki egy játékból kinézett módszert alkalmaz, de ő sem a játékl miatt gyilkol, mert amúgy is megtenné.

A valóság inkább az, és ezt hiteles felmérések is kgazolták, hogy az erőszakis játékokkal játszók jobban le tudják vezetni a mindennapi stressz,így kevésbé valószínű, hogy ők követnek el erőszakos bűntetteket.

Én inkább enek hiszek, mint a ügyvédeknek (Jack Thompson), vagy elmebeteg politikusoknak, akik adóemelést próbálnak indokolni ilyesmivel.

Végülis a szülők felelőssége, hogy mivel játszik a gyerek. Minden országban jól látható ajánlott korhatár van az összes játék dobozán, így ha egy 12 éves ar 18+-os játékot nyúz, ott nem a játék a hibás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Terror
2009.03.12. 16:19
Végülis Hasfelmetsző Jack is a GTA hatására kezdett el gyilkolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. siskanyi
2009.03.12. 16:30
Ekkora baromságot!
Legalább annyira tartom hülyeségnek mint a cenzúrázott DVD filmeket,ami egyébként is csak úgy jelennek meg.
Ha ilyenekkel játszik a gyerek,vagy ilyen filmeket néz az csak a szülő felelősége.

10 év múlva meg mindenki Barbie játékokkal fog játszani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gebana
2009.03.12. 16:35
Ha már nem tudnak gyereket nevelni, legalább csinálnak valamit. -.- Mert az akciójátékok a legnagyobb ellenségei a gyerekeknek. Nem az alkohol, a cigi, vagy a drog, nem a hanyag nevelés, nem az egyre erőszakosabb filmek, hanem éppen pont a játékok. -.-
be kell rajta -.-

nem lehet ezeknek az elvetemült embereknek valahogy üzenni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Ver_Pistik...
2009.03.12. 17:08
26 leszek és kb 13 éve játszok hentelős játékokkal... de még 1 embert se késesgyilkolásztam le se lőttem szitává úgyhogy szerintem velem van a baj......
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Vardar
2009.03.12. 18:15
És itt jön a kérdés, hogy mi számít hentelősnek? Amiben látható a vér?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Ver_Pistik...
2009.03.12. 20:33
hy.. a nevem az egy kis fricska akart lenni a sok kis " vér pistikének "
amúgy nálam hentelős játék az amikor mész és lősz az ellen meg darabokban esik szét leszakadnak a végtagok vagy darabokra robban.... vagy épp karddal késsel lézerjatagánnal aprítom őket míg a vér pedig frecseg a képernyőre .)

persze mellette szeretem még az RTS -t is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. axe
2009.03.12. 21:36
15 vagyok, 4 éve játszok erőszakos 18-as játékokkal, és amióta olyanokkal játszok, valahogy sokkal jobban érzem maga, és még nem jutott olyan eszembe, vagy nem gondolkoztam rajta, h gyere beszólt most akkor odamegyek és a bicskát átszórom rajta 10x mint pl gta sorozatban, és aki ijenre vetemedik, mer egy játékban látta, az kis mértékben a szülők hibája, de szerintem azzal az emberrel belül is vannak problémák...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danee91
2009.03.14. 03:02
Itt valóban a nevelés kérdéséről van szó...Amennyit a szülők ma általában foglalkoznak a gyerekkel, az alapján nem csodálkozom, h ilyen dolgok megtörténnek. Persze itt meg jön az, h kevés a munka, meg elviszi ez-az az időt, dehát...Én pl rá sem mernék szokni a cigire, mert itthon agyonvágnának. Az más kérdés, h egyes alkalmakkor előkerül, de ez ritka
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!