iPon Hírek

A Broadcom megveszi az AMD DTV részlegét

Dátum | 2008. 08. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az AMD digitális televíziózással foglalkozó részlege már nagyjából egy hónapja eladó, ugyanis a gyártó megpróbálja magát nyereségessé varázsolni, ehhez pedig meg kell szabadulnia a folyamatosan veszteséget termelő üzemágaitól, mint például a DTV részlegtől. Most úgy tűnik, hogy az AMD elérte a célját: egy komoly vevő jelentkezett, aki azonnal fel is vásárolta az eladásra kínált üzemegységet.

A Broadcom-mal kötött megállapodás keretein belül az AMD 192,8 millió dollárnyi készpénzt kap a DTV szegmensért cserébe, így a vállalat némi tőkéhez jut, ezzel egy időben pedig megszabadul egy veszteséges üzletágtól is. Az megvásárolt részleggel a Broadcom teljes DTV kínálattal állhat a vásárlók rendelkezésére, ami magában foglalja az alacsony és felsőkategóriás interaktív platformokat és a panel processzorokat egyaránt.


"Az AMD DTV üzletágának felvásárlásával - amely a Broadcom kínálatának magját fogja képezni - lehetőség nyílik a jelenlegi digitális TV portfólio bővítésére, ezzel együtt a vásárlói kör jelentős bővítésére, a piacvezető pozíció megszerzésére, valamint a hosszú távú növekedésre is ebben a rendkívül fontos piaci szegmensben." - nyilatkozta Daniel Marotta, aki a Broadcom Broadband Communications Group (Szélessávú Kommunikációért felelős csoport) igazgatója és a vállalat alelnöke is egyben.

"Hiszünk abban, hogy a kiegészült DTV csapatunk segítségével tökéletes pozícióba kerülünk a növekedéshez, ehhez a szakma legjobb embereit, technológiáját, megoldásait és támogatását vonultatjuk fel vásárlóink számára."

Azzal együtt, hogy a Broadcom az AMD összes DTV-vel kapcsolatos technológiáját és felszerelését megszerzi, a vállalat 530 főből álló DTV csapatát is szívesen látja majd. A tranzakció és a felvásárlással kapcsolatos további folyamatok a vállalatok állítása szerint még az év vége előtt véget érnek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Alamos
2008.08.26. 09:24
Nálunk állítják már 2 éve, hogy Karácsonykor lesz. Bár én inkább a szolgáltató 20/20Mbps-es netét várom a mostani 4Mbps/128Kbps árához képest majdnem feléért adja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!