iPon Hírek

A Cal-Comp gyártja majd az ASUS alaplapok egy részét

Dátum | 2011. 12. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS jövőre alaplapjai gyártásánál egy új külső partnerre is támaszkodik majd, ami nem más, mint a Cal-Comp Electronics. Az említett partner a tervek szerint 5-6 millió ASUS alaplapot készít 2012 folyamán, ami jelentős mennyiség, legalábbis abból kiindulva, hogy a gyártó a 2012-es év folyamán összesen 24,5 millió alaplap leszállítására készül.

Az idei év az ASUS – és a többi piaci szereplő – számára sok nehézséget tartogatott, kezdve az Intel hatos sorozatú lapkakészleteivel kapcsolatos problémáktól a Japánban történt földrengésen át a kedvezőtlen gazdasági helyzeten keresztül egészen a thaiföldi áradásokig. A kedvezőtlen hatások ellenére is sikerül a gyártónak idén 23 millió alaplapot leszállítani, azaz a tervezett cél teljesül. A cég ennek ellenére megszorításokat eszközöl: 2011 decembere és 2012 februárja között az alaplaptermelést 20%-kal csökkentik, ami a szezonális hatásokkal magyarázható – a nagy karácsonyi roham után az év elején rendszerint vissza szokott esni a kereslet a termékek iránt.

A gyártó egyéb változtatásokat is csinált. Eddig az alaplapgyártást a Pegatron-ra, a GMB-re (Global Brands Manufacture) és néhány kisebb dél-kínai ODM-re bízta a cég, ám utóbbiakat jövőre a Cal-Comp Electronics-re cseréli az ASUS.

A Cal-Comp Thaiföldön, Kínában, Malajziában, Brazíliában és Mexikóban rendelkezik gyárakkal. A cég főként számítógép perifériák és komponensek gyártásával foglalkozik, így készít nyomtatókat, külső HDD-ket, nyomtatott áramköri lapokat, set-top-boxokat, mobiltelefonokat és bluetooth-os fülhallgatókat is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. zord01
2011.12.26. 00:30
És ez most javít a minőségen, vagy ront?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!