iPon Hírek

A Capcom felgyorsítja a fejlesztéseket

Dátum | 2012. 09. 06.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Capcom közzétette éves jelentését, amit az érdeklődők itt tekinthetnek meg teljes 118 oldalas pompájában, vagy akár témánkénti lebontásban is (már csak a BKV bajszosbácsi stílusú aranyos grafikák miatt is érdemes megnézni). A legfontosabb téma, ami a céget foglalkoztatja az, hogyan rövidítheti le a fejlesztések idejét, és hogyan adhatja ki a sorozatok folytatásait a jelenleginél gyorsabban. A cég vezetője, Haruhiro Tsujimoto elmondta, hogy kb. 2,5 évente adják ki a népszerű sorozatok darabjait, egy nagyobb játék fejlesztése akár 3-4 évet is igénybe vehet. A Capcom főleg legnagyobb sorozatai (Monster Hunter, Street Fighter, Resident Evil, Devil May Cry, Lost Planet, Dead Rising stb.) esetében érzi fontosnak a fejlesztési folyamat felgyorsítását. Az új sorozatok indításával a cég mindig nagyobb kockázatot vállal, ezért a bevételek stabilitás megőrzésének szempontjából az a legfontosabb, hogy vagy nagyon sok népszerű sorozatuk legyen a piacon, vagy akár kevesebb, amelyek azonban gyorsabban készülnek el.

Munkában a Capcom dolgozói
A nagyobb címekkel foglakozó csapatok mérete 100 fősre lesz korlátozva, és egyszerre több játékon is fognak dolgozni. A házon belüli fejlesztést úgy akarják erősíteni, hogy az elkövetkezendő tíz évben 1000 dolgozóval (legtöbbjük friss diplomás lesz) bővítik az állományt. A belsősök fognak dolgozni a játékok alapvető részein, a többi munkát pedig külsős cégekre bízzák, így növelni tudják az évente kiadott játékaik számát. Ebben az MT Framework motornak is nagy szerepe lesz, amelyet a PC, PS3-as, Xbox 360-as fejlesztések nagy részéhez használnak, és amely már 3DS, Wii és iPhone kompatibilis. A Capcom minden nagyobb címe elérhető és letölthető lesz online is, és erősítik a DLC-k tartalmát is.

A közeljövőre nézve nagyon számítanak a Resident Evil 6 sikerére, amelyen 600 ember dolgozott. Lesz új film is, a Resident Evil: Retribution, Resident Evil: Damnation címmel pedig animációs film. Még egy Resident Evil témájú éttermet is nyitottak. Az otthoni konzolos piacon kívül a PC-s területen az olyan böngészős játékok segítségével próbálnak terjeszkedni, mint Monster Hunter Frontier Online, és a mobil és szociális játékok piaca is nyitva áll még előttük.

A Capcom előrejelzése a jövőre nézve


A Capcom legsikeresebb sorozatai


 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Gyurkov
2012.09.06. 16:27
Ha nem megy a minőség kárára a nagy sietség, akkor hajrá!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. magerg
2012.09.07. 12:47
A Capcom menedzsment nagy terve:
1. Adjunk ki sok játékot minél rövidebb idő alatt
2. ????
3. Profit

Hol is láttam már ezt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Ipadnak
2012.09.08. 16:17
Ehh... a sok hülyeséget hanyagolni lehetne, a régi játékok PC-s, HD-s újrakiadásával lehet tarolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!