iPon Hírek

A Carnation a NOD32-t választotta

Dátum | 2010. 06. 17.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A megrendelői elsősorban a legmodernebb internetes és mobiltechnológiák miatt választják a céget, amelynek munkáját számos hazai és nemzetközi díj ismeri el. A Carnation Zrt. hálózatának védelméről 2007 áprilisa óta az ESET NOD32 Antivirus gondoskodik.

"Alapos megfontolás eredménye volt, hogy a NOD32 mellett döntöttünk" - mondta el Varga Tamás, a Carnation fejlesztési igazgatója. - A korábbi víruskeresővel egyáltalán nem volt hatékony a kliensgépek védelme, nem kaptunk riasztást a fertőzések megjelenésekor, ráadásul a szoftver jelentősen csökkentette a számítógépek teljesítményét - tette hozzá az ügynökség szakembere. A cég vezetői négy ajánlatot is bekértek, a döntést megelőző tesztek során pedig vizsgálták a kiválasztott termékek hatékonyságát, kezelhetőségét és gyorsaságát. A NOD32 próbaverziójának tesztelése során vírusos fájlokat telepítettek néhány kiválasztott számítógépre, de a program jól vizsgázott: az összes károkozót detektálta és hatástalanította. "A szakirodalomban is pozitív volt a termék megítélése, a tesztelés során pedig megbizonyosodhattunk a NOD32 előnyeiről. Végül a kedvező ár-érték arány, a kiemelkedő találati arány és a központi menedzsment lehetősége miatt döntöttünk az ESET vírusirtója mellett - mondja Varga.

A kreatív tevékenység miatt a vezetők nem korlátozzák a dolgozók internethasználatát, ez azonban jelentősen növeli a fertőzés kockázatát. Az eszközökön jellemzően levelezést, adminisztrációt, programozói tevékenységet és grafikai munkákat folytatnak az ügynökség dolgozói, de minden területen problémamentes a szoftver működése.

Mivel a Carnationnél fokozatosan vezették be a NOD32 Antivirust, a szoftver telepítése egyénileg zajlott. Ma már összesen ötven asztali számítógép és laptop vírusvédelméért felel a NOD32, amelyek többnyire Windows XP és Windows 7 operációs rendszerrel futnak. Az asztali gépek esetében a védelem napra készen tartása a szerveren keresztül zajlik, míg a laptopok közvetlenül frissítenek.

A Carnation csupán a tesztelés és a bevezetés során felmerülő kérdésekkel kapcsolatban vette igénybe a forgalmazó által nyújtott szupport szolgáltatást, a termék bevezetése óta nem fordult elő olyan probléma, amely a terméktámogatók beavatkozását igényelte volna. "Nagyon jó tapasztalataink voltak a Sicontact Kft.-vel kapcsolatban. Gyorsak és rugalmasak, a bevezetés során felmerülő kérdéseinkre mindig azonnal reagáltak" - emelte ki a szakember. A teljes körű védelem érdekében az ügynökség saját központi tűzfallal is rendelkezik, amely a NOD32-vel kiegészülve megbízható védelmet nyújt a Carnation hálózata számára. "A NOD32 a bevezetés után is jó választásnak bizonyult, nem tervezzük, hogy a jövőben más szoftverre váltanánk. A szoftver könnyen adminisztrálható és jól átlátható, ezért a rendszer használata nem vesz el túl sok időt a munkánktól" - összegezte Varga.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!