iPon Hírek

A CeBIT idejére várható az NVIDIA 3D szemüvege

Dátum | 2009. 01. 21.
Szerző | Freeman07
Csoport | MULTIMÉDIA

Nemrég számoltunk be az NVIDIA új fejlesztéséről, a 3D-s szemüvegéről ami már kapható az Egyesült Államokban.

Az első eredmények alapján elég szépen teljesít a tengerentúlon eladás-ügyileg az NVIDIA 3D Stereo szemüvege annak ellenére hogy jól megkérik az árát (200 dollár). Ez elfogadható, mivel minden újdonság legelőször drága árcédulával kezdi, idővel azonban mérséklődik az áruk. Reméljük ez így lesz az NVIDIA 3D Stereo-val is.

Ha valaki lemaradt volna róla, akkor azt kell tudni erről a termékről, hogy a két lencse egymással ellentétes fázisú nyitás/zárásával éri el a 3D hatást, amit azonban nem minden játék és nem minden monitor támogat (további információ előző hírünkben). Ha tervezzük egy ilyen beszerzését, akkor a legjobb ha rögtön az NVIDIA oldalán kezdjük a tájékozódást.

Új információ, hogy az NVIDIA 3D Stereo várhatóan a márciusban megrendezésre kerülő hannoveri CeBIT informatikai kiállításon fog Európában először debütálni, azaz körülbelül 6 hét múlva. Aki nem tudja kivárni ezt az időpontot, az közvetlenül az Egyesült Államokból rendelhet egyet, persze a szállítási költség miatt jóval drágábban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Svindler
2009.01.21. 12:12
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. hofmann
2009.01.21. 13:55
üdv!anno voltak ezek a 3d filmek (kémkölykök, rém álom az elm utcában, stb...). aztán voltak ujságokban is ilyen 3d szerű képek ami folyamatos bámulással adott egy 3d képet. miért van az hogy én egyiket sem látom? nekem nem jelenik meg 3d-ben se film se képek. de naon sok ismerősömet, rokonaimat leteszteltem, 3d film elé ültettem és sokan voltak akik látták, elhúzódtak, hajolgattak az olyan jeleneteknél, de voltak akik szint ugy nem láttak az egészből semmitse mint én. tudja valaki h ez miért van? és ezaz új nvidiás kukkert+monitort ha megveszem ezzel is így fogok járni ?? thx
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Insignia
2009.01.21. 16:31
nem vagy félszemre vak?
mellesleg ehhez a szemuveghez egy 120hz-es monitor kell ami többe kerül mint maga a szemuveg. Illetve csak geforce 8,9 és 2xx-as szériákkal működik együtt a szemüveg
a lényege hogy egy-egy szem a monitorbol csak 60hz-es frissitest erzekeli.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hofmann
2009.01.21. 16:41
köszi de nem ezt kérdeztem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. szitaati
2009.01.22. 19:47
Bírom, hogy úgy tálalják ezt a dolgot, mintha az Nvidia feltalálta volna a spanyolviaszt. Egy frászt. Anno a TNT2-esemhez már adtak ilyen szemüveget, igaz korántsem ilyen ergonomikusat, meg az még vezetékes volt, de ugyanezen az elven működött. Kiváncsi vagyok vajon beüzemelhető lenne-e valahogy a 88 Gt-mmel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!