iPon Hírek

A Chrome az IE új kihívója

Dátum | 2010. 09. 02.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Az IE részesedése ugyan 60,4 százalékra csökkent a júliusi 60,7 százalékról, ám a Microsoft örülhet, hogy böngészőjének 8-as számú verziója egyre inkább teret nyer, leginkább a mára már elavult 6-os verzió rovására.

A Microsoft szeptember 15-én mutatja be az IE9 bétaverzióját, melytől a társaság a trendek megfordulását várja. Az új verzióval a szoftvercég a korábbi verziók hibáinak és hiányosságainak orvoslását ígéri.

A Google böngészője, mely júliusban először veszített részesedéséből, ismét növekedésnek indult, így már a piac 7,5 százalékát birtokolja szemben az előző havi 7,2 százalékkal. A Mozilla Firefox 22,9 százalékos és az Apple Safari 5,2 százalékos részesedése a világpiacon nem változott érdemben - írja a CNet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. god666
2010.09.02. 18:11
Bárki bármit mond az, én maradok a firefoxnál, és mindenkinek ezt javaslom aki egy jó, testreszabható böngészőt akar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. thspo
2010.09.02. 18:45
én az első firefox megjelenése óta azt használtam. Kb fél éve cseréltem chrome-ra és nem bántam meg. A saját gépemen sebességbeli különbséget nem tapasztalok, de a munkahelyi gépemen (2 Ghz cerka, 1 giga ram) - túlzás nélkül - sokszor gyorsabb a chrome mint a firefox legfrissebb verziója.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. expander
2010.09.02. 18:51
Akárki akármit mond a firefox szerintem messze a legrosszabb böngésző a piacon. Vitatkozni nem akarok de az OPERA a leggyorsabb és legokosabb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Nobbirt
2010.09.02. 19:22
Chrome powa!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. KBB
2010.09.02. 19:27
Én inkább nem foglalnék állást, mert ízlések és pofonok, de a cím kb. rettentő hatásvadász
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. NeoX
2010.09.02. 19:43
Én annyit tennék hozzá hogy az ismerősi körömben főként FF-ről álltak át a Chrome-ra. Aki Ie-vel dikicselt eddig az most is azt nyomja igaz az Automatikus frissítés funkció erőszakkal telepítette náluk az Ie-8 at. Szerintem előbb utóbb a Mozilla 2.lagos böngészővé válik a Chrome mögött. Mindössze egy alternatívává.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Heroes27
2010.09.02. 19:49
A Chrome most is az egyik, hanem a leggyorsabb böngésző. Ezt használom, már vagy 2 hónapja, nem bántam meg, egyszerű, gyors, más nem kell. A Mozzillát is szeretem, de szerintem abban túl sok beépített funkció van, amit nem használunk ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. zseko
2010.09.02. 21:15
Bárki bármint mond, maradok az Operánál Immár ~10 éve
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. CyberPunk6...
2010.09.02. 21:26
Én évekig használtam firefoxot, pár hónapja tolom a chrome böngészőt. Nem váltanék vissza. Egyszerűen a google tudja mi kell a netezéshez. Az IE csak azért vezet, mert integrálva van a windowsba. A használói nagy része lineárisan netezik (nem használ tabokat). Akik értenek a gépekhez, azok között elhanyagolható szerintem az exploreresek aránya. Sok ismerősöm tért át az FFről Chromera, de fordítva senki.


CHROME POWA!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Azrael
2010.09.02. 21:38
Nem flame-elésképpen, de van már olyan Adblock plugin Chrome/Chromiumhoz ami úgy működik, mint a Firefoxos változat? Mert amit eddig találtam azok igencsak kényelmetlenek voltak.

Egyébként meg Chromium Firefox powaa, IE meg monnyonle
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Rider15
2010.09.02. 21:44
Én is ide tartozom, FF-ről Chromera tértem, mert amíg gariszervizen volt a gépem, addig 1 lapin voltam, amin sokat gyorsított.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Zack( ro)
2010.09.02. 21:45
En Chrome-ot hasznalom 2 beta ota. az mar kicsit reg volt de azota is azt tolom, igaz fent van ie8 meg opera meg FureFos de csak a html teszteleseert.
S a Chrome az egyeduli melyik meg tudja MOST MEG jeleniteni a html5-t es a css3-t!
Megirtam table-t hogy kerekitse le az oldal eleket s csak a chrome tudta lekerekiteni. A tobbi 3 nem hagyta negyzeten.
Stb-stb. mert van meg .....

Chrome4Ever
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. NeoX
2010.09.02. 21:57
Azrael - 2010-09-02 21:38:10! A Firefoxos változat sajnos legalábbannyira használhatatlan mint a Chrome-os. Jópár weboldalnál hasznosat is blokkol. Igaz erről a közös adatbázis tehet, nem a böngészők. Ami a chrome mellett szól viszont
hogy bekapcsolt Adblock-al jóval gyorsabb mint a FF..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Terror
2010.09.02. 22:58
Viszont nem lehet custom filtereket megadni a beépített blockernek, ami kvázi haszontalanná teszi a feature-t, és még meg sem említetem a többi add-ont. Aki fennhangon hirdeti, hogy ff-ről chrome-ra tért, az eddig is tök fölöslegesen használta a ff-ot, mert nyilván semmit nem használt ki a képességeiből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. JamesBond
2010.09.02. 23:10
A Chrome egy fapados sz@r akinek az kell használja, FF testre szabhatóságát be nem áldoznám semmiért... (próbáltam az összes böngészőt, Opera nagyon tetszett, de maradt az FF)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. trent
2010.09.02. 23:14
Sziasztok.

Nem szeretem a flameháborút, de úgy gondoltam leírom a véleményem, mert még nem hangzott el. Először is...

"Én XY-t használok _bárki_bármit_is_mond_" = bármi is történik a világban Szerintem butaság, bár az embernek joga van hozzá.

Másrészt egyik böngésző sem tökéletes, viszont hála a jó égnek, választhatunk. Persze, a kezdetek kezdetén én is használtam Internet Explorert a sulis gépeken, más nem volt. Utána használtam sokáig Operát, ami egy nagyon jó kis böngésző, esküszöm az égre. Utána megtetszett a Firefox, a testre szabhatósága miatt, ami valljuk be nagy ereje volt abban az időben amikor még nem voltunk úgy elkényeztetve funkciókkal mint most. Manapság a papír-zsebkendőm is többfunkciós, de tényleg. (Amúgy épp náthás vagyok onnan a példa.)

A Chrome pedig megtetszett mert gyors, mondom GYORS az istenért is, nem kicsit, úgy értem hogy gyóóóóóóóórs. Van egy lassú laptopom mondjuk, úgyhogy ennek tudok örülni. Aztán OpenSource, ami sztem powa. És a Google olyan sebességgel fejleszti, amit még egyetlen szoftvercégtől sem láttam.

Ma már ez is bővíthető. Ugyanúgy van AD Block ami szerintem ugyan olyan jól működik mint a Firefoxos. Még nem tapasztaltam hogy kiszedett volna olyat ami nem kéne, de előfordulhat. Amíg nem létezett AD-Block, ugyanezt tűzfalból kellett megoldanom, és na ÚGY igazán macera.

Azt még elmesélem hogy nekem milyen hasznos hogy a Chrome a könyvjelzőimet a Google Docs fiókomban tartja és nem a gépen. Össze visza mentek le mindent és korábban nehéz volt megjegyeznem hogy melyiket melyik gépen könyvjelzőztem. Na ma ez már a múlté... A netről frissül minden beállításom, még a Chrome Téma is. (kevesebb gond ha pl újra rakom a gépet.)

A Safari szar.

Szumma szummárum:

Örülök hogy sok böngésző van. Igazság szerint én használom a Chromot is, Firefoxot is... (Chromeot többet.) Sőt, használom az Operát is néha, és tudjátok mit? Szegény Operáékat teljesen indokolatlanul hanyagolják... Amíg nem figyelt rá senki, igazán tele szedte magát sok egyedi funkcióval. Sőt, jól is néz ki. Sőt, annyira hogy a Firefox 4 is pont ugyanúgy fog kinézni. És az Opera is gyors. Talán nem annyira mint a Chrome, de annyira hogy ne tudd megmondani biztosra melyik gyorsabb. Plusz mivel jellemzően kevesen használják, szerintem a kártékony gonosz manók is kevésbé építenek rá...

Most bárki szid bármit is ami nem Safari,
az h*je.

VIVA LA RESISTANCE!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!