iPon Hírek

A Cisco a Linksys márkanév eladására készül

Dátum | 2012. 12. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Cisco még 2003 folyamán vásárolta meg a Linksys márkanevet, amely azóta is a neves nagyvállalat tulajdonában van, de a jelek szerint már nem sokáig. A Bloomberg legfrissebb értesülései szerint az 500 millió dolláros szerzeményt a Cisco most el szeretné adni, így a vállalat már meg is bízta a Barclays Plc-t, hogy keressen vevőt a Linksys márkanévre.

A Linksys márkanév alatt átlagfelhasználóknak szánt hálózati kiegészítőkkel, főként vezeték nélküli hozzáférési pontokkal és routerekkel találkozhatunk, de mellettük néhány egyéb termék is jelen van a márkanév kínálatában, például WiFi adapterek, switchek és hálózati kártyák is. A szóban forgó márkanév iránt többen is érdeklődhetnek, köztük olyan vállalatok is, akik TV-s set-top-box egységeket, illetve egyéb TV-s kiegészítőket gyártanak. Az érdeklődők listája egyelőre sajnos nem publikus. A Linksys márkanév a jelenlegi információk szerint 500 millió dollárnál jóval kisebb összegért cserélhet majd gazdát.


A Linksys márkanév eladása egyébként jól illik a Cisco friss stratégiájába, amelynek lényege, hogy a vállalat fokozatosan elhagyja az átlagfelhasználóknak szánt megoldások piacát, helyettük pedig inkább a vállalati szoftveres és technológiai megoldások felé fordul. A folyamat részeként a cég elnök-vezérigazgatója az elmúlt év folyamán már jelentős karcsúsítást eszközölt, amelynek köszönhetően 7800 munkahely szűnt meg.

Az értesüléseket egyelőre sem a Cisco, sem pedig a Barclays Plc szóvivője nem kívánta kommentálni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. arin
2012.12.17. 15:59
Csak a minőség maradjon meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. tibaimp
2012.12.17. 17:43
Úgy van, a Linksys az egyik legjobb átlagembereknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. bitvarg17
2012.12.17. 17:50
hát ez a legrosszabb verzió azt hittem csak a nevet adja kár érte eddig talán a legjobb elérhető árú eszközöket gyártotta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. sanyix
2012.12.17. 19:38
minőség? Még az eredeti név alatt sem gyártott olyan minőségi cuccokat D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. homeware
2012.12.18. 10:42
Az ott az én WRT120N-em?
Kár érte, elég jól használható routereket csinálnak(tak?)...

Sebaj, ettől még nem szakad meg a tér-idő kontinuum.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. deviant93
2012.12.18. 11:07
Érzik, hogy jön a világvége.
Pont most akartam venni egy olcsó Linksyst, mert elvileg a TP-Linknél jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. budspencer
2012.12.18. 11:09
Nem megy a bót, most gyorsan szabadulnak tőle...
Nagyjából semmivel sem tud többet a konkurens termékeknél, mindezt kb. 2x-es áron. Talán ezért nem megy. Persze ott vannak a "káprázatos" kék ledek, meg a buborék forma, ami parasztvakításnak tökéletes. Egy átlagfelhasználónak meg tök mindegy, hogy mi nem látszik a szekrény tetején, vagy a szekrény háta mögött.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. HUNpusi
2012.12.18. 12:25
Látom megosztja a véleményt a Linksys, én is a negatív tapasztalók táborát erősítem, 4 saját linksys routert halt meg önmagától, fagyott a rendszere, support 0 volt hozzá, a hardver kispórolt, hogy openwrt, vagy ddwrt felmenjen rá, mindez 3x áron mint a tp-link. Azóta váltottam tp-linkre, és még az 5 ezer forintos tp-link is biztosan kibírja a 2 évet!

Szóval minőség az nem volt. Nagyzolás, meg Cisco az volt. Ez lett az eredmény.
És hogy jobb mint a tp-link? Hát, pár óráig lehet, utána fagy, hard reset, fél év után meg megdöglik.

(Hát én ennyire utálom a linksys-t, saját tapasztalatok által/eszméletlen sokat szívtam velük/, és mivel megdöglött a márkanév, ezek szerint jogosan mondom azt, hogy tényleg szar. Még az ál "legjobbez" marketing se mentette ki őket.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!