iPon Hírek

A-Data DDR3-2000X Vitesta X memóriák

Dátum | 2007. 11. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az A-Data lelkes csapata körülbelül egy hónappal ezelőtt mutatta be DDR3-1900X-as memória moduljait, ám a tervezők ezután sem tétlenkedtek: az A-Data ma bejelentette legfrissebb, DDR3-2000X Vitesta X kódnévre hallgató memóriáit, amelyek 2 GHz-es órajelen üzemelnek. Az újdonságok rendkívüli teljesítményt biztosítanak a rendszer számára, de ennek sajnos valószínűleg komoly ára is van.

SuprerPi teszt 32M. A kép nagyítható!
Everest memória olvasás teszt. A kép nagyítható!
A P35-ös és az X38-as lapkakészletek megjelenése után felgyorsult a DDR3-as memóriák fejlesztése, a vállalatok sorra jelentik be újabbnál-újabb memória csomagjaikat, amelyek egyre nagyobb sebességgel állnak a felhasználók rendelkezésére, a csomagoknak viszont egy negatív tulajdonságuk is van: jelenleg nagyon drágák.

Az A-Data újdonsága sem kivétel, a komoly, 2 GHz-es órajelen és 9-9-9-24-es időzítésekkel üzemelő 2x1 GB-os csomagért mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha eljön a fizetés ideje, ám a gyártó egyelőre nem közölte, hogy pontosan mennyibe is kerülnek a modulok. A DDR3-as újdonságok 2,05V és 2,15V közötti feszültséggel képesek stabilan működni. A DDR3-as memória chipe 128M x8 konfigurációban helyezkednek el az egyes modulokon, a chipek a Micron gyárából származnak, így stabilitásuk egy pillanatig sem lehet kérdéses.

A modulok magyarországi megjelenésével és árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.23. 11:15
vissza a hírhez

Az A-Data lelkes csapata körülbelül egy hónappal ezelőtt mutatta be DDR3-1900X-as memória moduljait, ám a tervezők ezután sem tétlenkedtek: az A-Data ma bejelentette legfrissebb, DDR3-2000X ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!