iPon Hírek

A Deeper terméke halradarrá varázsolja a mobilunkat

Dátum | 2012. 06. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az okostelefonok és a táblagépek felhasználási területei már most is igen szélesek. Egy kis vállalatnak köszönhetően viszont ráébredhetünk, hogy akár elég extrém lehetőségeket is rejtenek ezek a gépek.

A Deeper Smart Fishfinder névre hallgató kiegészítő azok számára nyújthat új felhasználási lehetőséget, akik a horgászat szerelmesei. A kis kütyü nem túl válogatós, együttműködik majd iOS-es és Androidos okostelefonokkal és táblákkal is. A használatának annyi feltétele van összesen, hogy az iOS verziója nem lehet régebbi 4.0-nál, míg Androidból a 2.2-es változat a minimum. A Google rendszere mellett a 320 x 480, 480 x 800, 480 x 854 és az 540 x 960 képpontos felbontás lesz natívan támogatva. Sajnos egyelőre a Windows Phone és a BlackBerry tulajdonosok számára nem érhető el a hozzá tartozó alkalmazás.


A gömb alakot öltött eszköz Bluetooth segítségével kommunikál majd a kézi-készülékünkkel, a maximális hatótávolsága pedig 50 méter lesz, ami elég szép teljesítmény Bluetooth mellett, és a felhasználási területnek is bőven megfelelő. A Smart Fishfinder nem csak a vízben úszkáló halak pozíciójáról és mozgásáról, valamint az aljzatról küld infókat, hanem a Hold állásáról, a víz, valamint a levegő hőmérsékletéről és a vízmélységet is pontosan meg tudja mondani. A gyártó állítása szerint 40 méter a maximális mélység ameddig még lelát a vízbe. A masina rendkívül strapabíró burkolatot kapott, így az ütéseknek is ellenáll a víz mellett, ráadásul a környezeti hőmérséklet is -10 fok és +40 között ingadozhat, az sem okoz gondot a 65 milliméteres és 100 grammos apróságnak.

A szonár bár vezeték nélkül kommunikál, mégis egész életét vezetékeken tölti majd. A töltést USB-n kapja, és egyetlen feltöltéssel hat órán át vehetjük majd hasznát a szolgáltatásainak. Ha pedig éppen nem töltjük, akkor egy zsinórra kötve tengeti majd a napjait valahol a tó közepén, hiszen enélkül meglépne a radarunk, ami elég kellemetlen lenne, mivel nem egy olcsó mulatságról beszélünk.

Akik az elsők között adnak le rendelést a Deeper termékére, azok az eredeti 149 dolláros ár helyett 129-ért juthatnak hozzá. Egyelőre csak előrendelhető a furcsa szerkezet, hiszen a vállalatnak még 49 ezer dollár hiányzik a kasszájából. Az első radarok szállítása szeptemberre várható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. YellowFlas...
2012.06.29. 13:10
Jó elgondolás, nagyon ötletes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. N0m4dHS
2012.06.29. 13:47
azert ezzel nem az igazi a pecazas elmenye
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. arin
2012.06.29. 13:53
Kész Érdekes..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. uristen
2012.06.29. 14:01
haldarava
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. spuros
2012.06.29. 16:12
Igaz, nem horgászáshoz de mindenképpen bejövős..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sede
2012.07.01. 20:14
Nemsokára már maguktól partra is vetődnek a halak a sok zajtól amit az ilyen kütyük kibocsájtanak (Állítólag a delfinek is a katonai szonárok hangja miatt vetődnek partra.)

A betiltott dinamitos halászatnál bedobod a dinamitot és minden hal feljön.
Ennél látod hol a hal, elé dobod a tv-shopban reklámozott led villógóval ellátott, kolibritollakkal díszített, ellenállhatatlan ferromonokkal átitatott amerikai szupercsalit, és a hal máris ki van fogva. Nem biztos, hogy a horgászás élménye is megvan, de a többi horgász napját tönkreteszi az biztos
Szerintem a végén majd bottal kergetik az ilyen cyber horgászt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!