iPon Hírek

A Destiny a trollok ellen

Dátum | 2013. 08. 07.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Destiny fejlesztője, a Bungie feltárta, hogyan fog harcolni a trollok és egyéb kellemetlenkedők ellen, hogy a jóravaló játékosok életét megkönnyítse. Chris Butcher technikai rendező a következőket mondta ezzel kapcsolatban: "Ha áttekintjük az elmúlt tíz évet az online játékok történetében, többnyire kamaszfiúkat látunk, akik halomra lövik egymást, aztán a hullákon guggolnak. Az egész olyan dizájn döntések miatt alakult ki, melyek egy része szándékos volt, más része nem, de a közösséget vonzza az ilyesmi, és hamar népszerűvé válik..." A Bungie vigyázni fog arra, hogy ne nyúljon bele az olyan dolgokba, amelyek hozzáadnak valamit a játék élvezetes, kompetitív természetéhez, ugyanakkor szeretnék kigyomlálni az olyan tevékenységeket, amelyek alkalmasak arra, hogy megzavarják a játékélményt. A dolog lényege, hogy a konstruktív játékosokat megjutalmazzák, a trollok pedig valamiféle büntetést kapnak, egyelőre még nem tudni, hogy a gyakorlatban ez hogyan fog megvalósulni. Butcher szerint nem valószínű, hogy valaha is ki tudnák zárni a játékokból a destruktív viselkedést, de annyit meg tudnak tenni, hogy megelőzik, hogy ezek a játékosok pokollá tegyék mások játékát. "Odaadjuk a játékosoknak ezeket az eszközöket és arra bátorítjuk őket, hogy pozitív interakciókba bocsátkozzanak egymással, mert ha valaki negatívan áll hozzád, az tönkreteheti a játékélményedet." Butcher olyan egyszerű dizájn döntésekre gondol, mint pl. hogy a játék emote-jai a controller d-pajával lesznek működésbe hozhatóak, mert fontos, hogy a játékosok együttműködjenek egymással és hatékonyan tudjanak kommunikálni, hiszen a kommunikáció hiánya tönkreteheti mindenki játékélményét.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. LechooEdy
2013.08.07. 17:41
A trollkodók nagyon nagy részét ki lehetne zárni a következő képp: 18+os játékot nem játszom a 13 éves Pistike.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. 0rigami
2013.08.07. 18:53
LechooEdy: ...és azt hogy szűröd ki?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. bunfi
2013.08.07. 19:12
Lennének rá megoldások, csak nem nagyon mutat rá hajlandóságot egyik fél sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tibaimp
2013.08.07. 19:14
nekik a 13 éves Pistikék is bevétel, rövid távon, így leszarják...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim tibai...
2013.08.07. 19:39
Akkor ennyi erővel totálisan felesleges az ESRB és társai.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shinjiii
2013.08.08. 09:03
Az is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Trolltaxi
2013.08.08. 10:13
A legjobb az, amikor a trollokat a játék egy külön szobába sorsolja. Örüljenek csak egymásnak! (nem tudom már, melyik csinálja így, de itt olvastam a cikket róla)

Aztán persze, hogy hogyan lehet kiszűrni a trollokat? A teabagginget pl simán lehetne automatizálni. Ha egy karaktert megölnek, annak megvan a koordinátája, meg az időpontja. Ha ezen a helyen 30 mp-en belül valaki guggol (sokszor), akkor kap egy jelet. Ha sok lesz neki, akkor egy idő után ilyen guggolós szobákban fog csak játszani.

Ugyanígy, teamkillért, friendly fire-ért, utak blokkolásáért lehetne gyűjteni a háttérben a pontokat. És így tovább...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mainframe
2013.08.08. 16:37
Azt sajnálom, hogy senki sem hagyja a közösséget, hogy saját magát moderálja. Kéne egy tökegyszerű "report" funkció, akire gyakran rányomják, azt elkezdi figyelni vagy egy moderátor, vagy egy ilyen funkciót ellátó alrendszer, és ha tényleg kihágásokat követ el az illető, akkor tetszőlegesen lehet büntetni.
Én pont nem olvastam ezt a módszert, hogy összerakják egymással a trollokat, de zseniális húzás, mindenhol így kéne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!