iPon Hírek

A Deutsche Telekom szextitkairól ír a Handelsblatt

Dátum | 2009. 05. 20.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Handelsblatt szerdai információi szerint Németország és egyben Európa egyik legnagyobb távközlési cége állítólag a potenciális alkalmazottak magánéletét is megfigyeltette, különös tekintettel a pályázók szexuális életére. A különös "gyakorlat" a hírek szerint - Horvátország, Macedónia és Szlovénia mellett - Magyarországra is kiterjedt. A német üzleti napilap információja néhány órával később egy csapásra "szenzációvá" vált, a Deutsche Telekom ugyanakkor egyelőre nem foglalt állást az ügyben.

A Handelsblatt - a birtokába került hivatalos dokumentumokra hivatkozva - meglehetős részletességgel számolt be az igen csak "intim" ügyről, amelynek középpontjában a Telekom külföldi leányvállalatainál - köztük a magyarnál is - állásért pályázó, úgynevezett "célszemélyek" álltak. A minden szempontból mérvadó újság egy horvátországi jelentkező aktájából például a a következő szöveget idézte: "Maya - név megváltoztatva - ismert arról, hogy az ágyban rendkívül tapasztalt, ötletgazdag szexuális partner.

" A 2004 április 22-i dátummal keltezett, hivatalosan bizalmasnak minősített irat oldalakon keresztül ecseteli a horvát jelentkező hölgy magánéletét, szerelmi kapcsolatait, kiemelve, hogy "előszeretettel lép kapcsolatra idősebb férfiakkal.

" Sőt az akta rávilágított arra is, hogy Maya testvére szintén "a szabad szerelem híve". S azzal a megállapítással zárul:" A pályázót személyes környezetében fokozott szexuális igénnyel rendelkező vadmacskának tartják.

" A dokumentumban csak Maya néven emlegetett hölgy a Deutsche Telekom horvát leányvállalatánál pályázott vezető menedzseri beosztásért. Arról nem történt említés, hogy végül is elnyerte-e, szerepelt ugyanakkor az irathoz mellékelve egy "szakértői" vélemény, amely leszögezte: "Egyértelmű, hogy a szóban forgó országok esetében tudnunk kell azt, kivel van dolgunk.

" Az idézett szakértő hangoztatta, hogy elővigyázatossági intézkedésről van szó, amely kiterjed a pályázók legintimebb magánéletére is, de mindebben nincs "semmi rendkívüli.

" A Handelsblatt a birtokába került dokumentumok alapján arról írt, hogy a Deutsche Telekom Horvátországban, Macedóniában, Szlovéniában és Magyarországon végzett ilyen jellegű "biztonsági" tevékenységet, az ismertetett horvátországin kívül azonban más konkrét példát nem említett.

A magyarországi leányvállalattal kapcsolatban ugyanakkor a Handelsblatt arról írt, hogy a Magyar Telekom a korrupció és a megvesztegetés által sújtott balkáni, illetve a kelet-európai térségben különösképp a nemzetközi nyomozó hatóságok célkeresztjébe került. Ennek kapcsán megemlítette, hogy a Pricewaterhouse-Coopers könyvvizsgáló cég 2005-ös éves jelentésében gyanús kifizetéseket állapított meg, s ennek kapcsán utalt a magyarországi leányvállalat montenegrói és macedóniai tanácsadói szerződéseire.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. fecaa
2009.05.21. 12:10
VISSZA A HIRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rcsaba
2009.05.25. 10:06
Hasznos lenne azt is tudni, milyen - nyilvánvalóan illegális - eszközökkel tette ezt a cég, és jó lenne ezügyben vizsgálatot indítani. Nem véletlen, hogy semmi lényegeset nem szoktam írni SMS-ben, e-mailben, ha bármi fontos vagy intim, azt kizárólag személyesen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!