iPon Hírek

A Devil's Third költségvetése és a THQ anyagi helyzete

Dátum | 2012. 02. 28.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A THQ komoly pénzügyi gondjai következtében stúdiókat zártak be, és projekteket állítottak le, mégis van egy játék, amellyel kapcsolatban a pénz nem számít a kiadónak: a Devil's Third költségvetése majdnem megegyezik azzal az összeggel, melyet alkotója, Tomonobu Itagaki, a Ninja Gaiden atyja az előző játékainak elkészítésére költött összesen.

"A legnagyobb különbség a keleti és a nyugati kiadók között a költségvetés.Több, mint 30 játékot készítetem eddig. Ha még egy kis pénzt nyomnának a Devil's Third-be, amelyen éppen dolgozom, akkor a teljes összegből elkészíthetném mind a 30-at. A promócióra költött összeg is teljesen különböző" – nyilatkozta Itagaki egy interjúban.

A THQ-nál lapátra került a Company of Heroes Online, a WWE Online, és a dobozos gyerekjátékok részlege, és azóta a minőségi játékokra próbálnak koncentrálni. Az elbocsátások és leépítések az általános, eladási, és az adminisztratív ügyosztályokat is érintettek, de a belső stúdiók költségvetését nem nyirbálták meg.

A következő THQ kiadású játékok nincsenek veszélyben, ezek továbbra is készülőben vannak: Darksiders 2, Metro: Last Light, South Park RPG, Devil's Third, Insane. A pletykák szerint készül a Dawn of War 3 és Company of Heroes 2 is, ill. egy Space Marine folytatásról is hallani lehet. A Warhammer 40K Dark Millenium Online MMO helyzete egyelőre bizonytalan. A Homefront tavaly nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és a fejlesztő Kaos Studios bezárt. A tervek között szerepel egy Homefront folytatás a Crytek UK fejlesztésében, amellyel szeretnék orvosolni ezt a hibát.

Itagaki nem aggódik a THQ pénzügyi helyzetével kapcsolatban, és elmondta, hogy a Devil's Third 2013-ra kitűzött megjelenése sem változott.

Kapcsolódó cikkünk:
2012-re csúszik a Devil's Third

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. lackoo1111
2012.02.28. 17:55
Őszíntén megvallva nem sajnálom a THQ-t . Túl sok DLC , túl kevés játék .

Red Faction: Armageddon 1 DLC
Homefront 3 DLC
Saints Row: The Third 10 DLC
Warhammer 40,000: Space Marine 13 DLC
Warhammer 40,000: Dawn of War II - Retribution 18 DLC

A cég megérett az eladásra .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DogTheDog
2012.02.28. 19:18
"Itagaki nem aggódik a THQ pénzügyi helyzetével kapcsolatban, és elmondta, hogy a Devil's Third 2013-ra kitűzött megjelenése sem változott.

Kapcsolódó cikkünk:
2012-re csúszik a Devil's Third"

Ez azert eleg vicces.Valaki feltalalta az idogepet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2012.02.28. 19:21
lackoo1111:

Szerintem az altalad felsorolt jatekaik mar az alapkiadasban is eleg jok voltak,es ezek mellett meg sok jo jatekrol le kellene mondanunk,ha bekakkantana a ceg.
En sajnalom oket,mindig is szimpatikusak voltak a jatekaik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!