iPon Hírek

A Diablo Gameboy-os változatának története

Dátum | 2012. 10. 15.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Diablo alkotója, a Blizzard eredetileg Gameboy Colorrra is ki akarta adni híres RPG sorozatát. A kistesó címe Diablo Junior lett volna, és többféle kiadásban lett volna elérhető, hogy a játékosok összejöhessenek és tárgyakat csereberélhessenek, hasonlóan, ahogy a Pokémon játékok csereberélős mechanikája működik. Az alábbi filmecske a játék prototípusát mutatja be.


A Diablo Junior elkészítése a Diablo 2 kiadása után kezdődött el, és csupán pár tagból álló Blizzardos fejlesztőcsapat dolgozott rajta. A darab az eredeti játék előtörténetét mesélte volna el, és csak szóló része lett volna. A tervezett mini platformok listája a Game Boy Colorból és a Game Boy Advance-ból állt. A csapat három kartridge-on akarta kiadni a játékot, minden kasztot külön-külön, és mindegyik kiadásban különböző csereberélhető tárgyak lettek volna. A Blizzard történetének krónikása, David Craddock egy interjúban elmesélte, hogy a főhősök egyedi városokból indultak volna útnak a vadonból és dungeonökből álló zónákba. A játékot azért tették végül lapátra, mert a kézikonzolos játékok fejlesztési költségei igen magasak voltak.

Craddock Stay Awhile And Listen címmel fogja kiadni a Blizzard nem hivatalos történetét, forrásként 80 ex-Blizzardos történeteit használja. Olyan érdekességek fognak benne napvilágot látni, mint pl. a Diablo 2 kiadatlan kiegészítőjének története, és egy szintén el nem készült cím nélküli Lord of Destruction folytatás, amelyben a játékosok külön épületet kaptak volna klántalálkozók lebonyolítására. Művéből az is kiderül majd, hogy mi történt azzal a két új kaszttal, melyeket tervbe vettek ugyan, de mégsem lett belőlük semmi.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Zelbacsi
2012.10.15. 19:38
Morte, eltévesztetted a dátumot, nem április 1.-e van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DogTheDog
2012.10.15. 19:40
Ez lehet az oka,hogy a mai napig nincs konzolos fejlesztesuk hivatalosan
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. 7ep3s
2012.10.16. 03:23
DogTheDog: En mar jatszottam ps1-en diablo1-el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog
2012.10.16. 09:19
7ep3s:

En is lattam a lemezt pont nehany napja,biztos azt meg ez elott fejlesztettek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim
2012.10.16. 09:31
Ha a Blizzardnál nem balfasz script kiddie-k dolgoznának, akik tizenéves címek sikerén lovagolva öt év alatt írnak meg egy játékot (közben elhasalva létező engine-ek elsajátításával mint a Havok a D3 esetében), akkor lenne konzolos kiadás is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Heroes27
2012.10.16. 13:32
a vicc az, hogy a d3-ba is ugyanezt csinálod, csak valamivel szebben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!