iPon Hírek

A Disney felvásárolja a Marvelt

Dátum | 2009. 09. 01.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az utóbbi idők egyik legjelentősebb tranzakciója van készülőben a szórakoztatóiparban. A Walt Disney 4 milliárd dollárt ajánlott a Marvel Entertainmentért. A vétel nem lesz hatással a jelenleg futó videojáték licenszekre.

A megállapodásnak köszönhetően beköltözik Miki egér mellé Pókember, Vasember és egy rakat mutáns X-Men is többek között (körülbelül 5000 képregényhős). Az elmúlt években jelentős sikereket értek el a moziban és a videojátékokban az utóbb említett figurák.

Ettől függetlenül viszont a velük kapcsolatos életben lévő licenszekre nem hajt még rá Goofy. Bob Iger, a Disney Interactive Studios egyik fejese a következőket nyilatkozta: "Videojáték fronton a Marvel kötött néhány dörzsölt licensz szerződést az ipar legjobb gyártóival".

"Bár erősen haladunk afelé, hogy a játékokat házon belül csináljuk, nem zárkózunk el az elől sem, hogy legyen licenszeltek is a saját játékaink mellett. Ha a licensz idők lejárnak a jelenlegi videojátékokra, akkor majd eldöntjük, hogy mi a legjobb a cégnek és a termékeknek."

A szóban forgó megállapodások:
Activision (Marvel Ultimate Alliance, Wolverine), SEGA (Iron Man és más filmes átiratok), THQ (Super Hero Squad) és Gazillion (MMO-k, beleértve egy újabb próbálkozást a Marvel Universe-re).

A dolgok szépen haladnak az átruházás körül, de még át kell menni a trösztellenes törvényen és kell, hogy kapjon egy hatósági jóváhagyást.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!