iPon Hírek

A Disney felvásárolja a Playdomot

Dátum | 2010. 07. 28.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Disney 563,2 millió dollárért felvásárolta a közösségi platformokra fejlesztő Playdom céget, de az összeg akár 763,2 millióra is nőhet a cég jövőbeli teljesítményétől függően. A Playdom felelős a Facebookos Sorority Life és Social City játékokért, melyek körülbelül 42 millió játékost vonzanak havonta. Ez persze meg sem közelíti a Zynga sikerét, akik többek között a Farmville-el több mint 200 milliós felhasználói bázissal bírnak, de azért a 42 millió se rossz...

A Disney-s fejes, Rober Iger azt nyilatkozta, hogy a kiadó mindenképpen be szeretett volna szállni a közösségi játék bizniszbe, és ha már így tesz, semmiképp sem a lábvízben szeretne pancsolni, hanem inkább egyenesen a nagymedencébe ugrana. No persze nem ezzel a szavakkal fogalmazott. "A legtöbb esetben a tradicionális médiacégek csak kisebb dobásokkal próbálkoznak, ezzel megfosztva magukat a jelentős növekedés lehetőségétől." - tette hozzá.

A Playdom 15 stúdióból áll, a bázisuk Kaliforniában van, mostantól ezek mindegyike a Disneyhez tartozik. A csoport általános menedzsere John Pleasants, aki nem mellesleg a Disney Interactive elnök vezérigazgatója is lett. Sok dolga lehet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!