iPon Hírek

A Dustforce alkotóinak új címe: Spire

Dátum | 2013. 01. 18.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A remek fogadtatást kapott Dustforce fejlesztői ezúttal egy FPS projektre adták fejüket, ez a Spire. Zsiványszerű karakterünkkel egy titokzatos eredetű, masszív toronyban törhetünk felfele.

A szintek procedurálisan generáltak, így sosem találkozunk kétszer ugyanazzal az elrendezéssel. Ugyanakkor a fejlesztők (Hitbox) kezükben tartják az egésznek az ütemét és a sztori folyását, így az egész valahol félúton van a random és az előre generált között. Az egészet úgy kell elképzelni, hogy ha a pályagenerátor elénk tolt egy nagyon intenzív, veszélyes eseménysorozatot, rengeteg harccal, akkor azután nagy eséllyel valami visszafogottabb következik, melyben teret hagy egy érzelmekre ható élmény kibontakozásának. Minden az utolsó polcon lévő könyvig és a falmintákig ezzel a szándékkal lesz megalkotva.


Az FPS irányítás itt nem arról fog szólni, hogy csak szaladgálunk és lövöldözünk. Lesznek falugrások és csúszások és más haladó technikák, a legenerált pályák pedig keményen építenek is majd az összes képességre.

A procedurálisan generált offline pályák mellett lesznek állandó felépítésű "Heti Tornyok" ("Weekly Spires"), melyekben versenyezhettek ranglista helyezésért másokkal, ugyanazon a pályán.

"Szeretnénk, ha az offline mód nem lenne kompetitív és egy gyakorlópályaként szolgálna a ranglistás kihívásokhoz, amiken meg már mehet a kiélezett küzdelem" - nyilatkozta Woodley Nye a cég blogján. A játékosok vehetnek magukra plusz "terheket" is, hogy növeljék a kihívást. Külön lista lesz a különböző extra terheket felvállalóknak.

A kompetitív rész mellett szeretnék megtartani a torony felfedezésének misztikumát és élményét. Képek eddig még nem nagyon vannak a játékból, de a fiúk annyit elárultak, hogy eltérnek a hagyományos fantasy alapoktól. "Bár a Spire egy fantasy játék, nem akarjuk, hogy az emberek azt higgyék, hogy goblinok és elfek lesznek benne." A fejlesztők az átlagostól eltérő lényeket és tárgyakat képzeltek el, amitől az egész kaland tele lesz csupa váratlan és különös dologgal.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!