iPon Hírek

A Facebook a YouTube babérjaira tör?

Dátum | 2014. 09. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az igazat megvallva a Facebook videó megosztó szolgáltatása népszerűség és képességek terén igen nagy lemaradásban van még a YouTube-hoz képest, ám a szolgáltatás fejlődik, sőt, esetenként akár a YouTube-nál is jobb szolgálatot tehet. A Facebook illetékesei büszkék rá, hogy a videó megosztó szolgáltatásuk napi szinten egymilliárd natív videó megtekintést szolgál ki – és valószínűleg az új fejlesztésektől azt remélik, hogy ez a szám meredeken emelkedni fog a nem is oly távoli jövőben. Ennek érdekében minden meg is tesznek. A legutóbbi frissítés, amelynek gyümölcseit hamarosan élvezhetjük, például YouTube-szerű videómegtekintés-számlálót kínál a publikus videókhoz, így az érdekesebb tartalmakat könnyebben megtalálhatjuk, plusz azt is nyomon követhetjük, saját feltöltésünk mennyire nézett. Érdekes adalék, hogy a videók nézőinek kétharmada mobileszközökről érkezik, amiben valószínűleg komoly szerepe van többek között az auto-playing szolgáltatás bevezetésének is, ami alapértelmezetten be van kapcsolva – de nem csak mobilon, hanem weben is elérhető.
A világ legnagyobb közösségi oldala azért némi előnyt is kínál riválisával, a YouTube-bal szemben, ha vírusvideókról, azaz agresszív reklámkampány részeként elkészítet tartalmakról van szó. A Facebook közösségi jellege miatt nagyon rövid idő alatt nagyon széles réteggel lehet megosztani egy-egy videót. Remek példa erre, hogy Beyoncé VMA videója nemrégiben négy óra leforgása alatt 2,4 millió megtekintést ért el a Facebookon, míg ugyanez a videó ugyanennyi idő alatt csak néhány ezer megtekintést könyvelhetett el a YouTube-on. A Facebook videó megosztó szolgáltatása a tartalomszolgáltatók számára is kínál néhány újítást, és a jelek szerint igencsak érdekelt abban, hogy minél több, videókból származó bevételt érjen el – a cég a videókból származó bevételek növelése érdekében nemrégiben megvette a LiveRail-t, aki videókban megjelenő hirdetésekre specializálódott.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. slayer007
2014.09.08. 15:23
Aha... úgy értik vírusok megosztására.
Látom a sok "szakértő" ismerősöm üzenőfalán folyamatosan a szebbnél szebb sztárpornó videókat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. No.1.
2014.09.08. 15:28
Na ja... Van boven azokbol, aztan kerdezoskodnak hogy mert kuldi el nekik ennyiszer, illetve aki megnezte, mert tolja az is folyamatosan mindenki arcaba..
Olyan jokat szoktam ezen nevetni

Illetve most mar nem csak azt fogjuk latni, hogy Gizike feltette mi lesz a vacsora, hanem azt is lathatjuk elo adasban, mit es hogy eszik..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. djgeg
2014.09.08. 15:50
Értelmetlenek a lejátszási számok, ha be van nyomva az automata lejátszás,közben sokszor az ember megy nézi a z üzenőfalat, és rányom... Megy rögtön a lejátszás még ha hírt nézett volna az ember akkor is

"auto-playing szolgáltatás bevezetésének is, ami alapértelmezetten be van kapcsolva – de nem csak mobilon, hanem weben is elérhető."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. yodamester...
2014.09.08. 15:50
Ha lesz végre dislike a faszbukon egye fene be reggelek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. LechooEdy
2014.09.08. 16:08
A YT-nál csak jobb lehet. És vírusvideók, ez egy kifejezés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kerty djgeg
2014.09.08. 16:23
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. asdsa
2014.09.08. 18:01
Hát én ritkán kattintok FB-n videóra, egyrészt mert nem érdekel durván a 80%-a, másrészt meg a csokispuding.hu és az eztlajkoold.tk címszó alatti dolgok közt én sosem tudom hogy mikor kapok be egy vírust (vagy iratkozok fel valami spam halállistára), vagy egy "Lájkold az oldalt, vagy meghalsz!" feliratot.
Azon kívül meg hogy tele van szeméttel - lehet, hogy Beyoncé csideóját 4 óra alatt kétmillióan megnézték, de rövid időn belül lassan folyik le az internet pöcegödrébe, míg Youtubeon öt év múlva is verheted rá a nyálad.
Vírusvideós példa:[LINK] - mennyi ember ismeri ezt a videót, aztán ha FB-n osztoták volna meg, valószínűleg már egy hét után eltűnt volna a nagy semmibe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!