iPon Hírek

A Facebook sok országban veszít felhasználói táborából

Dátum | 2013. 04. 29.
Szerző | gabi123
Csoport | IT VILÁG

A Facebooknak a jelek szerint szembesülnie kell azzal, hogy eddigi felhasználói bázisának egyre jelentősebb része hullik ki a kosárból, olyanok, akiket a továbbiakban nem érdekel az, hogy közzétegyék az összes személyes adatukat és folyamatosan képeket posztolgassanak, valamint fotókat nézegessenek macskákról, összeesküvés elméleteket gyártsanak az Egyesült Államok fegyverlobby-jával kapcsolatban, és még sorolhatnánk a számos hasznos időtöltést.

Bár a vállalat a jelentésében várhatóan növekvő bevételekről fog beszámolni, ettől eltekintve azt mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a terjeszkedés az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és a legtöbb európai országban már gyakorlatilag tetőzik, vagy tetőzött. Az elmúlt hónapban a világ legnagyobb közösségi hálózata csak az USA-ban 6 millió látogatót veszített, ami 4 százalékos visszaesést jelent - tette közzé az elemzéssel foglalkozó SocialBakers. A briteknél ezt a szám 1,4 millió, azaz ennyivel kevesebb felhasználó jelentkezett be az elmúlt hónapban, ami 4,5 százalékos visszaesés. Ha az elmúlt 6 hónapot vesszük alapul, akkor a Facebook közel 9 millió havi látogatót bukott az Államokban és 2 milliót a Királyságban. Ráadásul az adatok alapján az új felhasználók közel sem tudják megfelelő arányban pótolni a kiesőket, továbbá a kilépő userek nem csak erre a két területre korlátozódnak, a jelenség megfigyelhető Kanadában, Spanyolországban, Franciaországban, Németországban és Japánban egyaránt.

Persze vannak olyan régiók, ahol a láz még csak most fog beköszönteni. A katolicizmushoz hasonlóan a Facebook rohamosan terjed dél-Amerikában, Brazíliában például a növekedés havi szinten eléri a 6 százalékot, amivel a mutató már eléri 70 milliós tábort. Ez jól példázza, hogy a Facebooknak még egyáltalán nincs vége, sőt, a nagyobb lakossággal rendelkező fejlődő országokban még csak most indul a virágzás, ami a vállat életét még nagyon hosszú időre bebiztosítja.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

19. palacsa
2013.04.29. 16:37
én is kipróbáltam egy évig de egy felesleges dolognak tartom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. draks
2013.04.29. 16:43
én nem is regeltem a facéére de 1 jo dologot tud csak amit pozitivnak tudnék leirni ,hogy rég nem látott ismerösöket meg találhatod de amugy meg csak ennyi
http://www.youtube.com/watch?v=9dRK8T-ny94
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Phantomstr...
2013.04.29. 16:49
Engem szerencsére be sem szippantott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. CyberPunk6...
2013.04.29. 16:55
Én csak addig leszek fenn, ameddig az egyetemi csoportokra szükségem van. Ezen kívül totál haszontalan, nem is veszek fel más személyes ismerősöket, aki akar az felhív.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. jaszy.peti
2013.04.29. 17:25
Végre talán visszaáll a rend!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. yagami01
2013.04.29. 17:52
hát, én azért használom mert ugye MSN-re ugyan járnak fel, de ugye manapság jócskán megfogyatkozott a feljárók száma, ill. skype-on még kevesebben vannak meg, fb-n meg mindenki fenn van.. és igen, a régi ismerősök is... vannak hasznos csoportok is, pl.: apróhírdetések, minden városra külön csoport.. ( ha van ), ezt is jó ötletnek tartom na meg ipon hírek közül is sok érdekeset, csak ott veszek észre mikor kiposztolják, mert nem volt időm átböngészni az új híreket, cikkeket, de az olyan érdekes, hogy na most elolvasom zenekarok, stb. oda írják ki új dolgokat, fejleményeket... osztályon belüli csoport is hasznos, meg sok egyéb híreket meg lehet tudni, ha like-olod az adott oldalakat talán főként ezek miatt járok fel(: de még még lehet van nem tudom..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. adam8919
2013.04.29. 17:56
A suli miatt hasznalom en is meg (jegyzetcsere, kapcsolattartas). A masik ami meg ott tart a valodi nevemmel (nagy motorsport rajongo vagyok), azok a kulonbozo csapatok, hiroldalak jelenlete, mivel rengeteg apro infomorzsa vagy kep csak ott van publikalva.. De a legtobb ismerosomrol mar leiratkoztam (de szep szo), mert a postjaik 80%-a teljesen ertelmetlen, kozlesi kenyszer szulte valami.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. enisherpa
2013.04.29. 18:08
Nálam is kezd tetőzni az arckönyv használata. Az egyik baj, hogy szép lassan kezd fizetős lenni. Pl. a megfeszülsz, akkor se küldi el minden ismerősnek az üzeneted. Ha annyira fontos, akkor kereskedelmi hirdetésként 400 Ft-ért küldheted. Ezért szoktam lájkolni saját magamat, hátha így többen megkapják..

Egy összefoglaló videó a hátrányairól: http://youtu.be/d7l5Mw6GxLs
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. FRK
2013.04.29. 19:40
Ha lenne más alternatíva az interaktív kapcsolattartásra, én sem erőltetnem. Msn megszűnt, skype-ot meg mégannyira sem használják. Továbbá a már mások által említett kedvelt oldalak miatt érdemes még felnézni. A rég nem látott ismerősök ugyanúgy sz.rnak az emberre, mint eddig és az ismerősök 80-90%-át tiltani/törölni kell a kényszeres posztolás miatt. Előbb vagy utóbb ez is kihal mint az IWIW.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. jozsefm
2013.04.29. 21:05
Vannak jó hírek a nehéz időkben is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Ronan
2013.04.29. 21:48
Gyertek a magyarvagyokpontcom semmi köze a politikához de annál több köze van a magyr emberekhez föld szerte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Terror Ronan
2013.04.29. 21:53
Én már ott tartok magamban, hogy jobban bízom egy, a bolygó túloldaláról üzemeltetett weboldalban, mint egy magyarban. Természetesen itt senkinek és semminek nincs köze a politikához és még véletlenül sem kerülsz fel a listájára senkinek az adataiddal (de aztán mindig kiderül, hogy mégiscsak).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. kajla_hun
2013.04.29. 23:41
Reméljük még azért jó pár évig élni fog
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. budspencer
2013.04.30. 06:53
Végre egy jó hír.
Gondolom innentől a f@szbukos mobil is bukta.

Ebből is látszik, mennyire felesleges ez a szolgáltatás,
néhány nap alatt képesek félretenni.
Az emberek a csordaszellem miatt, ész nélkül regisztráltak.
Végre kezdik felfogni, hogy marhára nem érdekel senkit,
hogy mikor járnak sz@rni.

Ez is egy múló divathullám volt, remélem gyorsan kivezetik a szolgáltatást,
ismerve a multik profitéhségét, egyre kevesebb pénzt fognak beletolni
a fejlesztésbe. Így a "kemény mag" is ott fogja hagyni.
Remélem egyre kevesebb helyen találkozom a jövőben a
"jelölj be minket a f@szbukon" halálosan idegesítő önreklámmokkal.

Mindenkinek ajánlom a Southpark idevágó epizódját: Frászbúk alcímmel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Shinjiii
2013.04.30. 07:59
Egyértelmű, hogy javarészt hülyülni járnak fel, de középiskolás koromban én is csak faszságra használtam az internetet! : ) Majd megnőnek, és vagy okosodnak, vagy maradnak butabook-ok. : )
Nem tudom eddig hogy sikerült kihúznom a mások által postolt sok felesleges szarság alól, nem kell figyelni őket. Csak a főlapon vannak. : )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mythbuster
2013.05.02. 14:36
Szerintem a facebook a legjobb online közösségi szolgáltatás, a többi halott ügy. Rengeteg egyetemi és kar csoport van fönn, gyakorlatilag broadcastszerűen lehet megosztani információkat, jegyzeteket. Persze a hülyeség sem áll utolsó helyen, de hozzátartozik a jó magyar hétköznapokhoz. Az idióták álltal postolgatott nköröket én felhasznalótörléssel honorálom. Az hogy nem jó semminek szerintem csak azok állítják akik nem is használták semmire. Amúgy meg hogy lehet szerintetek 2/3-s többséget szerezni, ha nem a facebookal?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Cannapeace
2013.05.03. 23:56
Még hogy közösségi szolgáltatás inkább Online nyilvántartás ahol bárkiről megtudhatsz bármit vagy amit meg adnak magukról a "közösség" számára. De a rendőrség is szívesen turkál ebben az adat bázisban hisz elég egy név és egy arc hogy valakiről megtudjunk azt amit tudni szeretnénk. Csináltam egy blogot jó magam is persze szerény személyességemet és személyes dolgaimat nem osztom és adom olyan kezekbe ahol illetéktelenek is hozzá férhetnek van 2 "ismerősöm" bár tudnám miért jelölgetnek olyan emberek kiket nem is ismerek, nekik meg van összesen vagy 600 "Ismerősük" innen ki lehet indulni egy szép nagy adatbázis felé ami még ingyenes is az adat védelem 3. fél felé meg borzalmas de ha valaki használni akarja inkább anonimusban tegye szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jozsefm Canna...
2013.05.04. 00:31
Mindegy hogy használja, egy a lényeg, egyszer belépjen.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Cannapeace
2013.05.04. 02:28
Az űrlapot kitudom tölteni helytelenül és képet is fel tudok tölteni amit persze torrentből kukáztam ki de a használata már kínai számomra vannak kollégáim akik buzdítottak erre a f@szságra én meg anonim kipróbáltam és az jött le hogy ez FELESLEGES TÖMEG BUZDÍTÓ FEGYVER ami megöli az igazi közösségeket a valóságban illetve bár ezt kevesen tudják de dillerek, gengszterek, kalózok kedvenc búvó helye is mivel a itt intézik azon telefon beszélgetéseiket amit nem szeretnének normál GSM "lehallgatható" hálózaton megbeszélni. Itt nem hallgatják őket mivel a rendőrség telefonszámot kér a kihallgatáson nem pedig IP-címet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!