iPon Hírek

A Facebook tudni fogja hol vagy!

Dátum | 2010. 08. 19.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Places névre hallgató kiegészítés abban segíti a felhasználókat, hogy könnyebben megtalálhassák ismerőseiket és felfedhessék hollétüket - mondta Mark Zuckerberg, a közösségi lap vezérigazgatója.

A szolgáltatás azonban nemcsak a kapcsolattartást segíti, hanem a hirdetésekkel is jobban lehet célozni. Ezt megerősítette Zuckerberg is, később kiegészítik egy reklámmodullal a programot. A felhasználók több mint negyede telefonon keresztül is látogatja az oldalt, ők az új szolgáltatás célközönsége. Ha a mobiltelefonon keresztül a Facebookot látogató ügyfél megosztja tartózkodási helyét, akkor rögtön olyan üzletekről lehet hirdetéseket a számára küldeni, melyek a közelben vannak. Egyes számítások szerint ezzel 2015-ig akár 4,1 milliárd dollár reklámbevételt is el lehet érni. Ahogy általában, a Places kapcsán is felmerül a személyes biztonság kérdése. A program tartalmazni fog biztonsági elemeket - erősítette meg a Facebook. A felhasználó döntésén múlik, hogy csak a barátok láthassák a tartózkodási helyet, vagy szélesebb közönség számára is elérhető legyen.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. szabtam
2010.08.19. 11:35
nohát: belőlem valszeg túl sok reklámbevétel generálásuk nem lesz. meg azt sem tudják, hol vagyok. (mert előbb egyáltalán reggelnem kéne. ezt visznot addig kihagyom, amíg valami külső körülmény rá nem kényszerít, de magamtól nem leszek birka...)
tudom, most biztos jönnek páran, hogy milyen jó dolog, mert a haverokkal így a legegyszerűbb a kapcsolattartás. akkor ők tartsák így a kapcsolatot, éán inkább kihagyom.
engem már a skype is idegesít, amikor kikapcsolhatatlanul állandóan felugrál benne valami, nemhogy nekem üzengessen a rendszer, hogy mit és hol vegyek, annak tükrében, hol járok éppen. naneeee....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Csaber
2010.08.19. 11:41
szabtam : nem vagy egyedül ezzel a facebook egy picit sem érdekel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Szerzetes
2010.08.19. 11:44
Hm... jó látni, hogy nem egyedül gondolkozom így erről a fészbukos őrületről. Egyébként maximálisan támogatom ezt az írjuk ki, hogy ki hol van! Könnyebb lesz a besurranóknak. Csak egy minialkalmazás kell, hogy megnézze: ki nincs otthon, és kinek nincsenek otthon a szomszédai, hogy biztosan senki ne akarjon segédkezni a kipakolásban! Csak így tovább! Beeeeeee
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. hsc416
2010.08.19. 11:59
Mélységesen egyetértek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Kryst
2010.08.19. 12:07
Engem sem izgat ez a hülyeség! Van aki nagyon bírja az ilyeneket, de engem sem hozott soha lázba az ilyen közösségi hülyeségek! Meg legtöbben tök semmitmondó dolgokra használják. Inkább a nőknek jön az ilyen be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. polarx
2010.08.19. 12:14
a reklám engem se érdekel de ez legalább egy működő közösségi oldal nem úgy mint a magyar oldalak amik többet álnak vagy több hibát küldenek mint amennyit normálisan működik a teli flashes meg letilthatatlan reklámokról nem is beszélve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. zsottya
2010.08.19. 12:37
Az egész közösségi oldalas dolog hülyeség... Minden azért van hogy a felhasználóról minél többet megtudjanak... Like GUGÜL. Ha már itt vagyunk, nem tudja valaki ezen az "arckönyvön" hol lehet törölni a profilt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. _Phelan_
2010.08.19. 12:45
Pff. Akik rühellik a technológia fejlődését a kommunikációban az mit keres IT-s oldalon? Na mindegy. Nem vagyok facebook őrült, de tényleg használható oldal, normális rendelkezésre állási idővel, könnyű szervezési lehetőséggel. A könnyebb lesz a besurranóknak, mekkora baromság már? oO Ha esetleg mindenki hülye és folyamatosan az egész világgal meg akarja osztani, hogy merre jár talán. De ha csak az ismerősökkel osztod meg, akkor mi a para? A reklámok sem lesznek kötelezőek, valószínűleg és ugye Mo-n nem is hiszem, hogy túl sok cég fog élni az efféle marketing lehetőséggel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. dzsuz87
2010.08.19. 13:18
Attól h valakinek nem jön be valami, attól miért gondolja rögtön totál marhaságnak? Mennyivel egyszerűbb, olcsóbb és gyorsabb 15 ismerősnek szólni, hogy "te figyi parti lesz x-én, gyere te is", mint ha mondjuk fel akarnám hívni őket egyesével. Az egy dolog, hogy a 12-20 év közöttiek jó részének egy is csak egy nagy játszótér a kicsinyes hülyeségeikhez, de lehet értelmes dolgokra is használni. Ha ennyire nagyra tartod a személyes adataid biztonságát, akkor sem kell félned, elég jól kezeli a rendszer, adatokkal való visszaélésről még nem hallottam az oldallal kapcsolatban. Te mondod meg kinek mit mutatsz magadból és kiről mire vagy kíváncsi. Nyilván ugyanígy oldják meg a helyzetjelzést és a reklámokat is, ilyen az üzletpolitikájuk.
De persze ha ki se próbáltátok, akkor teljesen jogos a fikázás! Beeeeeeeee........
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szerzetes
2010.08.19. 13:34
zsottya: http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account (legalábbis a neten ezt találtam és ahogy olvastam van még valami X hetes idő is amikor meggondolhatod magad)
_Phelan_: Ezek szerint nem olvastad a híreket miszerint több bloggerhez, twittelőhöz betörtek, mert okosan kiírta h elmegy otthonról. Az h valaki ellene van a birka effektusnak az nem azt jelenti, hogy ellene van a technológiai fejlődésnek. Én speciel irtózom az olyan dolgoktól, amibe a legtöbb ember agyatlanul beleveti magát csak azért, mert a többi is azt csinálja... Amikor össze vissza jelölget mindenki, csak azért h legyen 2000 ismerőse és ő legyen a legmenőbb h neki ennyi van, akkor hol fogod azt kiszűrni h ki volt az a jóravaló, aki betért hozzád hívatlanul... Nem azt mondom h te is így használod, de a felhasználóknak nagy része ilyen (tapasztalat).
dzsuz87: a fejlövést se próbáltam, de ha próbálnák rám tukmálni valahogy fikáznám. Nem tom... lehet én vok ilyen kekec...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dzsuz87
2010.08.19. 13:54
Igen, Szerzetes, te vagy ilyen kekec
A fejlövéssel nem nyerhetsz semmit, ezzel igen.
És ki tukmálta rád a FB használatát? Ha nem akarod, ne használd, csak ne is mondd h ez fúderossz. Az egyedüli komoly érv a használata ellen, hogy függőséget okozhat. Megértem, hogy sokan miért nem használják, sok idődet elrabolhatja például, nekem is több ilyen ismerősöm van aki nem él vele. Rendben, ne használjátok. Én fogom, mert nekem jól jön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. _Phelan_
2010.08.19. 17:10
Szerzetes: de azok teljesen nyilvánosan hozzáférhető információk. Mint mondtam, aki barom és boldog, boldogtalannal megosztja, megérdemli. De Te állítod be, hogy kivel osztod meg. Ha az adott ember és minden szomszédja is megosztja lelkük rajta, felvállalták a felelősséget. Olvastam az esetekről, amiket említettél, de twitteren és blogokon is lehet élni a privát megosztással. Nem tették. Ezeket az oldalakat mindenki úgy használja, ahogy akarja. Ha mindenkit feleszel barátnak, akkor így jártál. Amit főleg a játékok miatt szoktak az emberek, de, amíg játszottam pl fb-s játékokkal, én akit nem ismertem személyesen egy groupba raktam, és, amikor abbahagytam a játékot, le is töröltem őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!