iPon Hírek

A fejlesztők nyílt levélben szólalnak fel a gyűlölködés ellen

Dátum | 2014. 09. 02.
Szerző | Mastigias
Csoport | JÁTÉK

"Nyílt levél a játékos közösségnek
Hiszünk benne, hogy mindenkinek joga van nemtől, szexuális irányultságtól, etnikai hovatartozástól és vallástól függetlenül játszani, kritizálni, és játékokat készíteni anélkül, hogy zaklatnák vagy fenyegetnék. Közösségünk ezen sokfélesége teszi lehetővé a játékok virágzását. Ha erőszakos fenyegetést vagy verbális bántalmazást láttok a kommentek között Steamen, YouTube-on, Twitchen, Twitteren, Facebookon vagy redditen, kérünk titeket, hogy szánjatok rá egy percet, hogy jelentsétek azt az adott oldalon. Ha gyűlölködő, zaklató beszédet látsz, nyilvánosan állj ki ellene, hogy ezzel is kellemesebb és élhetőbb hellyé varázsolod a játékosközösséget. Köszönjük." Ez olvasható abban a nyílt levélben, amit Andreas Zecher, a Spaces of Play berlini indie stúdió munkatársa fogalmazott meg nemrég, és amit eddig közel kétezren írtak alá, többek között a Ubisoft, az EA, a BioWare, a Crystal Dynamics, a Sony Computer Entertainment, a Microsoft és a DICE munkatársai is. A kiváltó ok egy múlt heti esemény lehet, amikor Anita Sarkeesiant halálosan megfenyegették, ezért el kellett hagynia otthonát. Anita a nők negatív reprezentációjával foglalkozik a videojátékokban, amiről egy sorozatot készít Tropes vs Women címmel, és amit bárki megleshet YouTube-on. Az utóbbi napokban mi is sokat foglalkoztunk rövid híreinkben az esettel. Függetlenül attól, hogy egyetértünk-e a hölgy nézeteivel vagy sem, jó dolog, hogy általa a figyelem közponjátba kerül ez a közösségromboló jelenség. Ugyanis nem csak Anita Sarkeesian jutott hasonló sorsra az elmúlt években.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

56. KatonaKM
2014.09.02. 18:06
Hozzá sem lehet szólni ennek a hülye picsának a baromságaihoz, akkor mit sírtok?
Kis irónia, mint az "akasszuk fel a szélsőségeseket".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. Tyrkir Katon...
2014.09.02. 18:44
A vicc hogy a példáinak többségét a férfiakkal is meglehet tenni. Mióta baj hogy olyan dolog van egy játékban mint a valóságban is?! Extrém feministák nem egyenlőséget akarnak hanem nő uralmat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. DogTheDog
2014.09.02. 18:44
Elnezest kell kerjunk a lelkes segitoktol,de sajnos sok a hulye.
Mindket oldalon.Ha valaki kiall es elmondja amit akar,akkor is,ha tudja,hogy erosen provokativ,az viselje el a kovetkezmenyeket is.Nem fogjuk beszuntetni a sult hust,mert a csecsemok nem tudjak megragni.
Kedves Anita pedig remelem kap egy par percet a kovetkezo GTA-ban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. arn
2014.09.02. 19:21
Ezt sose ertettem... A nok es ferfiak egyenlok, de nem egyformak. Miert kellene mindenaron ugyanazt csinalniuk?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. atti2010 arn
2014.09.02. 20:20
Vannak egyenlőek és még egyenlőbbek, a nők most valami még egyenlőbbért harcolnak de közben "egyesek"átesnek a lovon, valamint kihasználni a társadalom fogékonyságát egy problémára nagyon 2 élű fegyver.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. Szefmester arn
2014.09.02. 20:26
Mert egyes férfiak Lorettának akarják hívatni maguk és gyermekszülési jogukért harcolnának, míg mások nőként akarnak teherbe ejteni nőket a férfiasságukkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. atti2010 Szefm...
2014.09.02. 20:31
Ráadásul úgy szeretnék ha egyformán kezelnénk őket miközben hatalmas felvonulásokat szerveznek, engem mint hetero ki ünnepelt így utoljára, hol vannak a jogaim???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. wishformor...
2014.09.02. 21:04
sirnak mert nincs nekik konyhaszimulator? ott az igazi lehet hasznalni azt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. wishformor...
2014.09.02. 21:04
sirnak mert nincs nekik konyhaszimulator?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. 5hR3kY
2014.09.02. 21:46
Loretta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. CyberPunk6...
2014.09.02. 22:07
A nők elég messze vannak az egyenlőségtől. A privilégiumaik meg nem igazán "fedezik" a lemaradásukat, és nem is kompenzálással kell egyenlíteni.

Aki szerint a nők egyenlőek, azoknak holnaptól kinyitom az ajtót és előreengedem őket, de kevesebb fizetést kapnak 20%-kal, lassabban léphetnek előre a ranglétrán, valamint koszos csöves buzikkal fogom fogdostatni a seggüket, meg hozzájukdörgölőznek majd.

Egyenlőség...

Vannak idióták köztük, pont annyi, mint bárhol máshol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. noPublicFG
2014.09.02. 23:47
Ez megint csak egy olyan téma, amiről felesleges vitatkozni, mivel ahányan vagyunk, annyi a vélemény is. És meglepő, mindegyik eltérő.

Anita Sarkeesian-nal nem értek egyet, az egyenjogúság pont a nők miatt kivitelezhetetlen.
Gyors példa: Nő volt a főnököm. Uralkodásának ideje alatt, többször is megkaptam, hogy segítsek a kedves hölgy munkatársaimnak ebben, vagy abban, mert ők NŐk. Persze ő a legnagyobb egyenjogúság harcos akivel valaha találkoztam. Akkor most mivan? Csak addig vagyok egyenlő, amíg érdekeim kívánják? Ez az én világomban bizony másképp működik. Más mondandóm nincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. eriol Cyber...
2014.09.03. 01:11
Nem akarok vitázni, csak elmondom a véleményem. A 20% fizetéskülönbség szerintem (tudtommal) a statisztika félreértelmezése. Bizonyos szektorokban ugyan átlagosan kereshetnek ennyivel kevesebbet, de ezeknél jelentős százalékban nem nemi diszkriminációról van szó, hanem a nők elmennek szülni, innentől nem emelkedik fizetésük. Plusz ezalatt az idő alatt a gyakorlatuk is csökken az adott munkaterületen. Ugyanez a helyzet a ranglétrával is. Senki nem akar fontos/vezető beosztásba olyan embert rakni, aki bármikor lekoccolhat. Ez nem nemi diszkrimináció, ez tisztán üzleti szempont. És amíg távol van, a ranglétrán se lépked (ez szorosan kötődik a fizetésemeléshez is ugye). Pedig pont a 30 körüli kor lenne erre a legjobb, amikor átlagosan a legtöbb nő babázik. Pont ezért gyakoribbak vezető beosztásba idősebb nők, akiknek már rég van gyerekük, mert őket kevesebb kockázattal tudják az adott pozícióba tenni. Persze biztos van rosszindulatú diszkrimináció is, de a pénz nem diszkriminál. Az üzlet meg a pénzről szól.

A koszos csöves, meg a többi jómodorú meg azért fogdossa a seggét, mert tetszik neki. Ez olyan mint az oviban a hajhúzás, a vonzalom jele. Ez egy természetes ösztön, ami minden élőlényben megvan ezen a bolygón és ezek az emberek ezt így fejezik ki. Innentől ennek megint semmi köze az egyenjogúsághoz meglétéhez, ha ezt egy nő el akarja kerülni, legyen ronda, vagy tüntesse el mindenét ami nőies, hogy ne keltse fel a másik nem szexuális érdeklődését.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. madcaptain
2014.09.03. 02:44
Nagyon szep dolog ez Andreas-tol.
Sajnos a gyerekek/fiatal felnottek tobbet vannak online tobb impulzus eri oket online mint, amennyit a sajat szuleiktol/tanaraiktol kapnak.

Nem sok koze van a feminizmushoz a levelnek, csak spekulacio, hogy annak nyoman szuletett.

En is egyetertek Anita-val tobb Nivea reklam szeru noi reprezentacio kellene a jatekokba
S"t"ex-el mindent ellehet adni, mert az egy 7 milliard emberen futo fejlett biokemiai program.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Csaber
2014.09.03. 07:45
A játékfejlesztők inkább azzal foglalkozzanak , hogy közel hibátlan munkát adjanak ki a kezük közül , ami nálam azt jelent megjelenés után kapna egy jó kis balanszt a játék és a meglévő minimális hibát javítanák ,nem pedig azt megjelenés napján érkező javítást kelljen telepíteni.... ha a többség így végezném a munkájukat mint ők, a második nap már nem kéne bemenni ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Csimbee eriol
2014.09.03. 09:41
Ez pontosan így van, ahogy eriol írja. A munkahelyi 'diszkrimináció' egy szimpla félremagyarázás, amikor kihagyják a számok mögött rejlő igazságot. De nézzünk akkor már egy másik társadalmi problémát, amin érdekes módon sose problémáznak a nők: a válóperek során a gyerek és a vagyon nagy része 99% ban a nőhöz kerül. A gyerektartás / nőtartás messze magasabb mint az szükséges lenne, és nem egy fix összeg, hanem a férfi fizetésének meghatározott százaléka. (Ha 100.000 et keres a férfi, akkor 'elég' gyerektartás 30k, de ha 300.000 akkor már 100.000 kell? ehh )

Hol van itt akkor az egyenlőség?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. CyberPunk6... Csimb...
2014.09.03. 10:32
Miért vagyok én mindig olyan hülye, hogy azt hiszem, ha valaki leáll vitatkozni, akkor legalább rákeres a googleban és elolvas két normális cikket a témában.

A feminizmus az egyenlőségre törekszik, amivel együtt jár például az is, hogy nem mindig az anyának ítélik a gyereket. Az egyenlőség azt jelenti, hogy mindkét oldal egyforma súlyban lesz figyelembe véve.

Akik csak a hátrányokat akarják elkerülni, az előnyöket nem azok nem feministák, hanem idióták, a hímsoviniszták másik oldali megfelelői. Ha egy feministát elviszel randira, ki fogja fizetni a felét. Nem kér előjogokat.


A gyerektartáshoz meg mégis mi köze a nőnek? Ha valahol az apa neveli a gyereket (amit ritkán ítélnek oda ez valóban gond), akkor az anyának ugyanúgy kell gyerektartást fizetnie. Az meg ugyan ne legyen már probléma, hogy ha valaki csinál egy gyereket, akkor azt fel is kell nevelnie. Ha nem élnek együtt, akkor legalább finanszíroznia. Ennek egyébként is mi köze van a nemek egyenlőségéhez? Azt a pénzt elvileg köteles teljes egészében a gyerekre fordítani, tehát ő nem élhet belőle. Ha nem így van, lehet menni a bíróságra.

A munkahelyi diszkriminációs rész is csak a hasadracsapott hülyeség. A gyermektelen nők is kevesebbet keresnek és nem jutnak el addig a ranglétrán. Legalább utánanéznél a témának.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. CyberPunk6... eriol
2014.09.03. 10:42
"A koszos csöves, meg a többi jómodorú meg azért fogdossa a seggét, mert tetszik neki. Ez olyan mint az oviban a hajhúzás, a vonzalom jele. Ez egy természetes ösztön, ami minden élőlényben megvan ezen a bolygón és ezek az emberek ezt így fejezik ki. Innentől ennek megint semmi köze az egyenjogúsághoz meglétéhez, ha ezt egy nő el akarja kerülni, legyen ronda, vagy tüntesse el mindenét ami nőies, hogy ne keltse fel a másik nem szexuális érdeklődését."


Te gondolom az a típus vagy, aki szerint amelyik nőt megerőszakolják az maga tehet róla, mert kihívóan öltözködött.

Mindig megdöbbent, hogy van aki ezt normálisan tartja. Az még jobban, hogy van aki nem is érti mi a baj ezzel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. eriol Cyber...
2014.09.03. 11:30
Nem, nem az a típus vagyok, úgyhogy ez kicsit felesleges szurkálódás volt. Ráadásul nem is releváns.

De ha szeretnéd idekeverni a nemi erőszakot is, legyen. Szerintem az itt jelentkező "egyenlőtlenség" (több nőneműt erőszakolnak meg) sem a diszkriminációból ered. Az erőszak elkövetők közül olyan százalékban erőszakolnak meg férfiakat és nőket (vagy élnek vissza szexuálisan), amilyen a hetero- és a homo- szexuálisak aránya. Vagy a kisfiúkat kedvelő pedofiloké, ha valami olyan példát szeretnél, amire könnyen találsz referenciát a médiában. Tehát itt nem diszkriminációról beszélünk, egyszerűen az erősebb egyed rákényszeríti az akaratát a gyengébb egyedre. Ha ennek az erősebbnek a mobiltelefonod kell, akkor nem fog gondolkodni a nemedről. Ha a szexuális vágyát akarja levezetni, akkor meg a szexuális beállítottsága fogja eldönteni, ki lesz az áldozat. Megjegyezném, hogy az, hogy ezt én így látom, nem azt jelenti, hogy helyeslem, vagy ezt jó dolognak tartom. De az ebola se egy jó dolog, mégis létezik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Hungariani...
2014.09.03. 11:33
Akik magukra veszik az ilyen-olyan netes szájkaratés beszólásokat, na azok meg is érdemlik. Akinek van töke, az odaáll elém, elmondja amit akar, én nyugodtan végighallgatom, és ha nem tetszik, max adok neki 1 igazi körmendi "az az én fröccsöm bazdmeg!" típusú parasztlengőt aztán lehet hogy fél óra múlva meg már együtt bambizunk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. AusWolf eriol
2014.09.03. 11:40
Az első résszel egyetértek: az üzlet az üzlet, a pénz beszél, stb... Senki se várja, hogy egy cég a gazdaságtalanabb megoldást válassza csak azért, hogy megsegítsen egy gyámoltalan lelket. Ráadásul két szakos egyetemistaként azt is tapasztaltam, hogy a férfiak általánosságban jobb vezetők (tanárok). Nyilván sztereotípiának bélyegzik sokan, hogy a férfiak megfontoltabbak, míg a nők érzelmekre alapoznak, de a gyakorlat - ha nem is mindig -, de ezt igazolja. Azok az óráim amiket férfi prof. tart, többnyire átláthatóbbak, logikusabbak, követhetőbbek. Van pár kivétel, de általánosságban ez a tapasztalatom. A nők néha hajlamosak olyan dolgok között is logikai párhuzamot vonni, amik között abszolút nincs. A férfiak gondolatmenete általában lineárisabb, és ezáltal érthetőbb is. A munka úgy pörög, ha a főnök érthető, világos utasításokkal dolgozik.

A második részt viszont nem hiszem el, hogy ember fia leírta ide. Te tényleg úgy szoktad kifejezni a tetszésedet, hogy mindent összefogdosol? Vagy ha valaki az utcán nekiáll a barátnődet taperolni miközben ti sétáltok, akkor elégedetten konstatálod, hogy mások szerint is csinos? Vagy direkt ronda barátnőt választasz? Egyszerűen nem tudok olyan helyzetet elképzelni, ahol ez a barlangi ember szintű "kommunikáció" megengedhető lenne. Nem vagyok agresszív, de azért egy ilyen helyzetben minimum megfordulna a fejemben, hogy az illető karját hirtelen kifejtett erővel valamilyen természetellenes pozícióba állítsam.

Szerk.: A 11:30-as hsz-ed alapján értem, mire gondolsz. De előtte a fogalmazásod alapján úgy tűnt, mintha természetesnek tartanád a dolgot. Ezúton is bocsánat, ha beszóltam. Egyébként valóban, az emberek többsége még mindig le van ragadva az állatok szintjén. Ezzel sok filozófia, vallás, oktatási rendszer, politikai ideológia, stb. próbált már kezdeni valamit, de sajnos egyre inkább úgy tűnik, hogy nem lehet. Kevesen képesek felülemelkedni a saját szintjükön. Mégkevesebben hajlandók rá.

Összességében úgy gondolom, hogy a feminizmus, meg a női egyenjogúságért való harc szép dolog, de ha nem harcolna mindenki ennyit, akkor talán mág rég egyenlőség lehetne. A harc nem más, mint a végletek összeütközése, és mint ahogy a történelemben már jópárszor kiderült, a végletes gondolkodás "súlyosan károsítja az Ön és környezete egészségét".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Hungariani...
2014.09.03. 11:56
Belenéztem ennek a nőnek a videojába, na ez az a kategória, aki már azért is beperelne szexuális zaklatásért ha kinyitod előtte az ajtót! Sajnos valószínűleg nincs senki aki jól lerugatná vele a csillárt, így születtek a feministák, meg az alkoholtilalom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Csimbee Cyber...
2014.09.03. 12:12
"A gyerektartáshoz meg mégis mi köze a nőnek? Ha valahol az apa neveli a gyereket (amit ritkán ítélnek oda ez valóban gond), akkor az anyának ugyanúgy kell gyerektartást fizetnie. Az meg ugyan ne legyen már probléma, hogy ha valaki csinál egy gyereket, akkor azt fel is kell nevelnie. Ha nem élnek együtt, akkor legalább finanszíroznia. Ennek egyébként is mi köze van a nemek egyenlőségéhez? Azt a pénzt elvileg köteles teljes egészében a gyerekre fordítani, tehát ő nem élhet belőle. Ha nem így van, lehet menni a bíróságra."

Nem a gyerektartásról, hanem annak mértékéről van szó. Nem tudom te hogy vagy vele, de én személy szerint nem tartom fairnek, hogy százalékos arányban osztják. Egy jól kereső férfi így messze többet ad, mint szerényebben kereső sorstársa. És itt nem a gyereknevelésről van szó, mert az evidens. Hanem arról, hogy meg ne magyarázza nekem senki hogy egy 300-400 ezret kereső férj ellen egy jó ügyvéd kiharcolja a 40% os gyerektartást akkor a nő azt a közel 140.000 ftot a gyerekre fogja költeni. Pláne amíg mondjuk 0-6 éves... (és mielőtt feltennéd a kérdést, nem vagyok ilyen helyzetben, 2 gyerekkel és egy asszonnyal élek otthon, csak szimplán zavar a jogi gyakorlat)

És akkor a külföldön divatos 'nőtartásról' már ne is beszéljünk milyen hülyeség már? Tartsák el magukat...

De visszakanyarodva az egyenjogúsághoz kicsit... alapjaiban véve hülyeség az egész. Nem vagyunk egyformák, nem egyforma a testünk, a mentalitásunk, a 'havi ciklusunk', sőt még a napi sem... A két nem alapjaiban különbözik testi és szellemi adottságok terén is. Nem értem miért kell ezt túldramatizálni... A mi munkahelyünkön például jelenleg raktárost keresnek, kizárólag nőt! Hogy miért? Mert precízebbek, pontosabbak, és jobban tudnak rendet tartani. De nyilván aki majd hordja neki a cuccokat, és emelget meg pakol, arra a melóra férfit választottak. Nem értem miért van ezekkel a sztereotípiákkal gond. Nem véletlenül alakultak ki az évszázadok során. Én előre engedem a nőket, átadom a helyem az időseknek, mert így tanultam, és így helyes. Nem küldöm ki a kertbe ásni az asszonyt, de nem állok oda a vasaló mellé, és a mosógépet is csak hébe-hóba indítom én el.
A nők nagy része ezeket természetesnek veszi, és élvezi is... mert azért maradjunk annyiba, hogy nem olyan rossz dolog hogy ők a 'segítségre szorulók, a gyengék, és minden vágy tárgyai...'
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Meteorhead
2014.09.03. 12:22
Noha a cikk nem erről szólt, de Anita kapcsán én is hozzátenném azt a pár gondolatot, ami eszembejutott a youtube-os Tropes vs. Women kapcsán:

Baromi sok helyen igaza van, és valóban sok esetben nem erőltetik meg magukat a fejlesztők ha történetvezetésről van szó. Lásd:

http://ipon.hu/jatekok/ludonarrativ_disszonancia___mi_baj_a_kedvenc_jatekainkkal/2226/

(Szebb linkeket is fogok csinálni, ha IE11 alatt is működni fog a "Link" gomb a szerkesztőben. Csak ezért nem nyitok egy tűzrókát.)

Azok amiket mond teljesen igazak, nagyon alaposan körbejárta a témát, le a kalappal. Amire nem tér ki, hogy a játékosok 90%-a fiú, ezért van annyi erőszak és mocsok a játékokban. A klasszikus zsánerek (FPS, TPS, etc.) olyan módon szilárdultak meg, hogy ebbe volt a pénz. Ez is csak üzlet. Csak újabban erősödtek meg a kevésbbé klasszikus zsánerek (Time Management, Hidden Objects) ami már a női közönségnek is megfelel. Ezt a különbözőséget az igenis létező gender különbözőség adja, hogy vannak akiket szociálisan érzékenynek nevelnek és őket barbiztatjuk (ezek a lányok), és akiket problémamegoldásra (ők pedig a fiúk). Most itt lehet pongyolán vagy pontatlanul fogalmaztam, de ebből ered hogy miért a fiúk vannak döntő többségben a gép mögött. Egy önerősítő folyamat révén. Ha nincs lányoknak való játék, nem ülnek le a gép elé, tehát nem fogja megérni ilyen játékokat csinálni. Ettől függetlenül a játékokban a nők ábrázolása valóban lehetne többrétű.

Hogy a cikkhez is hozzászóljak (cyberbullying): a legfájdalmasabb dolognak azt tartom, hogy ma már nagyon nehéz olyan MMO játékot találni, aminek a célközönsége az érett felnőttek lennének. Bár igazából nem is kellene ilyen játéknak lennie. Nincs azzal bajom, ha egy 12 éves elver LoL-ban, mert biztos többet játszik nálam, és ügyesebb is tud lenni, de a duzzogó, hisztis, raplizó, káromkodó, a játékot elszabotáló és mások szórakozását tönkretevő emberektől, legyenek akár fiatalok vagy felnőttek... na azoktól kinyílik a bicska a zsebemben. Egyedül a MechWarrior Online-ban nem találkoztam még gyűlölködéssel, de minden más MMO-ban igen.

Szerintem ez az a jelenség, ami ellen lehet ugyan szoftverfejlesztőként küzdeni, de nincs igazi ellenszer. Egyetlen fejlesztőgárda sem vállalja fel, hogy tartós kozárással büntesse az ilyen magatartású játékosokat, bár igazából a számosságuk miatt nem is lehet mindet kizárni. Kisgyerekes apaként (kemény 26 évesen) doktori és meló mellett kb három naponta van 45 percem játszani. Ha azt rászánom egy egyébként zseniális játékra, a LoL-ra, akkor azért fellángolnak bennem is az indulatok, amikor a szórakozásnak ezt a 45 perces szigetét egy ****** azzal szabotálja el, hogy nem hajlandó kooperálni a csapattal ha nem minden úgy történik, ahogy ő szeretné.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. magerg
2014.09.03. 12:58
"...ha tudja,hogy erosen provokativ,az viselje el a kovetkezmenyeket is."
Azt hiszem az életveszélyes fenyegetések és a folyamatos zaklatás nem tartozik azok közé "következmények" közé, amit el kellene tudni viselni bárkinek is.
Tök mindegy hogy miért áll ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Hungariani...
2014.09.03. 12:59
Igaza van, nem kellenek olyan játékok amiben igazi tökös férfi karakterek vannak, mint pl Max Payne, Duke Nukem stb! Legyen benne kigyúrt, kopasz nő a főhős és mentse meg a fülbevalós, zöld cipős, pink pólós, baba kezű, flegma Mr. XXI. századi 16-7 éves "férfit"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Kerty
2014.09.03. 12:59
szalonképes véleményt nem tudok megfogalmazni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. eriol mager...
2014.09.03. 13:21
Ez egy szép eszme. Eszme.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. eriol Hunga...
2014.09.03. 13:26
És a nőn lehetőleg ne látszódjon a nemi jellege, mert meg a végén szexuális tárgyként bélyegzik meg. Szal Tomb Raider bukta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. magerg
2014.09.03. 14:02
Ha megnéztétek volna a nő videóit, akkor most nem írogatnátok hülyeségeket.
Lehet kritizálni azért, mert egyoldalúan mutat be egy médiumot, önkényesen szelektál a minták közül.
Azzal viszont nehezen tudtok vitatkozni, hogy a játékok 80%-ában a női karakterek egy B kategóriás gagyifilm szintjén mozognak.
Fel kell nőjön ez a médium is. A mozgóképnek 100 év alatt nem sikerült teljesen, szóval "good luck".

Egyébként mintha páran kifejtették volna a neten mennyire irreálisak pl. a Twilight-sorozatban bemutatott férfiak. Ott nem volt ilyen hiszti?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. AusWolf eriol
2014.09.03. 14:35
Sőt, ne is legyen egy karakternek se nemi jellege. Tiltsuk be filmekben és játékokban az egy adott nemre jellemző megjelenést és viselkedést. Nézzen csak ki mindenki ugyanúgy! Egyenlőség van! Sőt, tiltsuk be a szexet is, mert a két nem közötti különbségekre alapoz. Vagy legyen mindenki homoszexuális. Aztán lehet kötni a fogadásokat, hogy vajon a természet mennyi idő alatt veszi vissza azokat a területeket, amiket az emberiség a saját kiírtásával rá hagyományozott.

(remélem, senkit sem sért az iróniám)

Komolyan, emberek, siralmas a helyzet. A világot mindig is az ellentétek tartották mozgásban. Férfi és nő, gyermek és idős, fehér és fekete... Túl kéne már lépni ezen a nyálas egyenlőség dogmán, és elfogadni végre, hogy az emberek mindig is különböztek, és különbözni is fognak egymástól. Egyenjogúság oké, viszont egyenlőség sohasem lesz, hacsak át nem fordul az egész világ egy "csodálatos" nagy egyesült államba, ahol mindenki ugyanazt a műanyag kaját eszi, ugyanazt a szennyet nézi a TV-ben, és ugyanazt az elviselhetetlen melót végzi minden nap. És mindezt azért, hogy mások is megtehessék ugyanezt, mert nekik is joguk van hozzá. Ezt egyszer már próbálták, úgy hívták, kommunizmus. A mai napig nem sikerült helyreállítani azt a gazdasági és kulturális rombolást, amit az "elvtársak" végeztek. Ez a szürke utópia a Star Trekben jól néz ki, de a valóságban inkább maradnék a mai, ellentétekre épülő világ színességénél. Ebben legalább a sok rossz mellett ott van valahol a jó is.

(elnézést a kitérőért, csak már kikívánkozott)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. eriol mager...
2014.09.03. 14:43
Én láttam több videóját is, és még mindig nem értek egyet a csajjal a legtöbb témában. Legalábbis nem úgy, ahogy ő beállítja. Szerintem a játékok 80%ban az NPC -k egy B kategóriás gagyifilm szintjén mozognak. Igen, a női karakterek is. Ahol ez nem így van, ott a női karakterek is kidolgozottabbak. És pont. Azmeg hogy sztereotípiákat használnak egy történet karaktereihez (az összeshez!)? Tényleg? A történetmesélésnek ezen sajátossága soha nem tűnt fel neki máshol? Pl népmeséknél vagy akár Shakespeare -nél?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. eriol AusWo...
2014.09.03. 14:51
A kommunizmust leszámítva egyetértek veled. Az emberekkel a különbözőség felismerését, elfogadását és kulturált kezelését kellene megtanítani, nem azt hogy mindenkit egyformának tekintsenek és kezeljenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Ronan AusWo...
2014.09.03. 14:59
Lehet, viszont az hogy a gyereknek két anyja van vagy apja az sosem lesz egészséges dolog és természetes,hanem természet ellenes.Érdekes hogy a normális(hetero) ember nem akarja magát elfoglaltatni a természettel és nem vonul fel ezért az utcán sem.Lehet hurrogni de a sátánizmus elég "szép" korát éljük.Aki látja, látja,aki nem az meg nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Ronan eriol
2014.09.03. 15:03
A kommunizmust csak azt nem szidja akinek jutott a tortából..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. magerg eriol
2014.09.03. 15:42
OK, de attól még nem lesz kevésbé igaz.
Már csak odáig kell eljutni értelmileg, hogy a csaj nem a videojátékok ellen prédikál. Hanem a béna klisék ellen.

Egyébként ki fognak ezek kopni lassan, maguktól.
Ahogy a célközönségben is egyre nagyobb a lányok aránya, úgy az igények is változnak.
Eltűnni teljesen nem fog, (pl. Duke Nukem játékban teljesen odaillő) de olyan anakronisztikus lesz mint Superman, a legnagyobb kiscserkész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. AusWolf eriol
2014.09.03. 16:08
Pontosan így gondolom én is.

Ronan:
Igen sajnos ez is így van. Igaz ez most nem téma, de a homoszexualitást én elfogadom, amíg nem kényszerítik rám, hogy végignézzem. Gondolom, nekik is ugyanolyan ellenszenves egy hetero párkapcsolat, így én sem fogok előttük vonulgatni az utcán. Más kérdés, hogy az ember szexualitásának ideális esetben a hálószobában van a helye, nem pedig az utcán az idősek, gyerekek, és mindenki más előtt, aki amúgy marhára nem kíváncsi az egészre, csak éppen a dolgára igyekezne, ha nem lenne lezárva a fél város (előfordult, hogy a felvonulás miatt késtem le egy vonatot, eléggé felbosszantott a dolog). Szomorú, hogy annyi jogom már nincs, hogy ilyen szempontból egyenlő elbírálásban részesüljek. Lassacskán a hetero fehér férfiaknak kéne összefogni, és a jogainkért harcolni (most még csak ironizálok, aztán ki tudja).

Egy gyereknek pedig ne legyen se két anyja, se két apja. Ahogy a homoszexualitáshoz is, úgy a női és férfi szerepet egyaránt reprezentáló családban való felnövéshez is mindenkinek joga van (illetve kellene hogy legyen).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. mikej95 AusWo...
2014.09.03. 17:05
Nevetséges ez az egész, egy hülye tyúk az érdektelen videóinak így csinál hírnevet, akik meg aláírták, azok meg már produkáltak nem egy olyan játékot amit a nő kritizál, igazából csak saját magukért sírnak.

A felvonulásokról meg én is ezt gondolom, vonulnak a melegek, a lezbik, a zsidók, a romák, a náci hagyományőrző kör, a hippik, szóval kb. minden létező kisebbség, közben a teljesen hétköznapi/normális ember fogja be a pofáját, mégis hogy-is van ez az egyenjogúság?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. wishformor...
2014.09.03. 17:37
@AusWolf
nekem meg jobb otletem van, a 2 nem helyett, legyenek mindenhol a tokeletes embert megformalo alakok (hermafroditak) es akkor az egesz hisztit le lehet zarni. Ezzel akkor mindenki mindenkivel azt csinal amit akar. es egy tollvonassal megoldottuk a meleg kerdest is.

thxbai
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. AusWolf mikej...
2014.09.03. 17:50
Igen, ez itt a kérdés... Miért kell az év egy adott napján Hétköznapi Ember fiának korábban kelnie, és kerülő úton mennie a dolgára, csak mert valaki meleg? Valaki elmagyarázhatná a dolog logikáját, mert én nem értem. A társadalmi elfogadásért vívott harc nem jó érv - ha nem lenne felvonulás, akkor békében élhetnének, mert senki rájuk se bagózna. Aki meg mégis, annak mindegy, hogy vonulnak-e, vagy sem. Az elfogadásért vívott harc már önmagában ellenséges érzéseket vált ki a legtöbb emberből.

Másrészt az is említésre méltó, hogy egy többszáz éves, folyamatosan fejlődő kultúra nagyjai (tudósok, feltalálók, művészek, stb.) néha kapnak egy fél hasábot valamelyik alig olvasott újság sokadik oldalán, akik meg csak szimplán melegek, vagy kisebbséget képviselnek valamilyen szempontból, azokat egy egész városnak ünnepelni és csodálni kell. Jogos a kérdésed: hogy is van ez?

Hű, most már nagyon elkanyarodtunk a témától.

wishformore:
Ez egy jó ötlet. Így tényleg nem lenne szex, mert az ember rengetegféleképpen elszórakoztathatná saját magát is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Resike Meteo...
2014.09.03. 18:16
Ha tényleg olyan zseniális lenne az a játék akkor ki lehetne vote kickelni, az ilyen példányokat játék közben. De nem lehet és ez a játék hibája, ha nem tetszik akkor ne játssz vele.
A másik dolog meg, hogy egy ingyenes játék nem fogja random kibannolgatni a pénzhozó felhasználóit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. mark90
2014.09.03. 18:30
A fejlesztők inkább fejlesszenek és ne ezzel a férfigyűlölő libával törődjenek.
A feminizmusnak csak az első két hulláma szólt az egyenjogúságról, a harmadiktól ('60-as évek) kezdődően már köze nincs hozzá, egy nősoviniszta, gyűlölet vezérelte mozgalommá vált, amely a férfiak (és a nem feminista nők) elnyomására törekszik. Nem egy "klasszikus" feminista aki még tényleg az egyenjogúságért harcolt határolódott el a "modern" feminizmustól, mert látta, hogy ezek nősoviniszta, férfigyűlölő mozgalmak. A legismertebb férfijogi mozgalom az MRA egyik vezetője is fiatal korában még (férfi létére) feminista volt, de miután megismerte a modern feminizmus valódi arcát szembefordult vele és antifeministává vált. Fel kéne már végre fogni, hogy a feminizmus elavult, nem 100 évvel ezelőtt vagyunk hogy a nőket ki sem engedik a konyhából, ma már a férfiakat és ugyanúgy éri diszkrimináció mint a nőket (pl.: női kvóta, a bíróság szinte mindig a nőknek kedvez, bizonyos országokban bizonyíték nélkül is börtönbe zárhatnak ha egy nő nemi erőszakkal vádol meg, stb.). A férfi nemnek is számtalan problémája van, de azok le vannak sz@rva, pedig azokkal is ugyanúgy kéne foglalkozni, mint a nők problémáival. Példának ott van a hamis apaság, egyes kutatások szerint a gyerekek 2-3 %-a, míg más kutatások szerint kb. 10 %-ának (mind jövőbeli lehetséges apuka remélem a kisebb érték a valós) nem az a valódi apja aki annak hiszi magát. Ez miért nem probléma? Ezzel miért nem törődnek? Csak az a baj ha férfi megüt egy nőt, de az már nem ha egy nő megcsal és becsap egy férfit azzal hogy valójában nem is tőle van a gyerek? A feminizmus helyett egy egységes nemi diszkrimináció elleni mozgalomra lenne szükség amely nemtől függetlenül mindenkit megvédene, és ugyanúgy megbüntetné a férfiakat megkárosító nőket, mint a nőket megkárosító férfiakat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. KatalinDor...
2014.09.04. 00:54
amig ilyen kommenteket kell látnom addig sajnos azt kell hogy mondjam, hogy a "vérfeministáknak" létjogosultsága van... szánalom...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Resike Katal...
2014.09.04. 08:21
Akkor vezessetek traktort.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. dbelam Katal...
2014.09.04. 08:23
És hogy menjen a flém: az ilyen, csak úgy odabüfögött, referencia és érv nélküli kommentek amik nélkül tökéletesen meglettünk volna. Köszönjük Emese, izé KatiDóri. A szélrózsa minden iránya tárt karokkal vár.

Na de legyen ON:
Egyrészt aki a mute/ban/report gombra nem képes rákattintani, helyette összekuporodva sír a sarokban mert valaki azt mondta rá, hogy "te b*zin**gerzs*dó!!44!!!44" az magára vessen két okból:
- kiderült róla egy teljesen arctalan környezetben, hogy a saját neméhez vonzódó, izraelita vallású fekete férfiről van szó, pedig egy játékban ez TELJESEN IRRELEVÁNS és hogy a bús bánatba került ez a többiek tudomására?
- nem fejlett eléggé a lelki világa hogy emberek közé menjen, ahol ennél csúnyábbakat is kaphat, sőt ha úgy viselkedik , nem csak megszólják de jól meg is verik, vagy eljárják vele a kocsmai szurkálós táncot (és akár azért is, mert "csúnyán nézett" vagy "mitnézeee"

Másrészt mi ez a nagy mindenkinekjogavanosdi? Bannolva, bántva, diszkriminálva lettek emberek "nemtől, szexuális irányultságtól, etnikai hovatartozástól és vallástól függően"? Akkor vegyék már bele a lakhelyet is, hány olyan szolgáltatás van, ami meg "Not available in your region", az nem diszkrimináció? Vagy a region lockos játék Steamen, régió lockos feltöltőkártya nem diszkrimináció?

A játékban a fent említett "nemt, szexuális irányultság, etnikai hovatartozás és vallás " nem mérvadó; megkülönböztethetünk
1. balfék és ügyes
2. akadékoskodó és kooperáló
3. pro és alkalmi
stb.. játékosokat, ezt egy sokdimenziós térben ábrázolhatjuk, és mindenki beleillik egybe. Sajnos két ilyen halmaz óriási: a hülyegyerek és az éneklő orosz, ezekkel mindenhol találkozhatunk; a nagyobb baj hogy zavaróak és nem lehet őket figyelmen kívül hagyni, elrontják a játékélményt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. magerg dbela...
2014.09.04. 08:47
"nem fejlett eléggé a lelki világa hogy emberek közé menjen, ahol ennél csúnyábbakat is kaphat, sőt ha úgy viselkedik , nem csak megszólják de jól meg is verik, vagy eljárják vele a kocsmai szurkálós táncot (és akár azért is, mert "csúnyán nézett" vagy "mitnézeee""
Ja, mert ha a 80 éves nagyanyádat fellökik és megrugdossák, az az ő hibája. Miért nem nőtt 120 kilós izomheggyé, úgy kell neki!
Ember, elgurult a gyógyszered?

Nagy kérés hogy ne úgy működjön a netes közösség mint egy délafrikai gettó?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. dbelam mager...
2014.09.04. 09:22
Nem értem, hogy jön ide a 80 éves fellökése-megrugdosása. Itt arról van szó, ha rózsaszín boában-tűsarkúban-szakállban sétafikálsz a béközép előtt, készülj fel, hogy kapsz majd pár keresetlen megjegyzést, és ha csúnyán szólsz vissza, a részeg focihuligán harminc fős csoportokban már elég kemény a kötözködéshez. Vagy a mindenféle orkhordák a buszon, ugye mindenki emlékszik arra, amikor a kollégiumig kergették a nagykéssel az egyetemistát mert ott merészelt lenni? Ha nincs lélekjelenléte meg ilyenek, akkor a hentespultban lenne.
Ahogy egy munkahelyi, iskolai közegben is elég komoly fegyver a kibeszélés/szekálás, de leginkább a gúnyolás. Ha nem vagy képes kezelni, vissza az oviba szocializálódni. Erről szól.

"Nagy kérés hogy ne úgy működjön a netes közösség mint egy délafrikai gettó?
"
Amíg arc nélkül Pistike bizonygathatja, hogy miként hált édes szülőddel mert nem kap érte permabant, addig úgy fog működni. Mert olyanok vannak benne, mint a dél-afrikai gettó lakói: emberi mivoltukból kivetkőzött állatok, ráadásul pont ugyanúgy következmények nélkül csinálhatják, nincs visszatartó erő. És hiába kisebbség, pont ugyanúgy viselkedik a többség, mint a valóságban: a legtöbbje otthon vagy fórumokon hőbörög két sort hogy mennyire elege van belőlük, és ennyi.

Minap velem is elkezdett kekeckedni valami taknyos online, az egyetlen beszólása az volt hogy édesanyám miként tette magáévá, és mindezt azért, mert meg mertem említeni, hogy ne csak odaböfögje hogy "aggyá XY cucot" hanem legyen szíves szépen, kultúráltan kérni. Az ilyennek mute, mert atyai sallert nem tudtam neki adni, pedig párat már az orvos is felírt neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. mark90 Katal...
2014.09.04. 09:32
@KatalinDorottya
Hol volt itt olyan komment ami miatt a vérfeministáknak lenne igaza?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. KatalinDor...
2014.09.04. 12:47
Én nem mondtam hogy bármelyik vérfeministának is igaza lenne. Az is egy szélsöséges vélemény. Elkeserítö látnom a gyülölködö kommenteket. Megnéztem két részét Anita Sarkeesian youtube-os sorozatának. A legelsöt és az utolsot ami miatt halálos fenyegetést kapott. Nem értem, hogy valakit hogyan cseszhet fel valami annyira, hogy a véleményének életveszélyes fenyegetésen kivül máshogyan nem tud hangot adni. Ez szánalmas. Sok ember sajnos csak fizikai erövel tud érvelni. Anita sorozata szerintem tök jol összeszedett, igényesen megcsinált munka, amit mond azzal meg egyetértek. Több játékkal is játszom, játszottam és fogok is ennek ellenére. De a GTA pl soha nem fog a kedvenceim közé tartozni, mert egyszerüen tul eröszakos és arra nem vagyok kiváncsi. Akkor keresek mást ami jobban bejön. Az mmo-kat pl szeretem és nekem személyszerint nem voltak extrém rossz élményeim a nemem miatt, és nem healer karaktert csináltam, hanem tankot. Mentem is raidet tankolni vele, senkinek semmi problémája nem volt ezzel, pedig a közösség 90%-a az ellenkezö nemböl volt. És nem szeretnék egy olyan világban élni ahol a béközép tagjaitol kelljen rettegnem. Ezért élünk szocializált társadalmakba szervezödve. Aki nem tudja kezelni az agresszioját, szexuális késztetését az beteg vagy bünözö nemtöl, börszintöl, vallástöl függetlenül. A feminizmus meg nem arrol szol hogy a nök világuralomra törnek. Sajnálom hogy a feminizmusnak mint szonak már több a negativ jelentéstartama mint a pozitiv, pedig eredetileg ez egy pozitiv dolognak indult. Azt is érdekesnek találom, hogy bármelyik forumon ahol feltünik egy hasonlo témáju cikk, ott rengeteg a komment. Szerintem ebböl is sokmindenre lehet következtetni. Ja és szerintem semmi problémám nem lenne a traktor vezetéssel, ahogyan sok más nönek sem. A traktor megemelésével kicsit több gondom lenne az tény, de szerencsére lenne kit segitségül hivnom és ez igy van jol szerintem! Annyi mindent irnék még, de már igy is tul hosszu lett. Szép napot mindenkinek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Csimbee
2014.09.04. 15:10
"Anita sorozata szerintem tök jol összeszedett, igényesen megcsinált munka, amit mond azzal meg egyetértek."

Attól eltekintve, hogy szélsőségesen és egyoldalúan húzta ki a játékokat nagy kalapból. Tudta mit akar mondani, és szépen válogatott hozzá példákat. Ez természetesen megtehető fordítva is, íme:

part 1
part2

"De a GTA pl soha nem fog a kedvenceim közé tartozni, mert egyszerüen tul eröszakos és arra nem vagyok kiváncsi."

Ezzel nincs semmi baj, nem kell vele játszanod, nem erőlteti rád senki. Én sem fogok barbi babával játszani, és a manikűrösnél sem fogom elb@szni az időmet. De nem kéne ezért bántani a játékot(játékokat), egyszerűen más a célközönség. Nem nőknek csinálták. Ennyi...

"És nem szeretnék egy olyan világban élni ahol a béközép tagjaitol kelljen rettegnem."

Én sem, de ez van. És a béközép tagjaitól nem az miatt kell rettegned, mert nő vagy, ők a férfiakat is ugyanúgy képen törlik... talán még jobban is. A legtöbb esetben akiktől rettegned kell az életben, azokat a legkevésbé sem fogja érdekelni a nemed. Az egyetlen különbség, hogy amíg a nőnek attól kell tartania, hogy megerőszakolják, addig a férfinak attól, hogy a hátába állítanak egy kést.

" Azt is érdekesnek találom, hogy bármelyik forumon ahol feltünik egy hasonlo témáju cikk, ott rengeteg a komment. Szerintem ebböl is sokmindenre lehet következtetni."

Igen, például arra, hogy mára teljesen felesleges az, amit feminizmus gyanánt művelnek. A nők már régen elérték az egyenjogúságot, minden más, amit akarnak, az már nem az. A törvény előtt egyenlőek, és ez a lényeg.
Minden más különbség genetikai-szociális-társadalmi-történelmi-helyi-neveltetésbeli és még sorolhatnám milyen egyéb tényezőkből fakad. Amiken nem lehet vagy nem érdemes érdemben változtatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.09.04. 15:41
Abban egyetértek, hogy kellene több játék ami unisex. Sok lány ismerősöm jött már a kérdéssel, hogy ő mivel tudna játszani a gépen? És sajnos nem sok mindent tudtam nekik ajánlani. Persze van olyan, aki imád zombikat hentelni órákon át, és minél darabolósabb / véresebb, annál jobb, de azért ilyen lány nem sok van. És itt jön, amivel nem értek egyet. Az, hogy nem jön be valakinek pl a GTA, megértem. De ez nem azt jelenti, hogy meg kellene szüntetni azokat a stílusjegyeket, amik feltűnnek ezekben a játékokban, csakhogy mindenki ízlésvilágát kielégítsük. Nagyobb diverzitás kellene, és aki nem szeret egy stílust, az meg köszöni, nem kéri (és nem szapulja a másikat, mert neki meg tetszik). Magyarul megyek metálkoncertre pampogni, hogy szar a zene, csináljatok olyat, ami nekem is tetszik. És szeretném ezt itt visszaidézni, kicsit átalakítva, mert idevág:

Az emberekkel a különbözőség felismerését, elfogadását és kulturált kezelését kellene megtanítani, nem azt hogy mindent és mindenkit egyformaként mérlegeljenek és akarjanak látni, egy értékrend alapján ítéljenek és ezt az értékrendet követeljék vissza.

Anita Sarkeesia nem lát túl a saját értékrendjén. Minden és mindenkit ebbe az értékrendbe akar belekényszeríteni, szeretné, ha a világ egy olyan hely lenne, ami minden téren kielégíti az Ő igényeit, és hiszi, hogy ez minden nőtársa igényét is kielégítené. Sorra veszi, hogy melyik játékba, mit talál számára nem elfogadhatónak, visszataszítónak, ellenszenvesnek. Ha ezek nem lennének, az neki tök jó lenne. No, ez pont olyan, mint amikor bemegy valaki egy AMD hírhez, és ennyit mond: az AMD szar, éljen az nvidia, mert az sokkal jobb. Leggyengébb jelző, amit erre mondhatok, hogy nem túl konstruktív... Vagy azt mondani, hogy én világbékét akarok, mert már nem vagyok hajlandó egy ilyen mocskos világban élni. És akkor jól elsorolod, hogy mi bánt és pont. Ez se túl konstruktív, valljuk be. De ha már ennyi energiát beleöl ez a hölgy ezekbe a projektjeibe, miért nem abba öli ezt az energiát inkább, hogy megmondja, mi kellene egy olyan játékba, amivel ő (és szerinte minden nő) szívesen játszana? Nem lenne ez az energiabefektetés sokkal konstruktívabb? Meg hasznosabb? Meghagyni azt, amit más ember szeret, és oda rakni mellé azt, amit meg ő szeret? És akkor a játékipar azt mondaná, hogy jó! Tolom a GTA -t tovább, ÉS ez mellé csinálok egy ilyen meg ilyen játékot is, mert ez egy jó ötlet, és sok új, női vásárlót is szerezhetek. Senki nem kötekedne vele, senki nem fenyegetné meg és legalább valami hasznosat tenne le az asztalra. Szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. dbelam
2014.09.04. 15:53
KatalinDorottya: Ez viszont már igen, csüccs le

"Aki nem tudja kezelni az agresszioját, szexuális késztetését az beteg vagy bünözö nemtöl, börszintöl, vallástöl függetlenül."
Viszont pont ezt szokták a feminácik meg gestanyók általánosítani, minden férfi potenciális erőszaktevő, mert mégis ott van nála a fegyver amivel megteheti. Pedig amit írsz, az teljesen helyénvaló.

A béközépből viszont kifejeltettem, hogy ha "férfiként" teszed mindazt, a focihuligánok általában megelégednek kellő mennyiségű kuka felborogatásával.

"A feminizmus meg nem arrol szol hogy a nök világuralomra törnek."
A szüfrazsett mozgalom még lehet hogy az emberszámba vételért küzdött, viszont nem feminizmusnak hanem mondjuk equalizmusnak kéne hívni ha egyenjogúságért küzdenek. Csak általában a "kényelmes" és jól fizető állásokba való kvótázásukban kimerül a mozgatóerő. Lásd: legyen kvóta a menedzsereknél, a parlamentben, a programozóknál (de szigorúan úgy, hogy ne a képességek és a tudás, hanem egyszerűen amiatt vegyék fel mert nő) és még van pár bicskanyitogató eset. (az persze támogatandó, hogy a műszaki dolgokra felhívják a lányok figyelmét, mint például itt,, de rengeteg helyen van lányos nap).
A feminizmus arról szól hogy a rusnya, kibírhatatlan seggfej, senkinek sem kellő frusztrált némberek kikiáltják a sikertelenségük okának a férfiakat. A bűnbakképzés meg jelenleg elítélendő, csúnya, kierekesztő szemét dolog ugyebár (kivéve nekik természetesen).

A másik gyakorlati probléma ezekkel, hogy a gyakorlatban feszültséget szül; konkrétumok: állásinterjún az írott vagy íratlan kvóta miatt felvenni egy kevésbé képzettet egyszer feszültséget kelt abban, akit kigolyózott, másrészt nálunk is nagyon szépen emlékezünk meg az ex-kolléganőről, aki arra kb. jó volt hogy a helyet foglalta, de hasznot nem hajtott. Vagy vasutasok mesélték egymás között, hogy tök jó a női vonatvezető kvóta meg minden, csak a férfiakat kirakták a "szar" zajos régi vonatokra, a nőket meg a szépekre (meg említett olyat is hogy valami nehéz cuccot kell emelgetni a régi vonaton, de nem vagyok vasutas, nem tudom miről lehetett szó)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.09.04. 17:53
A rasztákal nekem nincs bajom.a homokkal amit az emberekbe akarnak beletukmálni na azzal van a baj.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Resike Katal...
2014.09.04. 23:02
Pedig szerintem pont azért van ez az egész dolog felkapva mert megfenyegettek egy nőt (Az már csak tetézte a dolgot, hogy el is hagyta a házát, amire egyből felfigyelt a média.), vajon akkor is ekkora hír lenne ebből ha egy férfit fenyegettek volna meg, meg vajon egy férfi is elköltözne, ha ilyen fenyegetést kapna?
És itt a "damsel in distress" irónia, amiről a videóit is csinálta.

Amíg meg a játékosok majdnem 75% hím nemű, addig nekik fognak főként játékokat gyártani.

Amúgy a traktor vezetést a 80-as években betiltották a nők számára, mivel a túlzott rázkódástól meddő lett a női vezetők elég nagy százaléka.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. noherczeg
2014.09.07. 01:48
Idiota volt, meg lehet nezni pl. Thunderfoot vidijeben el is mondja miert ha vlakit erdekel :>
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Resike noher...
2014.09.07. 03:17
Igen érdekes módon miután kiposztolta, hogy őt húhamegfenyegették utána 500%-kal nőtt a nézettsége a videóinak. Micsoda meglepetés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!