iPon Hírek

A FIFA Manager 14 az utolsó a szériában

Dátum | 2013. 11. 25.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az EA Sports beismerte vereségét: régi riválisa, a Football Manager bizonyult az erősebbnek, ezért nem adnak ki több részt a FIFA Manager szériából. Gerald Köhler dizájner a hivatalos blogon megírta, hogy a FIFA Manager 14 lesz a sorozat utolsó darabja. A széria eljutott arra a pontra, amikor már nagyobb befektetés lenne szükséges ahhoz, hogy újabb részeket adhassanak ki belőle, és az EA úgy döntött, hogy a Football Manager dominanciája miatt már nem érdemes pénzt ölnie a dologba. "A foci menedzser műfaj ezen a kifinomult szinten rendkívül specializált, és főként két országban játsszák (Anglia és Németország), ráadásul a piacot az elmúlt években kifejezetten egy játék dominálta" - írta Köhler. Döntésükben az is közrejátszott, hogy rétegpiacról van szó, és a figyelem manapság egyre inkább az online és a mobil játékok felé tendál. Az FM széria jelenleg azon a ponton áll, hogy alkotói valódi újítást csak egy új motorral tudnának elérni, ami nagyon megdobná a költségeket. Az EA sorozata 2001-ben indult, Angliában korábban Total Club Manager néven futott. A játék ezután évente jelent meg, és a hatodik résztől kezdve kezdték FIFA Managernek hívni. Köhler azzal zárta sorait, hogy a széria jövője a játékosok kezében van, és abban, hogy továbbra is támogatják-e, annak ellenére, hogy az EA lefújta a meccset. "Reméljük addig játszotok az FM-mel, ameddig csak lehet, és a rajongói oldalak tovább fejlesztik és javítják a játékot, ahol csak tudják. Köszönjük a lelkesedéseteket, és hogy az évek során támogattatok."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Runciter
2013.11.25. 20:25
érdekes, hogy pont most.
az SIGames pont idén adta ki az eddigi legkommerszebb, leglebutítottabb FM-részt, úgy látszik, megint a "fejlesszünk az amatőr tömegeknek" stratégia vezett a végső győzelemhez, még ha nyilván nem is az idei részen múlott ez a döntés, hanem több év eredményein
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Leeroy
2013.11.27. 05:15
Mitől lenne leglebutítottabb? Én inkább szerteágazóbbnak, realisztikusabbnak nevezném.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Runciter
2013.12.03. 21:59
na hát későn reagálok már erre, de:
hogy lenne már szerteágazóbb? nincsenek sliderek.
eddig volt 20 szintje annak, mennyire akartad feltolni/hátravonni a védelmet, most van 5. a 20 nyilván szükségtelenül sok volt, na de 5?
a játékosaidnak nem te mondod meg, mit cisnáljanak, csak kiválasztasz egy szerepet nekik, amiről csak egy nagy vonalakban megfogalmazott leírást kapsz. az első hibalehetőség, hogy ha félreérted, a fejlesztők milyen játékstílusra gondoltak, amikor azt a szerepet megalkották, és te másra számítasz. a másik hibalehetőség, hogy ha ugyanarra gondoltatok, de a fejlesztők nem megfelelő sliderbeállításokat alkalmaztak, ezért nem úgy játszik a játékos, ahogy kéne neki.
az idei részben gyakorlatilag nem azt kell először kitalálnod, hogy mit mondj a játékosodnak, hoyg játsszon, hanem ki kell találnod, az, amit mondtál neki, mit jelent. ugyanis nem te állítottad be az utasításokat, hanem a fejlesztők.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!