iPon Hírek

A Föld a PS3-ra szavaz

Dátum | 2008. 12. 05.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A közismert környezetvédő szervezet, a Greenpeace összeállított egy jelentést, melyben azt vizsgálja, hogy idén mennyire voltak "zöldek" a vezető konzol cégek. Csodák csodájára nem az Xbox a legzöldebb!

A különbségek kihangsúlyozására készítettek egy 1-45-ig terjedő pontozási skálát. Minél magasabb pontszámot kapnak a cégek, annál környezetbarátabbak. A 3 nagy konzolcég pontjai a következőképp alakultak: magasan nyert a Sony, 24/45-tel, második a Microsoft 15/45-tel és igencsak elmaradva kullog a végén a Nintendo 4/45-tel.

Miért érdemel ilyen előkelő helyezést a Sony? A Greenpeace mérgezőanyag kampányfőnöke, Iza Kruszewska azzal magyarázza, hogy jó a kémiai anyag menedzsmentje és jól halad az újrafeldolgozás terén is, hisz ők az első cég az USA-ban akik visszaveszik termékeiket újrahasznosítás céljából.

Ilyenkor persze felmerül a kérdés, hogy szép-szép, de mi van azzal a ténnyel, hogy a PS3 annyi energiát zabál mint egy hűtőszekrény? Kruszewska elismeri ennek az igazát, de hozzá teszi, hogy az energiafogyasztáson túl még rengeteg minden van, amit figyelembe lehet és kell venni. Példaként azt hozta fel, hogy mennyire hasznos a PS és az Xbox processzora. Össze sem lehet őket hasonlítani a Wii-jével. Ugyanis ha épp nem használjuk játékgépünket, lehetőségünk van hozzájárulni fontos kutatómunkához, hisz a hatalmas konzolhálózatban hihetetlen számítási képesség rejlik.

Kijelenthetjük hát, hogy Földanyánk a PS3-at szavazta meg az év konzoljának...

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. twollah
2008.12.05. 21:21
Azert arra kivancsi lennek, hogy mennyi penzt toltak a Zoldbeke zsebebe ezert a kijelentesert.

A masik fele a dolognak, hogy a Zoldbeke a legmihasznabb banda a kornyezetvedok kozott.
Elkenyeztetett, raero milliomos csemetek, operett kornyezetvedok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Svindler
2008.12.05. 22:01
Benji: miért a PS3-nál kell fizetned?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Magrathea
2008.12.05. 22:10
Látom szereztünk pár kellemes percet néhány embernek ezzel a hírrel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Magrathea
2008.12.07. 18:08
Itt. Japánban egész jól áll a szénája.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. StevyXIX
2008.12.09. 14:12
Szerintem van benne igazság, de nem itt kellene kezdeni, ez tényleg csak a Sony-nak egy újabb reklám, ha a kapott pénzt jól használja a Greenpeace akkor nem sajnálom tőlük, remélem nem politikusainkhoz hasonló feneketlen pénztárcát tömnek ilyenkor.
Sok más gond van ami sokkal előbbre való, mit számít 10 millió konzol, 2 millió autó éves szinten is sokkal többet károsítja a környezetet és nem 2 milla autó van világszerte, szóval a konzolok szennyezése a jéghegy csúcsa szerintem, nem avval kell foglalkozni.

Ezt a PS vs Xbox vs WII vs PC dolgot igazán hagyhatnátok már, mindenki azt vesz amit akar (fogyasztói társadalom) kár ezért bizonygatni vagy szidni a másikat ez annyira gyerekes, hogy már fáj. Legközelebb azon foktok vitázni ki milyen WC papírt használ? (mert miénk selymesebb és üde, jó tapintású tőle a p*csám). Emberek nőjünk már fel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!