iPon Hírek

A földrendgések miatt leállt több Sony üzem is

Dátum | 2016. 04. 19.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Japán egy újabb komoly természeti katasztrófán van túl, és ez bizony a mobilágazatra is jelentős hatással lehet. Kiderült, hogy a piacvezető kameragyártó Sonynak kettő gyárát is le kellett állítani, és még sejteni sem lehet, hogy mikor állhat vissza a régi rend. Az elmúlt napokban a japán meteorológiai szolgálat mérései szerint nem kevesebb mint 388 kisebb-nagyobb földmozgás rázta meg a szigetországot. A természeti katasztrófa legerősebb rengései meghaladták a Richter-skála szerinti hetes erősséget is – a két legerősebb „csapás” 7,1-es és 7,3-as erősségű volt. A szomorú események miatt sok más vállalat mellett a Sony is nagyon súlyos károkat szenvedett el.
A japán gyártó az első földmozgásokat követően leállította a gyártást a Kjúsú-szigeten, Kumamoto prefektúrában található üzemében, majd nem sokkal ezt követően a nagaszakii gyár kapuit is becsukni kényszerült. A Sony ezeken a helyeken elsősorban okostelefonokba és táblagépekbe (valamint egyre többször akciókamerákba) szánt szenzorokat állít elő, most viszont mindkettő üzemben a csönd lett úrrá. Mivel az elmúlt években a Sony piacvezető lett a mobilszegmensben, most rengeteg partner számíthat fennakadásokra – például az Apple is. Két gyár kiesésével a vállalat egészen biztos, hogy nem fogja bírni kielégíteni az igényeket. A Sony az elmúlt évben 40 százalékos piaci részesedést tudott felmutatni, és mostanra valószínűleg még előrébb jár, ez pedig jól mutatja, hogy mennyire függ a szegmens a vállalattól. A cég szállítja az iPhone CMOS szenzorait, de kiveszi a részét a Galaxy S széria tagjainak ellátásából is, mert a Samsung csak így tud megfelelő mennyiségű kamerát biztosítani az eszközök számára, önmagában a sajátgyártású képalkotóik nem elegendőek. Egyelőre nehéz megjósolni, hogy mikor tudja a Sony beindítani a fent említett gyárait. A legfrissebb információink szerint a Nagaszakiban található főüzemben csak kisebb leállásról van szó, így itt már a napokban beindulhat a termelés. Azt azonban sajnos egyáltalán nem lehet tudni, hogy Kumamoto prefektúrában mikorra fog visszaállni minden a régi kerékvágásba, a károk felmérése és a bajbajutottak mentése ebben a régióban jelenleg is tart.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. No.1.
2016.04.19. 18:12
Na, vegre akkor a telefonokat is csillagaszati aron fogjak arulni a kamerak miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim No.1.
2016.04.19. 19:36
Csillagászati az már évek óta enélkül is, mióta mindenki ellenállhatatlan késztetést érez aziránt, hogy 3 kijelző méretben legyen teljes értékű számítógépe (telefon/tablet/asztali PC).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ejcy
2016.04.20. 09:01
Japánokat az ág is húzza
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!