iPon Hírek

A Foremay szállítja a világ első 2,5"-os 2 TB-os SSD-jét

Dátum | 2013. 01. 16.
Szerző | gabi123
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Foremay neve hazánkban nem igazán cseng ismerősen, de a cég világszinten a SSD-k fejlesztésében és termelésében a legnagyobb gyártók közé tartozik. Nem megrengető meglepetés tehát, hogy  a világ első 2 TB-os kapacitást kínáló 2,5 hüvelykes szilárdtest meghajtóját a Foremay jelentette be. Az SSD 9,5 mm-es vastagsággal készül, így a notebookok piacán sajnos nem minden típusba lesz majd beépíthető. Az adott géppel SATA 3.0 (6 Gb/s) csatlakozón keresztül kommunikál az új SSD, azaz megfelelő alaplap és vezérlő esetén a kapacitás mellett a sebességgel sem lesznek problémáink. A rekorder kétféle változatban fog megjelenni: a Foremay SC199 családot  főként üzleti vonalra szánják, a TC166 vonal pedig otthoni felhasználásra készül, így a vásárlók választhatnak majd az ipari vagy az általános "minőség" között.


A megszokott szolgáltatások mellett, mint például a menedzsmentre szolgáló Self-Monitoring Analysis és Reporting Technology (S.M.A.R.T. ), az Advanced Power Management (APM) és a továbbfejlesztett hibajavító algoritmus, a Formay 2 TB-os egysége olyan extrákat is kínál, mint a gyors törlés, a hadiipari előírásoknak is megfelelő törlési metódus, a hardveres alapú titkosítás és a konformális bevonat.


Sajnos a termék kereskedelmi forgalomban jelen pillanatban még nem elérhető, de már mind a kétféle egység gyártás alatt áll, és a 2 TB-os kapacitás mellett 1 TB-nyi tárhellyel rendelkező példányok is érkezni fognak. A várható vételárról és az átviteli sebességekről (előbbivel vélhetően nagyobb "gond" lesz, mint az utóbbival) egyelőre nincs információ, mint ahogy arról sem, hogy hazánkba is fog-e érkezni a Formay SSD-kből.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. dfsz34
2013.01.16. 17:18
Ez igen, ennek már lesz élettartama

Az ilyen SSD-ket, de már 128 és afelett, cserélhető elektronikával kéne gyártani, mert előbb megy az tönkre, mint az SSD megadja magát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. _DiEGO_
2013.01.16. 17:44
Szerintem helyes meglátás !
Ez a gond a WD HDD-kel is a befele fordított vezérlőpanellel ... 70%-ban túlmelegedés ,égés miatt haltak el ... nem is maga a merevlemez, tányér szektor hibával, vagy valamilyen fizikai behatás miatt . Sok ilyen tönkrement megkímélt karc-talan állagú garis HDD-n elektronikát cseréltek és árulták AKCIÓS áron ...
A Foremay neve hazánkban nem igazán cseng ismerősen
nem probléma - meglephetne vele valaki mondjuk névnapomon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. vivanto
2013.01.16. 17:49
Kétszer is elolvastam, de semmi közvetlen utalást, vagy olyan implicit információt nem találtam amitől kiemelkedő élettartama lehetne, ezt miből következtettétek?

Persze, wear leveling az menni fog, de ebben a méretben ez minimum MLC, de sokkal valószínűbb hogy TLC.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ThompsoN vivan...
2013.01.16. 17:55
Pusztán a tárhelyből. Minél nagyobb, annál tovább bírja. Bár egy normális 128GB-os is sokkal előbb elavul, minthogy egyáltalán gyengélkedni kezdene.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kivagyoken
2013.01.16. 18:33
1 TB Remélem lesz IPON szuperszerda akcióban 30-40 ezerért
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. alfoldi
2013.01.16. 21:38
Szerintem ez ma még a megfizethetetlen kategóriába tartozik, talán öt év múlva lesz olyan áron mint a mostani 256 GB-os Samu 830.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. I.Jozsef83
2013.01.16. 23:30
Csak elkell kezdeni a gyártásokat , azt minél többen gyártják úgy mérséklődnek az árak ...
aztán majd 128GB lesz a legkisebb , mert alatta nem lesz értelme gyártani az ár és nagyság ( kicsiség ) miatt...
Hajrá , hajrá ... sokkal-sokkal olcsóbb az előállítása mint egy HDD-nek , töredéke ... de még mégis az ujdonság erejével bír - és az árakat így alakítják .
HDD -ket meg adattárolásra csakis , de betonbiztora gyártani!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Sediqwe
2013.01.17. 03:26
Azt mondom, hogy ha 200e alatt megkapható lesz, már már érdemes lesz elgondolkodnom rajta
nyilván messze nem üti a 2TB sima meghajtókat, de ha mondjuk egy 10 et megveszek a nagy gépeimbe (4x) akkor kb 4 hónap alatt vissza is jönne az áruk de sajnos csak álom a 200e :
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zodiac83
2013.01.18. 17:11
"Pusztán a tárhelyből. Minél nagyobb, annál tovább bírja."
Ez így nem igaz. Max. akkor, ha csak ugyanúgy 60 vagy 128 Gigásként használnád, de akkor meg minek. Ha naponta ugyanannyival több adatot meg is forgatsz rajta, akkor meg már ugyanott vagy.

Amúgy én már várom, az akár TLC-től is jóval szutykabb 2 terás jószágokat, amik jó ha elbírnak 100 írást, de legyen max 20k HUF. Archiválásra DVD/Bluray helyett tökéletes lenne. És csendben, villámgyorsan, kevés áramot zabálva (és hőt termelve) lehetne visszaolvasni az adatokat. írni meg egyszer kell rá.

Rendszernek pedig 830-as SAMUT kellett volna még akkor mikor volt. Na oda nem kérek TLC-t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!