iPon Hírek

A formátumháború első 9 hónapja

Dátum | 2007. 10. 25.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A két újgenerációs formátum, a HD DVD és a Blu-ray küzdelme ugyan még nem dőlt el, azonban a legújabb jelentések alapján a Blu-ray átvette a vezetést.

A Home Media Magazine kutató részlege, a Home Media Research bejelentette, hogy január 1-jétől szeptember 30-ig Blu-ray lemezekből 2,6 millió darab fogyott, míg HD DVD-ből csupán 1,4 millió. Ez a majdnem kétszeres arány kedvét szegheti a HD DVD tábornak, akik a Transformers film eladásaiból jelentős növekedésre és térnyerésre számítottak.


A HD DVD formátumot a Toshiba fejlesztette ki, hardver fronton fő támogatója a Microsoft, aminek az Xbox 360 konzolja van felvértezve HD DVD-képességekkel. Filmvállalatok terén a Time Warner Inc's Warner Bros, Paramount Pictures és DreamWorks Animation SKG Inc kötelezte el magát a HD DVD mellett, a két utolsó még külön 18 hónapos exkluzivitást vállalt a HD DVD iránt.

A Blu-ray a Sony Corp. fejlesztése, a táborba tartozik a Walt Disney Co, Sony, News Corp's 20th Century Fox, és Lions Gate Entertainment. A Blu-ray formátum húzóereje a vállalat újgenerációs konzolja, a PlayStation 3, amiben beépített olvasó is található.

Az Adams Media Research piacelemző vállalat szerint a Transformers továbbra is erős eladásai, a Paramount és DreamWorks exkluzivitása év végére megerősítheti a HD DVD helyét. Egyáltalán nem dőlt még el a háború, azonban a Blu-ray támogatók jelen helyzetben örülhetnek a sikernek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.10.25. 00:29
A két újgenerációs formátum, a HD DVD és a Blu-ray küzdelme ugyan még nem dőlt el, azonban a legújabb jelentések alapján a Blu-ray átvette a ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!