iPon Hírek

A fotósokat veszi célba a legújabb BenQ monitor

Dátum | 2016. 12. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A BenQ egy 31,5 hüvelykes képátlójú, 10-bites IPS panellel ellátott monitorról rántotta le a leplet, amely kiváló tulajdonságai miatt tökéletesen alkalmas lehet színhű képi megjelenítést igénylő feladatokra, például fotók vagy éppen videók szerkesztésére – professzionális szinten is.
Az SW320-as modell 31,5 hüvelykes kijelzője egy 10-bites IPS panelre támaszkodik, ami 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes. A valódi 10-bites panel 14-bites LUT-ból (Look-up Table-ből) dolgozik, natív felbontása pedig 3840 x 2160 pixeles értéket képvisel, így meglehetősen nagy képterületet nyújt. A 178 fokos betekintési szögekkel rendelkező panel az Adobe RGB színterét 99%-ban, az sRGB és a Rec.709-es színtereket pedig 100%-ban képes lefedni.
A HDR támogatással is ellátott monitor extra szolgáltatása, hogy a GamutDuo mód jóvoltából képes egyidejűleg kétféle színteret is megjeleníteni, így az AdobeRGB és az sRGB tartalmakkal egyszerre lehet dolgozni. A képeket akár fekete-fehérben is meg lehet tekinteni, méghozzá háromféle beállítással, utófeldolgozás nélkül, hála a monitor profiljainak.
Az újdonság kalibrálva, kikapcsolt Uniformity módban 250 cd/m2-es tipikus fényerősséggel rendelkezik, tipikus kontrasztaránya pedig 1000:1. A 60 Hz-es képfrissítési rátával dolgozó panel 5 ezred másodperces GtG válaszidővel rendelkezik.
A homogén háttérvilágításról a Brightness Uniformity Function gondoskodik, így a fotók megjelenítése pontosabb – a kép színeit kevésbé torzítják a háttérvilágítás „egyenetlenségei”. Az újdonságot a Technicolor szakemberei is megvizsgálták, pontossága miatt pedig hitelesítéssel is ellátták, azaz megfelel mindazoknak a szabványoknak, amelyek színmegjelenítés terén meglehetősen komoly pontosságot igényelnek – és amelyeket a média különböző területei mellett Hollywoodban is alkalmaznak. Az új monitor igény szerint hardveresen kalibrálható egy koloriméterrel, illetve a Palette Master Element kalibrációs szoftverrel, így mindig helytállhat a professzionális környezetben.
A BenQ SW320 mellé jár egy árnyékoló is, amit a monitor kávájára lehet illeszteni, akár normál, akár portré módban használjuk. A másik érdekes kiegészítő egy hoki korong méretű kis USB 2.0-s vezetékles távirányító, ami stílusosan a „Hocky Puck” nevet is kapta. Ezzel egyszerűen és gyorsan váltogathatunk a színmódok és a képi beállítások között, amivel egy-egy mozgalmasabb munkanap alatt rengeteg időt lehet megspórolni.
Az új monitor állványa a kijelző döntését (-5/20 fok), elforgatását (+45/-45 fok), illetve magasságának módosítását (0-150 mm) is lehetővé teszi, valamint pivot/portré módot is nyújt. A videó bemenetek között DisplayPort, Mini DisplayPort és HDMI 2.0a port egyaránt jelen van, de ezek mellett kétportos USB 3.0-s hubot és memóriakártya-olvasót is kapunk.
Az új monitor hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, ára pedig 1600 euró magasságában helyezkedhet el.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. nedcoleman
2016.12.06. 14:46
Egy SW2700-as modellem van, mely igencsak hasonló paraméterekkel bír.
Alapbeállításokkal egy "normál monitor átlagos" színhűségével jön ki és ahhoz képest viszont igen drága.
Kalibrálást követően viszont
páratlan minőség, ár/érték arányban egy hibátlan munkaeszközzé válik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!