iPon Hírek

A Foxconn kilép az alaplap piacról?

Dátum | 2008. 10. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az alaplap piacról hamarosan eltűnhetnek az egyik neves gyártó termékei, ugyanis a legfrissebb értesülések alapján úgy tűnik, hogy a Foxconn rövidesen felhagy saját márkás alaplapjainak gyártásával és forgalmazásával. Az információkról a DigiTimes munkatársai számoltak be, akik eddig meg nem nevezett alaplapgyártó vállalatoktól kapták a hírt. A dolgok jelenlegi állása szerint most már nem az Abit az egyetlen, aki a piac elemzése után úgy dönt, hogy felhagy az alaplapok gyártásával.


A Foxconn termékpalettája rendkívül színes: a gyártó a felsőkategóriás, Intel X48-as lapkakészletre épülő alaplapoktól egészen a 20 dolláros, belépő szinten elhelyezkedő modellekig sokféle megoldással van jelen a piacon. A Foxconn ezen kívül szerződéses kereteken belül más gyártók számára is készít különböző alaplapokat, illetve egyéb termékeket. A Foxconn illetékesei hivatalosan nem erősítették meg a DigiTimes értesüléseit, a források szerint ennek stratégiai okai vannak. A vállalat az értékesítési osztálynak már utasításba adta, hogy ne vegyenek fel több rendelést egyes alaplap modellekre. A gyártó a raktáraiban felhalmozódott termékektől szeretne megszabadulni, a folyamat nagyon óvatosan, minden különösebb hírverés nélkül zajlik. Hivatalos közleményt az informátorok szerint a Foxconn azért nem ad ki, mert attól tartanak, hogy annak megjelenésével lényegesen nehezebbé válna a raktárkiürítés folyamata.

A Foxconn az elmúlt év folyamán több, mint 10 millió darab saját márkajelzéssel ellátott alaplapot szállított világszerte. Összehasonlításképpen az MSI ezzel szemben nagyjából 18 millió darab alaplapos forgalmat bonyolított a többségében saját márkajelzéssel ellátott termékeivel. A Foxconn termékpalettájának jelentős részét a 100 dollár alatti árkategóriában elhelyezkedő modellek adják, erről árulkodik a Newegg weboldalán található terméklista is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Zotya84
2008.10.31. 18:24
vissza a cikkhez

Hát nem kizárt. Ma hallottam, hogy bezár a komáromi gyáruk, mindenkit elbocsátva...

Meglátjuk mi igaz belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2008.10.31. 23:37
Szomorú... Őket tényleg sajnálom.

Nem hogy inkább a VGA gyártást hagynák abba, jó nagy orchideába keverve az NV-át.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!