iPon Hírek

A Foxconn netbookokat készít az Apple-nek?

Dátum | 2009. 04. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az Apple netbookjával kapcsolatban egyre több információ jelenik meg, amelyek egy része eleinte nem tűnt valósnak, ám az idő előrehaladtával egyre biztosabbnak tűnik, hogy a vállalat valóban készíteni fog netbookot. A DigiTimes legfrissebb értesülései szerint az Apple már ki is választotta a netbook konfigurációk gyártóját: a szerencsés vállalat nem más, mint a Foxconn, aki már régóta gyárt különböző termékeket az Apple számára.

Valamire nagyon készülnek.A hírek szerint a szerződéses gyártó számára az Apple MacBook noteszgép családja lesz a legjelentősebb tényező a Foxconn noteboook szállítási mutatóinak alakulásában, már ami az idei év második negyedévét illeti. Ez a kijelentés arra engedhet következtetni, hogy a várva várt Apple netbook is ebben az időszakban jelenhet meg a nagyközönség előtt. A DigiTimes munkatársai sajnos sem a termék várható megjelenésével, sem pedig annak specifikációival kapcsolatban nem tudtak érdemi információkkal szolgálni.

Korábban egy orosz weblap hasábjain már megtekinthető volt egy kép és néhány adat az Apple netbookjáról. Az akkori hírek szerint a termék "MacBook mini" néven kerülhet forgalomba, az egység 10,4 hüvelykes képátlójú 1280x768 pixeles natív felbontás mellett üzemelő kijelzővel, 1,83 GHz-es Atom processzorral és Nvidia GeForce 9400-as integrált videó vezérlővel bír majd. A specifikációk között 2 GB DDR3-as memória, 64 GB-os SSD meghajtó, 802.11n WiFi adapter és egy 5100 mAh-ás akkumulátor is szerepel. Első ránézésre ezek az adatok nagyjából elfogadhatóak, de hogy a végleges netbook pontosan milyen tulajdonságokkal bír, az majd csak a későbbiekben derül ki. Az Apple egyébkén várhatóan 899 dollárért fogja árulni az új jövevényt.

Az Apple háza táján egyébként zajlik az élet: a vállalat legfrissebb szabadalmi bejegyzéseiről - amelyek az új iPhone-hoz köthetőek - nemrégiben érkeztek hírek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!