iPon Hírek

A friss Android Wearrel érkezik a Montblanc Summit

Dátum | 2017. 03. 24.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az okosórák elsősorban a technológiai cégek révén kezdtek hódítani, de egyre több olyan termék kerül a boltokba mostanában, ami már egy tradicionális gyártó tervezőasztalán született mag. Alig, hogy beszámoltunk a TAG Heuer különleges konfigurációjáról, máris itt a német Montblanc legfrissebb megoldása.
A Summit tervezésekor a szakemberek arra törekedtek, hogy a hagyományos órák megjelenését tökéletesen megragadva hozzanak létre egy igazán modern, digitális okosórát. A végeredmény valóban meggyőző lett, egy jól megválasztott számlappal szemből szinte nem is lehet megmondani, hogy nem egy mezei karórával van dolgunk. Az eszköz egy 1,39 hüvelykes, kör alakú megjelenítőt foglal keretbe, a teljes ház 46 milliméteres átlójú és 12,5 mm-re emelkedik ki a síkból, ami azt jelenti, hogy inkább a férfiak csuklóján áll majd jól, a hölgyek számára ez már túl nagy lehet. Az említett kijelző AMOLED technológiát alkalmaz és 400 x 400 képpontos a felbontása, szóval tökéletes lesz a minősége minden tekintetben. A védelemről zafír kristályüveg gondoskodik, így az anyaghasználat terén sem lehet majd panasz a konstrukcióra. A szerkezeten az Android Wear 2.0 tölti be a főszerepet, ami a Google legfrissebb fejlesztéseit vonultatja fel. Ez pedig azt is előre vetíti, hogy legalább Android 4.3 vagy iOS 9 rendszert futtató okostelefon szükségeltetik majd a Summit használatához.
Az okosóra több kivitelben lesz megvásárolható, és olyan változat is készül belőle a tervek szerint, amelyen egy percosztásos funkciógyűrű (lünetta) is van. Ez leginkább a sportolók számára jöhet majd jól. A szerkezet elérhető lesz rozsdamentes acél tokkal, fekete PVD bevonattal és érkezik olyan verzió is, ami nagy strapabíróságú titánból van „faragva”. A szíj lehet szövet vagy bőr eltérő színekben, és mivel szabványosnak tűnik a csatlakozási pont, így valószínű, hogy megfelelő méretben szinte bármilyen pántot fel lehet rá applikálni – erre viszont a Montblanc nem tért ki. Az eszköz megfelelően védett a mindennapos igénybevételekkel szemben, de azért búvárkodni például senki ne akarjon ezzel a csuklóján elindulni. A vállalat elmondása szerint IP68 védettséget élvez a Summit okosóra, ami azt jelenti, hogy por a legfinomabb szemcsék esetében sem juthat bele, és víz is csak hosszabb idő vagy nagyobb nyomás mellett szivároghat bele.
A hardveres alapok mondhatni a sablon mentén születtek. A legtöbb Android Weart futtató okosórához hasonlóan a Qualcomm Snapdragon Wear 2100 adja az eszköz alapját, amihez 512 MB-nyi rendszermemória és 4 GB-os tárhely kapcsolódik. 4G LTE és GPS vevő sajnos nincs az órában, de a Wi-Fi és a Bluetooth opciók megvannak, így az internetet is el tudja érni, hogy az alkalmazások közvetlenül hozzáférjenek a számukra szükséges adatokhoz. A szokványos mozgási szenzorokon felül a masina kínál fénymérőt és barométert is. Fontos továbbá, hogy míg a TAG Heuer okosórájából kimaradt a pulzusmérő, addig a Montblanc Summintnál már ez is megvan a fedélzeten. Szóval azoknak, akik a stílus mellett a valódi funkcionalistát is lényegesnek tartják, és tényleg sokat mozognak, jobb választás lehet ez a készülék. Az óra kapott mikrofont is, amelynek köszönhetően hangutasításokkal is vezérelhető lesz, és a hozzá kapcsolódó mobilnak is lehet majd rajta keresztül utasításokat intézni. Egy 300 mAh-s akkumulátor található a gépezetben, ami mágneses töltővel lesz táplálható.
A Montblanc Summit nem meglepő módon elég drága lesz. Az okosóra májusban kerül majd a boltok polcaira, és 800 fontos árcédula tűnik fel mellette. (Szíjak pedig 85 és 215 fontos összeghatárok között kaphatóak hozzá pluszban a gyártótól.) Érdekesség, hogy jár hozzá a doboz tartalmán felül három hónap Runtastic Premium előfizetés is. Kezdetben csak kiemelt értékesítési pontokon lehet majd megszerezni, de néhány héttel a rajtot követően már szélesebb körben is elérhetővé fog válni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Samupitecu...
2017.03.24. 21:28
Örülök, hogy a klasszikus óragyártók is kezdik felkapni az okosórák készítését, de egyenlőre nagyon elszálltak az árak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani Samup...
2017.03.25. 10:44
Nem tudom mennyire vagy képben például a Montblanc-kal, de hozzájuk képest ez aprópénz. Valójában.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!