iPon Hírek

A Fujitsu iMac-klónja

Dátum | 2008. 04. 24.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

A cég új alkotása az F-A50-es asztali rendszer, amellyel megtették a maguk kísérletét arra, hogy reprodukálják az Apple mindent magába foglaló iMac-dizájnját - és meglehetősen jó eredményt is értek el.


Az A50-es ugyanis nem csak hogy hasonló arányokkal bír, mint a "példaképe", de ahhoz hasonlóan hátul helyezték el a portjait is, a jelzőfényeket pedig a műanyag burkolat alá bújtatták el - bár persze a láthatóságra azért még ügyelve. Eltérés azonban, hogy a képernyő az "eredetinél" valamivel kisebb, egész pontosan 16 hüvelykes, és legfeljebb 1366x768-as felbontásra képes.

Ami a hardveres adottságait illeti, azok nagyjából megfelelnek a jelenlegi fősodornak: 2,1GHz Core 2 Duo, 2GB (bővíthető max. 4-re) RAM és 250GB-os merevlemez, grafikáról pedig egy integrált X3100-as gondoskodik. Nem hiányozhatnak természetesen a vezeték nélküli képességek sem - a gép egyaránt kapott Bluetooth-ot és 802.11b/g-t is.

Ugyanígy vannak persze vezetékes portok is - értsd: USB -, méghozzá rögtön öt, valamint egy SD- és egy PC Card-rekesz is. Nem meglepő módon a gép először Japánban bukkan majd fel május közepén (várhatóan $1.752-nak megfelelő jen ellenében) - bár hogy a világ többi részébe mikor jut el, arról egyelőre nincs hír.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!