iPon Hírek

A GameSpy bezárásának következményei

Dátum | 2014. 04. 30.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Korábbi hírünkben már beszámoltunk arról, hogy a GameSpy, amely rengeteg játék online hátterét biztosította, májusban leáll. Sok fejlesztő és kiadó ezért még időben gondoskodott arról, hogy a játékaikkal kapcsolatos szolgáltatások más helyekre kerüljenek, de maradtak címek, melyek esetében ezt nem oldották meg. Ilyenek pl. a Grand Theft Auto 4 és még néhány más Rockstar játék, melyek közösségi szolgáltatásai és online multiplayer részei nem fognak működni. A viszonylag újnak számító GTA 5-öt nem érintik ezek a változások, de jó lenne, ha a Rockstar a régebbi címeiről is gondoskodna. Sajnos úgy néz ki azonban, hogy lesznek olyan játékok, amelyeknek nem fognak új szolgáltatást biztosítani a régi helyett. Alant olvasható az érintett játékok listája, azokkal a részekkel, amelyek már nem fognak működni. Ha valami nem szerepel a felsorolásban, akkor az továbbra is működik, mint pl. a Red Dead Redemption vagy a GTA 4 online multiplayer része. Max Payne 3 Az online multiplayer rész csak a Mac verzióban nem fog működni. Red Dead Redemption / RDR Game of the Year Edition / RDR Undead Nightmare Eltűnik a Social Club honlap, a statisztitkák nyilvántartása és a toplisták, valamint a játékon belüli Social Club szolgáltatások. A játékon belüli multiplayer toplista csak a PS3 verzióban nem fog működni. Grand Theft Auto 4 / GTA4 Complete / GTA Episodes from Liberty City Megszűnik a Social Club honlap, a statisztikák nyilvántartása és a toplisták. A játékon belüli multiplayer toplista csak a PS3 verzióban nem fog működni. Midnight Club Los Angeles / MCLA Complete Edition Az online multiplayer és a játékon belüli toplisták csak a PS3 verzióból kerültek ki. Eltűnnek a játékon belüli "Rate My Ride and Driving Test" segítségével kinyitott tartalmak. Grand Theft Auto: Chinatown Wars (csak a Nintendo DS és a PSP verziók) Megszűnnek a Social Club honlap minijátékok és szolgáltatások, a statisztikák követése és a játékon belül megnyitott Social Club tartalmak. Beaterator Megszűnik minden Social Club szolgáltatás és a játékon belüli pályák fel- és letöltésének lehetősége. Midnight Club 3: Dub Edition / MC3: Dub Edition Remix Megszűnik a teljes online multiplayer és a játékon belüli toplisták.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. Szefmester
2014.04.30. 19:16
Rise up Hamachi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Andos
2014.04.30. 21:42
Tehát a Crysis 1, 2 szerverei működni fognak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. SzAdamAndy Andos
2014.05.01. 12:20
Az Cysis 1 nél biztosan mert ott még kaptál dedikált szervert a játékhoz és csinálhatsz szervert, de a Crysis 2 nél már kétlem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. sensorprim...
2014.05.01. 16:55
Mennyire jó már ha egy játékot megveszel mert szeretnéd a multiplayer vagy social részét alkalmazni aztán pár év múlva jön a pofán rúgás, hogy csak a singleplayer résszel játszhatsz tovább. Ezek után bennem felmerül a kérdés hogy vajon nem járt az jobban aki illegálisan letöltötte?
Ugyan így jártam a sacred 2-vel hogy leálltak a szerverek és most nézegethetem a dobozát mert nem tudok vele játszani csak egyedül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. R3LaX123
2014.05.01. 17:39
Én a LoTR:BFME2-vel jártam így. Ott nem szűnt meg semmi (szolgáltató, vagy valami), csak b*sztak licencet venni, ezért nincs multi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. nemlehet
2014.05.01. 18:18
Ilyenkor annyi igazán lehetne a kiadókban, hogy valami server packot vagy ilyesmit kiadnak, hogy legalább aki akar házilag csinálhassa. És ne mondják, hogy nem lehet megoldani....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DogTheDog senso...
2014.05.01. 20:36
PS3-on szerintem meg mennek a Sacred2 szerok,mintha toltam volna valakivel nemreg,de nem tuti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. czabi007
2014.05.01. 21:48
nem sokat játszottam a crysis 2 multival, de tetszett, és néha még elővenném..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. rini
2014.05.02. 00:55
Akkor gondoljunk bele egy olyan játékba bele amely csak közvetlen net kapcsolat mellett működik. Még a single rész is. Mi van ha ezek a szerverek leállnak amelyek ezt biztosítják. Még ha csak single playerről is van szó akkor sem tudod többé használni. Ha csak ki nem adnak valami hivatalos javítást hozzá, hogy nem kell többé állandó net kapcsolat hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szefmester rini
2014.05.02. 16:14
Akkor jön az "ezt beszoptad" rész. Persze azok akik kiállnak az ilyen védelem mellett, akik nem igen szoktak nosztalgiázni.
Ilyenkor jön az a rész hogy az ember elkezdi keresni a warez cuccot hátha az már megy offline is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rini
2014.05.04. 12:17
Éppen ez az. Én szeretek nosztalgiázni és elővenni régi játékokat. Valahogyan jobban megmozgatnak mint sok mai játék. Tisztelet a kivételnek de nem sok van belőlük. Például a régi Baldur'Gate multija is GameSpy-os. Még szerencse, hogy közben kidobták az új verziókat verziókat. Azért kíváncsi leszek ha mondjuk bebukik valamikor például az Ubisoft, akkor tesznek e valamit annak érdekében, hogy ne így legyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!