iPon Hírek

A gazdaság hajtóereje

Dátum | 2009. 10. 27.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A válság kapcsán elgondolkodtam azon, hogy miben bízhatunk a kilábalással kapcsolatban. Mivel nem vagyok közgazdász, gondoltam, rákeresek a magyar neten, mik is a gazdaság hajtóerői. Íme néhány találat: "A gazdaság hajtóereje lehet az emigráns munkások jövedelme. A környezetvédelem egy évtizeden belül a gazdaság hajtóerejévé válhat. A gazdaság hajtóereje, megújuló képességének alappillére a beruházások mértéke. Adam Smith tanítása szerint a gazdaság hajtóereje az ember önérdeke. A globális gazdaság hajtóerejét a feltörekvő országok lendülete adja. A gazdasági növekedés hajtóereje mindinkább a tudás, innováció és vállalkozás. A profitcél a gazdaság hajtóereje. A tudás gazdasági hajtóereje egyre jobban előtérbe kerül. A gazdaság hajtóerejét jelentő tőzsde folyamatosan növelte forgalmát. Az energia a gazdaság hajtóereje. A gazdaság hajtóereje a szellemi tőke. Turizmus, mint a gazdaság hajtóereje. A kivitel a gazdaság hajtóereje. Kreativitás: az új gazdaság hajtóereje. Marketing, mint a gazdaság hajtóereje. Az egészségügyi ráfordítások a gazdasági növekedés alapvető hajtóerejét jelentik. A belföldi kereslet volt a gazdasági növekedés fő hajtóereje. A gazdaság hajtóerejét jelentő szolgáltatási szektor. A kormányzás mint gazdasági hajtóerő. Az ICT mint a gazdaság hajtóereje.

" Bár a tudást két idézet is említi, ennek ellenére egy kicsit sem vagyok biztos abban, hogy a döntéshozók tisztában vannak azzal, hogy a tudáshoz az oktatáson - a minőségi alapfokú, a magas szintű középfokú és a széles választékú és színvonalas felsőfokú oktatáson - keresztül vezet az út.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. pjszilard
2009.10.28. 00:45
VISSZA A HIRHEZ

A kereses eredmenye hibas!
A penz: adossag kiegyenlitesere szolgalo bakjegy, de ez az elektronikusra is igaz. A dollarra ra is van irva az eurora nem.
Tehat minnel tobb az adossag annal tobb a penz! Ez hajtja a gazdasagot exponencialis novekedes fele, ami elerhetetlen. Ezert van rendszeresen valsag. Egyszeruen ellenorizheto, csak fel kell tenni a kerdest:

Ha az USA allamadossaga jelenleg: 11 901 660 652 057.31 $ akkor ez az osszeg valakinek volt es kolcsonadta?


U.S. NATIONAL DEBT CLOCK (27 Oct 2009 at 11:40:52 PM GMT)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tibszi
2009.10.28. 10:41
ami érdekes még ezzel kapcsolatban, hogy állítólag Amerika pénzének csupán a 3% van közhasználatban, a többi csak számítógépen létezik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!