iPon Hírek

A Gigabyte hetes sorozatú alaplapjai

Dátum | 2012. 03. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Riválisaihoz hasonlóan a Gigabyte is bemutatta hetes sorozatú alaplapjainak egy részét, amelyekről az alábbi néhány soron keresztül osztjuk meg olvasóinkkal, amit a termékekről tudunk. Az újdonságok között Z77-es és B75-ös modellek egyaránt jelen vannak, így mind az átlagfelhasználók, mind pedig az üzleti felhasználók találhatnak számukra megfelelő alaplapot a termékpalettán.

GA-Z77-D3HGA-Z77M-D3HGA-Z77X-D3HGA-Z77MX-D3HGA-Z77X-UD3HGA-Z77X-UD5H
A vállalat hetes sorozatú alaplapjai teljesen digitális tápellátással érkeznek, hála a szabadalmaztatott 3D Power technológiának. Ennek értelmében mind a processzor, a memóriamodulok, a VTT és a processzor integrált videó vezérlője is digitális tápellátással gazdálkodhat. A 3D Power alkalmazás jóvoltából a felhasználók hatékonyan szabályozhatják a különböző feszültségeket, a tápfázisokat, sőt, még a frekvenciát is. Az új alaplapok 3D BIOS-szal érkeznek, ami UEFI alapokon nyugszik.

Az új deszkák Ultra Durable 4-es technológiával készülnek, amelyről egyik korábbi hírünkben már részletesebben is írtunk. A repertoárban a Lucid Universal MVP támogatás, valamint az On/Off Charge támogatás is megtalálható, sőt, egyes modelleken mATA bővítőhely is jelen van, amellyel egyszerűen kiaknázhatóak az Intel SRT technolgiájában rejlő lehetőségek, ehhez meglévő merevlemezünk mellé csak egy mSATA SSD meghajtót kell bevetnünk.

GA-Z77-D3HGA-Z77M-D3HGA-Z77X-D3HGA-Z77MX-D3HGA-Z77X-UD3HGA-Z77X-UD5HAhogy az a lenti táblázatból is kiderül, a Z77-es családban többféle felszereltségű modell kapott helyet, amelyek között ATX és mATX formátumú példányok egyaránt vannak. Az alaplapok pontos specifikációit a szokásos, jól bevált táblázat részletezi.A kínálat meglehetősen bőséges, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb alaplapot. Akinek a fenti modellek nem lennének elég vonzóak, az ugorjon hírünk végére, ugyanis két Killer sorozatú alaplapról is kínálunk némi infót.

GA-Z77-D3HGA-Z77M-D3HGA-Z77x-D3HGA-Z77MX-D3HGA-Z77X-UD3HGA-Z77X-UD5H

GA-Z77-D3HGA-Z77M-D3HGA-Z77X-D3HGA-Z77MX-D3HGA-Z77X-UD3HGA-Z77X-UD5HA friss alaplapok a hetes sorozatú deszkák rajtjakor kerülnek az üzletek polcaira. Hogy az egyes modellek mennyibe kerülnek majd? Nos, ez egyelőre rejtély. 

A B75-ös lapkakészlettel elláttott felhozatal, kifejezetten üzleti felhasználóknak

A gyártó nem csak az átlagfelhasználókra gondolt, hanem azokra a felhasználókra is, akik olyan olcsóbb irodai, illletve üzleti konfigurációkat szeretnének építeni, amelyekben hetes sorozatú lapkakészlettel ellátott alaplap és Ivy Bridge processzor lapul.

GA-P75-D3GA-B75-D3VGA-B75M-D3VGA-B75M-D3H
GA-P75-D3GA-B75-D3VGA-B75M-D3VGA-B75M-D3H


A deszkák pontos specifikációit az alábbi táblázatban összesítettük annak érdkében, hogy gyorsan kiderüljenek az egyes modellek közötti különbségek.GA-P75-D3GA-B75-D3VGA-B75M-D3VGA-B75M-D3H
A hátlapi kivezetések között találunk LPT portot, amire üzleti, illetve irodai környezetben még szükség lehet. Ettől eltekintve meglehetősen egyszerű a kínálat: túl sok extrára nem számíthatunk, csak a legszükségesebb portok vannak jelen a deszkákon.

GA-P75-D3GA-B75-D3VGA-B75M-D3VGA-B75M-D3H

Az új alaplapok a többi hetes sorozatú alaplappal együtt jelennek meg, méghozzá várhatóan április elején.

Killer sorozatú alaplapok is érkeznek

G1.Sniper M3


A Gigabyte első Killer sorozatú micro-ATX formátumú alaplapjáról és érkezett néhány információ az elmúlt napok alkalmával. A G1.Sniper M3 névre hallgató újdonság az Intel Z77 Express lapkakészletét használja és mind Sandy Bridge, mind pedig Ivy Bridge processzorokat fogad, hála LGA-1155-ös CPU foglalatának. A rendszer kilencfázisú tápellátással gazdálkodhat, amit egy négytűs 12V-os CPU tápcsatlakozó táplál. Az LGA-1155-ös CPU foglalat négy darab DDR3-as memóriafoglalathoz kapcsolódik, amelyekkel könnyedén kiaknázható az adott processzor beépített memóriavezérlője által kínált kétcsatornás memóriatámogatás.


A bővítőhelyek között összesen három darab PCI Express x16-os slotot találunk. A legalsó és a legfelső slot PCI Express 3.0-s szabvány köré épül, ezek kétkártyás módban x8-x8 sávszélesség mellett üzemelnek. A középső PCI Express x16-os slot már csak x4-es sávszélességet kínál és a PCI Express 2.0-s szabvány köré épül. A kínálatban találunk még egy PCI Express 2.0 x1-es slotot is, ami szintén a PCH-hoz kapcsolódik. A SATA portok esetében ezúttal nem használt a vállalat harmadik fél által készített SATA vezérlőt, így csak két SATA 3 Gbps-os, valamint három darab SATA 3 Gbps-os port áll rendelkezésre, plusz a hátlapon találunk még egy eSATA 3 Gbps-os portot is.


Az USB 3.0-s vezérlők esetében ugyanaz a helyzet, mint a SATA vezérlők esetében: az alaplap csak a lapkakészlet által kínált portokat biztosítja, így két hátlapi és két előlapi USB 3.0-s port áll rendelkezésre. Audió vezérlőből egy Creative Sound Core3D példány áll rendelkezésre, amelynek erősítő áramkörének földelése el van különítve az alaplap egyéb komponenseinek földelő rétegétől annak érdekében, hogy a hangminőség a lehető legjobb legyen – kizárva ezzel az interferenciák egy részét. A Gigabites Ethernet port ezúttal egy Intel 82579V vezérlőre kapcsolódik, a videó kimenetek között pedig egy D-Sub, egy DVI, egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozó lapul.

G1.Sniper 3


A G1.Sniper sorozatban egy új ATX formátumú modell is megjelenik majd a nem is oly távoli jövőben, amely a G1.Sniper 3-as nevet viseli. Ez az alaplap szintén az Intel Z77 Express lapkakészlete köré épül, ám itt az LGA-1155-ös processzorfoglalat már nem kilenc, hanem tizenöt fázissal gazdálkodhat, hála a combosabb VRM áramkörnek. Az újdonság könnyedén használható négyutas SLI, illetve négyutas CrossfireX rendszer építésére is.


A megfelelő sávszélességet egy PLX PEX8747-es híd chip biztosítja, amely a processzor PCI Express 3.0 x16-os linkjéből két darab PCI Express 3.0 x16-os linket varázsol. A vezérlő jóvoltából a második PCI Express 3.0 x16-os sáv két darab PCI Express 3.0 x8-as sávra is felosztható. Az egyedi megoldásnak köszönhetően x8-os sávszélességgel gazdálkodhat a rendszer négykártyás üzemmódban. A bővítőhelyek között van még két PCI Express 2.0 x1-es és egy PCI slot is. Sata portokból ennél a modellnél már jobb a helyzet: hat darab SATA 6 Gbps-os port, négy darab SATA 3 Gbps-os port és egy mSATA 6 Gbps-os bővítőhely áll rendelkezésre.


Az audió vezérlő szerepét itt is egy Sound Core3D típusú Creative megoldás tölti be. Gigabites Ethernet portokból kettőt kapunk: az egyiket egy Intel 82579V vezérlő, míg a másikat a BigFoot népszerű Killer E2100-as hálózati vezérlője biztosítja. A videó kimenetek között D-Sub, DVI, HDMI és DisplayPort csatlakozókat találunk.


Az alaplap hátlapi portjai között hat darab USB 3.0-s port lapul, de egy kivezetésnek köszönhetően további két USB 3.0-s port is rendelkezésre áll. Az UEFI alapú 3DBios mindkét alaplapnál jelen van. Ez a modell számos tuning szolgáltatással áll az overclocker társadalom tagjainak rendelkezésére, plusz még feszültségmérő pontok is vannak rajta.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. chapwees
2012.03.14. 20:31
[ off ]
Chö! Már megint hol a minigun? Hogy vegyen az ember mobo-t ha csak az előző gen-en van?! Lassan panaszlevelet kell írnom! Esetleg azt is a WD gyártotta? Akkor még meg is érteném, hogy elmosta őket víz, és a HDD-k miatt még nem kezdték el gyártani. Más ötletem viszont nincs! Ha ez így megy tovább akkor vennem kell majd egy ilyet, és egy minigunosat, melléjük pedig 2 Samsung SyxalaG-ot hogy oda ragaszthassam! Ez nem lehúzás?!
[ /off ]

Amúgy nem rossz lapkák, de ez a Creative Sound Core3D dolog nem győz meg. Mindenhol a 3D-t meg a HD-t kell erőltetni hogy eladhassák(ez alatt a névre, és nem a minőségre célzok, bár az utóbbi is gyakran megkérdőjelezhető)?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. chapwees
2012.03.14. 20:59
Most nézem hogy azért egy The Expendables logó még ráfért a cuccra!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. chapwees
2012.03.14. 21:49
60as nálam esélytelen. Ha SSD-re is futja majd, az 120-as lesz. Nem csak egy OP-re és 3 háttérképre kell, ha már ott sebesség, ki is kell használni. (SSD-n csak nem szaggat az 1080p-s pornó AVG mellett. )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. chapwees
2012.03.15. 10:53
2 darab már nem helytakarékos. Amúgy hol van az AK a minigunhoz képest? Én abba szerettem bele Amúgy az utolsó előtti képen jobb középen nem olyan a ponthegesztés mint egy revolver tölténytára?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DogTheDog
2012.03.15. 20:26
Meg egy arva forgathato lotorony sincs rajtuk
Mar a Gigaban sem bizhatok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. smario
2012.03.16. 15:36
Nincs egyetlen egy mini-itx lap sem. Csalodott vagyok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jozsefm
2012.03.16. 15:49
A szokásos hiba, megint 6 fajta,apró eltérésekkel. Aki sokat markol keveset fog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. atti2010 jozse...
2012.03.16. 16:57
Becs szóra nem értem ezt a "100 fajta lappal startolunk" felfogást aztán meg nem győzik Bioszal, de szerintem a költségek is megnövekednek ennyi féle lapnál, vagy nekem nincs üzleti érzékem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Ronan
2012.03.17. 21:53
Szerintem az integrált videokártya felesleges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!