iPon Hírek

A globális processzor- és PC piac statisztikái

Dátum | 2010. 09. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Végre elérhetővé váltak az idei év második negyedéves processzorpiaci eredményeit bemutató elemzések, amelyek arról számolnak be, hogy piaci részesedés tekintetében jelentős mértékben sem az Intel, sem az AMD korábbi, azaz első negyedéves pozíciója nem változott. A teljes processzorpiacot vizsgálva, amelyben nem csak az x86-os, hanem egyéb processzorok is beletartoznak, jelenleg az Intel 80,3%-os részesedést tudhat magáénak, míg az AMD-nek 11,52%-kal kell beérnie. Az Intel 0,1 százalékpontot, az AMD pedig 0,04 százalékpontot javított előző éves eredményén. Az AMD számára az már nem túl örömteli hír, hogy az első negyedéves eredményhez képest a második negyedéves mutatók 0,2 százalékpontos csökkenést mutatnak. Az Intelnél sem lehetnek maradéktalanul elégedettek, ugyanis az egy évvel ezelőttihez képest a gyártó processzorpiaci részesedése 0,3 százalékpontot csökkent.

A globális processzorpiaci részesedések alakulása. Foirrás: iSuppli.
A piaci részesedések az elmúlt negyedév során ugyan jelentősebb mértékben nem változtak, de az árbevételek a korábbinál sokkal jobban alakultak. A globális processzorpiac szállítási mutatói a második negyedév folyamán 23%-kal jobbak voltak a 2009 második negyedévében tapasztalt eredményeknél, míg az árbevételeknél még ennél is nagyobb, 34%-os növekedés volt megfigyelhető.

A tavalyi év összességében sem a gazdaság, sem a PC piac szempontjából nem volt egy jó év, de az idei  az eddigiek alapján ebből a szempontból mindenképpen jobb lesz. Hogy miért? Azért, mert a processzorok forgalmának fellendülése azt is jelenti, hogy a számítógépek iránt ismét növekszik a kereslet és ezt az adatok is alátámasztják. Az idei év második negyedévében 22,98%-kal nőtt a PC piac szállítási mutatója az egy évvel ezelőttihez képest. A forgalom fellendülését az is segítheti, hogy az Intel és az AMD között már egy ideje igen kiélezett árverseny zajlik, amiből a vásárlók profitálhatnak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

41. myckie2
2010.09.17. 20:25
sajnálom az amd-t pedig olyan jók a cuccai árban is megfelelő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. fxdx
2010.09.17. 20:35
Milyen jó verseny lehetne egy 30/70, vagy 50/50-es részesedés esetén.
Az AMD-n az fog sokat húzni, hogy a CPU-ba épített VGA-ja tarolni fog az Inteléhez képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. tibaimp
2010.09.17. 20:58
fx: ha megjelenik valaha, az intel már kb. 1-1,5 éve kint van cpu+vga megoldásokkal, a sandy-bridge procikban meg már erős vga lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. jozsefm
2010.09.17. 21:39
Ez akkor mondana igazán valamit,ha azt is közölhetnék ,hogy a cégen belül az egyes termékek, platformok, milyen részt képviseltek az értékesitésben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. rini
2010.09.17. 21:39
Ne csak azt nézd, hogy nálunk milyen az arány. Nyugatabbra ugye több a pénz az embereknél. Sokszor nem azt vásárolják ami olcsóbb hanem azt amit megengedhet magának. A másik oldalon Ázsiában pedig még elég gyenge az AMD elterjedtsége az Intellel és az nV-vel szemben. Afrikában meg inkább vesznek fegyvereket meg ennivalót mint AMD processzort.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. LavX
2010.09.17. 21:59
Ilyen statisztikára kíváncsi lennék, de csak otthoni felhasználóknál. Valószínűleg az Intel drasztikusan vesztene a részesedésből.
Amúgy még régebben olvastam, hogy a nagy hipermarketekben alig lehet kapni amd-s gépet. Felültem bicajra és elmentem a Tescoba és tényleg 10-ből 1 volt AMD-s!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. huncut123
2010.09.17. 22:04
Az IGP megoldások sem fognak sokat segíteni az AMD helyzetén, mert az asztalinál nagyrészt dedikáltat használnak, a laptopnál meg az emberek nem értenek hozzá, és csak az olcsót keresik, akinek meg fontos a grafikai teljesítmény az dedikált VGA-sat fog venni, és ott már számít a CPU is így inkább pl: egy 5450+i3 párost választják mit az AMD-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Azrael
2010.09.17. 22:18
A Tesco meg egyéb nagyáruházakban pedig még mindig jobbak az arányok. Pl. MediaMarktban csak és kizárólag Intel-es konfigurációk vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. nightmare1...
2010.09.17. 22:37
Az a legszebb, hogy emiatt a MM-t már megbüntette az EU (meg vele együtt az Intelt is, mert ugye fizetett nekik, hogy ne forgalmazzanak Intelen kívül mást), de ezek szerint nem hatott a büntetés...
Mindegy, én mindkettő nagytól használok procit, mindkettővel meg vagyok elégedve Asztali gépben AMD (olcsóbb fejleszteni, elég teljesítményt nyújtanak), notiban CULV proci.

Ámen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. jozsefm
2010.09.17. 22:49
Szerintem ez részint a lagymatag marketing tevékenységüknek is köszönhetik.Hány számtech szakmai forum van ahol rákattintva a szalagcimben vagy a fél oldalon az intel logo virit!AMD-t meg alig látni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. mythbuster
2010.09.17. 22:53
Nekem is gyanús az itt felállított statisztika... A haveri körömben egy tag kivételével mindenkinek AMD rendszere van PC+notebook ... És nem az árak diktálnak, hanem a teljesítmény-stabilitás kombinációja!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Heroes27
2010.09.17. 23:02
Én megmondom őszintén ez a táblázat nem hinném, hogy csal. Ez van, és tényleg tükrözi a jelenlegi helyzetet, és Mikrobi sajnos így van. De ide reklám-oda lefizetés, aki tudja, és ért hozzá valamelyest, az tudja, hogy ekkora különbség nincs a kettő gyártó között. Az AMD is jó procikat csinál, és igenis szurkolok nekik, hogy törjenek mégfeljebb és legyen mégjobb árverseny, mert valjuk be, a világon ez a kettő normális CPU gyártó létezik. És remélem is, hogy az AMD ezetúl mégjobb processzorokat fog csinálni. Természetesen megfizethető ár/érték arányban.
Egyébként megfigyeltem, sokan abban a hitben élnek, mivel az Intel drágább, ezért sokkal jobb is. Nah akkor ne is soroljuk, miért fizet ki pluszt egy átlagfelhasználó egy intel procinál, amit mellesleg kise használ ügye.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Cukrosbacs...
2010.09.17. 23:47
Én is sajnálom az AMD-t de komolyan az Intel nagy mamlasz és hozzá képest az AMD verekszik és egyre ügyesebben. A beépített VGA remélem oda basz az Intel oldalán majd. Csakhogy ne legyenek elszállva az áraik(tól).
!!!4ever AMD !!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Nurba
2010.09.18. 00:18
Ez azért nem tükrözi az otthoni felhasználók arányát. Szerintem a Steam statisztikája erre a célra alkalmasabb....ott az AMD-sek aránya közel 28%, ami már fedheti a valóságot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. rini
2010.09.18. 00:35
Azért abban erősen kételkedek, hogy csak ez a két olyan cég létezik aki normális processzorokat gyárt. Ha odaírod, hogy x86 akkor elfogadom de így általánosságként nem.

Abban meg nyugodt lehetsz ha az AMD legalább olyan processzort készít amilyet az Intel, akkor az ára sem itt lesz. Amennyiben meg még jobbat, akkor ne is beszéljünk az árairól. Példaként x2 3800+ 127000 forint volt akkoriban amikor a csúcson volt az AMD. Hála Isten, hogy jött a Core 2. Aki játékra vagy filmezésre vesz processzort annak bőven elég, sőt jó az AMD processzorok teljesítménye. Ha viszont olyan programokat futtatsz nagy számban ahol szükséges a processzor belső utasítás készlete, akkor egyértelműen az Intel megoldása a nyerő választás egyenlöre.

A mi szemszögünkből jó ez a mostani felállás azoknak akik AMD-ben gondolkodnak vásárláskor. Nekik most ünnepelni kellene az Intel termékeit, hogy leszorítják az AMD processzorok árát. Gondolom az AMD részvényesek és fanok nem így gondolják, pedig most aránylag olcsón hozzájuthat erős AMD processzorhoz.

Ha viszont 50-50 % akkor az árak is úgy fognak tendálni, hogy azonos áron vehetsz azonos teljesítményű terméket mindkét oldalról. Tehát az x4 965 beáll az i750 környékére az árával. Az érdekesség az, hogy a tapasztalatok szerint nem a i750 megy le a x4 965 árához hanem pont fordítva, esetleg félúton találkoznak. A rossz ebben az, hogy az olcsóbb termék drágul és nem a drágább lesz olcsóbb vagy nem annyival. Ez számunkra a lehető legrosszabb eset mert arányában drágábbak is lesznek ezek a termékek, abban az esetben ha termékeikkel lefedik a teljes piacot a gyártók. Tudom, hogy hihetetlenül hangzik de így van a vizsgálatok szerint. Egyszerűen megmerevedik a piac és amíg nem jön egy új generáció, ami jóval erősebb a másiknál addig ez így is marad. Mindkét oldal csak lassan és kis lépésekben enged az áraiból. Árgus szemekkel figyelik egymást és pont ez az ami visszafogja őket.

Harmadik verzióban a mérleg az AMD felé billen, akkor viszont olcsóbban juthatsz majd Intel termékhez (lásd az Intel D820-as processzorát) és lehet szidni az AMD drágán adott termékeit. Ugye ez pontosan ugyan az ami 6-7 éve történt. Akkor dicsértük a K8 processzorok erejét és tudását, viszont szidtuk az árát. Most dicsérjük az Intel processzorok erejét, de szidjuk az árát. Mármint az Intel fan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Heroes27 rini
2010.09.18. 00:40
rini szerintem elmondtál mindent, no comment
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. neofery
2010.09.18. 00:43
Nagyon sajnálom az AMD-ét ha ez egyáltalán igaz is.
Nekem sántít a dolog.Jobban elhinném a 75-25-öt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Turai
2010.09.18. 03:54
Sajnálatos módon ez a felmérés az összes szegmensben teljesített eredményekből áll össze pedig kíváncsi volnék én is hogy külön-külön hogyan szerepelnek a piacon.
Cukrosbacsi hozzászólásával kapcsán meg csak annyit mondanék, hogy hiába jönnek ki az új processzorok és lesznek jobb teljesítményűek nem fogják átrendezni túlzottan a piacot.
Azokra a programokra amelyek ki is használnák az új technológiát még várni kell.
Érdekes módon ami nem megszokott még az INTEL is elismerte a Sandy Bridge bemutatóján, hogy az új processzorai valós teljesítménye nem lesz egy ideig elérhető mivel a rájuk írt programokra még igencsak várni kell.
Majd az utána következő generációk lesznek ütősek mivel addigra a programok már ténylegesen is ki fogják tudni használni a processzorok teljesítményét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. perempe
2010.09.18. 08:28
Én egy Sempron 140 procival javítottam az AMD statisztikáit. Nálatok milyen arány?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.09.18. 08:42
Azért itt látszik, mennyire jó lesz a fusion: [LINK]
Pár év és nem kell dedikált VGA sem a laptopokba.
Amennyivel jobb az Intel a prociknál, annyival jobb az AMD a vga-nál. Ezért most lesz esélye az AMD-nek ledolgozni sok mindent.
Azzal, hogy egy tokba kerül a CPU és a VGA, esélyt kapott az AMD. Csak el ne szúrja, mint az Athlon64 esetében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.09.18. 08:43
50-50%
Egy BE2350 vs 2220
/ Plusz néhány ARM Router, médialejátszó, meg talán tecsi....tehát az ARM a legelterjedtebb nálunk? /
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. jozsefm fxdx
2010.09.18. 09:24
Válaszlépés Intel módra:

"A mai nap folyamán megjelent az Anandtech-en egy friss elemzés, mely némi problémára hívja fel a figyelmet az Inteles notebook esetében. Az AMD a termékhez a gyártó honlapján elérhető legfrissebb drivereket használta, de az Intel weboldalán még ennél is frissebb meghajtók állnak rendelkezésre. Az egyetlen probléma, hogy az Intel nem támogatja a mobil termékeket, mivel hivatalosan a gyártó felel a friss driverek ellenőrzés utáni kiadásáért. Az Anandtech munkatársai mindenesetre felülkerekedtek a problémán, és kényszerítették az operációs rendszert az asztali eszközillesztő elfogadására. Mivel a hardver alapvetően nem különbözik, a kényszerített telepítés működhet, ugyanakkor senki sem vállal felelősséget a stabil működésért. A friss meghajtókkal már az Intel terméke volt gyorsabb a HTML5-ös tartalmaz megjelenítésében, ám a játékok esetében továbbra is a Fusion uralta a terepet.

Az eset rádöbbentheti az Intelt arra, hogy a mobil termékek támogatását is házon belül oldják meg, ahogy azt az AMD és az NVIDIA is teszi. A gyártókra hárított felelősség persze nyilván leveszi a terhet a cég válláról, de látható, hogy a partnerek hónapokkal vannak lemaradva a szoftveres frissítések tekintetében. Azt pedig nem sok embertől lehet elvárni, hogy a Windows eszközkezelőjében keressen kerülőutat a driver kényszerített frissítéséhez."

Ha rövid a kardod told meg egy lépéssel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Heroes27
2010.09.18. 09:52
Mondjuk azis igaz, hogy a gamer részlegnél, biztos nem ilyen az arány. Ott már valószínesíthetőbb a 75-25%. Tehát ha csak azt nézzük és ilyen boltokat, meg multik, meg cégeket nem vesszük figyelembe. Egyébként szerintem kis hazánk az AMD egyik potenciális vásárlóköre az árak kapcsán
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. balintdavi...
2010.09.18. 10:51
Na ja, nem kell még temetni az AMD-t. Ebben ugye benne vannak a HTPC-be, high-end workstationökbe és szerverekbe, notebookokba, meg beágyazott rendszerekbe szánt procik is, ezeknél az AMD részesedése gyakorlatilag a 0-hoz konvergál.
De desktop/gamer PC-k piacán, ahonnan a bevételük nagy része jön közel sem állnak ilyen sz**ul
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. CyberPunk6...
2010.09.18. 11:57
Szerintem ez teljesen reális. Az intel sokkal több szegmensben van jelen.
A p4 korból is jóval több intel fut még, mint akkori amd..

Mobil fronton az amd részesedése pl elenyésző. Most az új mobil procija az első, amire azt mondják, h alternatívát jelenthet, eddig gyakorlatilag annyira gyengén szerepelt, hogy nem is vették figyelembe.

nem véletlen, hogy az új procija idején, több gyártó is bejelentette, hogy mostantól forgalmaznak amd processzorral laptopokat (pl sony vaio). mobil fronton pedig még túl sok lefizetésre sem volt szükség.
Az amd kezdi összekapni magát, de előre szólok, hogy anno, az ati nvidia fronton is hasonló volt a helyzet... mióta za amd magasan ráver az nvidiára, ő lett a vga intele... ha értitek miről beszélek... tök jó, de annyiba is kerül.

Félreértés ne essék nekem semmi bajom az amd-vel, van ahol veri az intelt, de a régi beidegződések (amik részben jogosak, részben légből kapottak) megszűnéséhez évek kellenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. mythbuster
2010.09.18. 12:10
CyberPunk666 - Szerintem azért nem pont így van... Jómagam is AMD -s Notebookot használok(HP Pavilion DV7-3127EG), idén nyáron vásároltam kerek 262 rugóért! Mind szidják az AMD mobil processzorait, és sokan nem tudják azt sem, hogy míg az intel halálra izzadja magát a saját tokjában, egy év használat után már használhatatlan a hűtése miatt(túlmelegedik, megfagy... like core2duo), addig az AMD full terhelés alatt sem éri el a 70 fokot! Rengeteg haverom van aki AMD-s notit használ és meg kell, hogy mondjam még mind megy... Akik intelfan-ek, azok meg egy év után az álltaluk vásárolt főzőlapért ocsmárolják az intelt... Ezt onnan tudom, hogy már mindegyik gép járt nálam, legtöbbször már a ventinlátor szarik oda a folytonos terheléstől...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. rini
2010.09.18. 13:12
Rendben van. Viszont mi köze ehez az Intelnek azon kívül, hogy az ő processzorát építik bele. Ez nem a notebookot gyártó cég felelőssége kellene, hogy legyen? Az, hogy a gyártó cég nagy ívben tojik a hűtés megfelelő megtervezésére nem hiszem, hogy az Intel hibája lenne. Akkor elfogadnám ezt ha az általuk kiadott termékek jobban melegednének mint a konkurencia termékei de ez nem így van. Természetesen annak figyelembevételével mint a magok száma és, hogy mennyi megahertzen működnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Szedah
2010.09.18. 13:14
Elfelejtitek, hogy az összes Apple gépben Intel ketyeg. Az is sokat dob. Az atom proci nagyon sokmindenben ott van, a szerverfronton és a munkaállomásoknál nem tudom mi a helyzet, de az Intel jobban tud szerződni (lefizetni, megfélemlíteni), tehát gyanítom, csak az otthoni alsó-/középkategóriában, illtve a laptopokban van jelen az AMD erősebben. És még nagyobb különbség lesz a iPad félék elterjedésével. Ha jól tudom az AMD-nek erre nincs igazán megoldása, szemben ott az Atom, Tegra, stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. CyberPunk6... mythb...
2010.09.18. 13:56
Én idén nyáron vásároltam inteles notebookot (sony VAIO EB2Z1E/BQ), ez \"csak\" 240 rugó volt. Legnagyobb terhelés alatt sem megy 60 fölé a processzor. 100%-on terhelve mindkét magot, 60 fok fölé nem tudom vinni.

Van egy toshiba satellite l500 amiben egy amd ketyeg. megbízható valóban, megy már egy ideje.

Sok tesztet olasok, ahol általában az amd-nek alacsonyabb az idle, de magasabb a terheléses hőmérséklete.

Egyébként a hőmérsékletnél többet számít a gép tervezése, mint a benne lévő processzor. Ha jól vezetik el, egyik sem meleg, ha pedig ott reked a meleg, mindkettőn tojást lehet sütni.
A ventilátorhalál pedig szintén egyértelműen a gyártók hibája és semmi köze a processzorhoz. Nekem a p4 (megvettük: 2000ben) gépem amit évekig használtam szerverként (24/7), mai napig megy, kicsit zajos már a hűtője, de könnyedén megbirkózik a gyárik hűtő vele. Nem 100ezerért kell venni f-siemenst, és akkor nem fog meghalni.


Inkább a fogyasztás és teljesítmény amiben az intel erősebb. Az amd többet eszik és kevesebbet teljesít sajnos. Nekem semmi bajom az AMDvel, például direkt olyan notebookot néztem, amiben amd vga van. Viszont mobil fronton nem véletlenül alakult ki az az általános nézet, hogy intelt kell venni. nem mellesleg még maga az AMD is beismerte, hogy lemaradásban vannak az intelhez képest.

Ha már a processzorokról beszélgetünk, akkor ne azon menjen a vita, hogy az inteles gépben vagy az amdsben megy-e előbb tönkre a touchpad...rini

örülök, hogy más is észrevette, én is beírtam, csak még nem értem a végére, ebédeltem, aztán most látom a hozzászólásod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. csicsoblad...
2010.09.18. 18:52
Az intel részesedése globálisan 80,7%. A részeredmények szerver fronton 93,5%, mobil fronton 86,1%, míg asztalin 72,2%. / Szerintem ez teljesen reális, és egyébként is nehezen elképzelhető ez a lefizetéses összeesküvés-elmélet. Gondoljunk csak bele, hogy hány elemző készít ilyen statisztikákat, mintnél ugyanez az eredmény, +-0,3%, nehéz lenne mindet lefizetni. Aztán nyilván az AMD is készítenek ilyen statisztikát, szóval őket is le kellene fizetni. Egyébként, ha több lenne az AMD részesedése már rég beperelte volna az összes ilyen céget, mint az iSuppli. Nem egy jó reklám, ha kevesebbet tüntetnek fel, mint a tényleges, ők ezt nem hagynák, egyik ilyen cég sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. pontiac2
2010.09.18. 21:31
Az Intelnél jobb nincs!!!!

A mostani teljesítményt nézve az INTEL veretlen és még csak meg se közeliti a konurencia.

Az AMD soha nem éri utól az intelt. Igaz hogy az AMD új technologián dolgozik de az intel is.

Én egész életemben inteles voltam és soha nem volt vele problémám, ez a legjobb cpu.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. CyberPunk6...
2010.09.18. 23:10
Arról nem is beszélve, hogy ha mindig inteles processzorai voltak csak, akkor honnan van összehasonlítási alapja?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. iteq47
2010.09.19. 09:32
nekem volt amds procim. még anno athlon64es. nem volt vele semmi bajom. azt a gépet még akkor vettem amikor fogalmam sem volt h milyen paraméterei vannak egy procinak.
ettől eltekintve akkor nem volt rossz választás
de a mostani gépemben egy 45nm es intel ül, és most nálam ugy áll a szitu h ha mondjuk megelőznék a zöldek a kékeket(teljesítmény/fogyi) akkor is nehezen billennék át feléjük. nagyon nehezen.

de én sem mondanék olyat h sosem éri utól. persze jelen állás szerint sok idő kéne nekik, és ha igy folyatódik mégtöbb fog kelleni, de ne beszéljünk végtelenekbe.

@pontiac
képzeld csak el. nem kell h leelőzzék az intelt, de mondjuk közvetlen hátulról rugdosnák őket, akkor szerintem kb az lenne h nem 300k ért adnák a csúcscput, hanem mondjuk 150ké.
az neked nem teccene?
egészségesebb árak lennének sztem.

nézz be a videokari piacra. 30k ig bezárólag mennyi cuccost lácc? iszonyatsokat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Canabis
2010.09.19. 12:42
Mikrobi : hagyjad már, kicsit sem elfoglt a srác...


tény, hogy az intel erősebb, de amd mindig is kreatívabb volt, legtöbb technológiát az intel licenszelte az amd-től, nem kezdem el sorolni, de tényleg rengeteg minden.

amőgy a prociba épített igp is az amd fejéből pattant ki,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. jozsefm
2010.09.19. 13:25
A kiszivárgott uj architekturák előzetes adatai, és az utána hozott intézkedések, azt vetitik előre,hogy ez a szakadék jelentősen csökkenni fog,egyes területeken meg is előzik az Intel megoldásait.Az árak várható alakulásában már nem vagyok olyan optimista! Az AMD is deklarálta,hogy a buldozer a csucs-zegmensbe érkezik,és a foglalat se lesz kompatibilis.Biztos,hogy lesznek továbbra is kedvező teljesitmény-ár arányu AMD procik de a felső kategória nem az átlag vásárlólnak ,és nem AMD-től megszokott proci árakon fog jönni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. fxdx
2010.09.19. 14:24
pontiac2 gépében nyilván mindig a legfrissebb, legnagyobb teljesítményű 300.000Ft-os CPU van, ezzel az AMD tényleg nem versenyezhet. De, ha ennyire kell neki az a teljesítmény én sem tudnék javasolni mást. Csak nehogy kiderüljön, hogy mégsem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. _DiEGO_
2010.09.19. 14:35
Ha ! Mondom ha mindenből levennénk azt a temérdek Celeron szutykokat amikkel elárasztják tömeg-gépeket és csakis az Intel Pentium azaz a teljesértékű procikat vennék figyelembe - más lenne a helyzetkép ! Csak még mindig a mi helyzetünket tudom mondani . Egy Hivatal - megrendelt gépekből az irodavezetőkön kívül mind Celeron processzoros - DELL gépek ... pályázaton ezt lehetett választani.

Tehát az hogy az Intézményvezető megadhatná , hogy mi kellene, akkor - ez van !
És ugye csak MO-n mennyi Önkormányzat és intézményei vannak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. advent
2010.09.20. 01:02
INTEL POWER EVER!!!!!!!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sanyix
2010.09.20. 01:09
pontiac2: sajnos mellénéztél... az amd már megelőzte az intelt a múltban, úgy 1999-2006-ig, 2003-tól igen csak elhúzott (athlon64).

Képzeld nekem amd procim van 10 éve, és soha sem volt baj velük... de miért lenne? Pedig van egy ami 6 éve +25%-os tuningban megy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jozsefm
2010.09.20. 07:30
Próbálkozott ott is lsd. Larrabee de amikor nem jött össze, jegelték a projektet,utána pedig ahogy az AMD- től látták ők is az integrácio felé mozdultak.Ebből születik majd a Sandy ,de még ott se érnek fel GPU szinten a tradicionális gyártókhoz.A többi ezirányu "felhasználóbarát" intézkedésüket a technológiai hátrány elkendőzésére ,feljebb már leirtam.Csakhát egy-két embernek ez tul magas a jelek szerint.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rini
2010.09.21. 14:10
Ez egy kicsit tévedés. Az ilyen irányú integrációt az Intel kezdte el és erre reagált az AMD is a saját maga módján. Az más dolog, hogy a Larrabee nem sikerült. A későbbiekben biztos fogják hasznát venni a kutatási eredményeknek. Viszont közben megtették azt amit az AMD majd csak most fog. Igaz nem egy erős példány a HD de azért már nem is olyan gyenge mint az elődei. Arra a célterületre pedig ahova tervezték megfelelő. Hála Istennek az AMD ezzel a lépéssel most kikényszeríti az Intelből az ez irányú fejlesztéseket és így ők is fognak javulni a grafikus képességek terén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!